Tight morgon 

Nu är det andra veckan jag hämtar, lämnar, har bebis och jobbar om vartannat. Det är lite svettigt vissa stunder men det fungerar. Odd är i huset så mycket som det går och vi har insett att det verkligen behövs eftersom vi inte har en övergripande entreprenad utan har bokat flera olika bolag som är på plats samtidigt och kör olika saker. Allt för att vi ska hinna en hel renovering på en månad.

 

 

På morgonen är det prio Gillis. Sally kör pyjamas plus tröja/mössa och jag tar på mig det som ligger närmst.

 

 

Vi hade tur idag, många roliga fordon längst vägen = lycklig Gillis. Vi var för en gång skull tidiga så vi hann gå fram och vinka.

 

 

Sedan hem, har jag tur tajmar jag Sallys sovstund med duschtid. Nu kom Odd precis hem en stund och tar Sally i tre timmar (enda barnfria jobbdagen denna vecka), ska närvara i en paneldebatt och lunchmöte!

 


This is week two for me dropping off/picking up at preschol, taking care of baby and working in between. It does get sweaty from time to time, but it works. Odd is in the house as much as possible. It’s a good thing he’s there to check up on things since we’ve hired different companies for different jobs to get the house renovation done in a single month.

In the morning Gillis is first priority. Sally wears pj’s + shirt/beanie and I put on whatever is next to me.

We got lucky today, many interesting vehicles along the way = happy Gillis. For once we were early so we even had time to stop and wave.

Then home again. If the timing is right I can take a shower while Sally is napping. Odd just got home and he’s taking Sally for three hours (my only baby-free work day this week) while I’m participting in a panel discussion and going for a lunch meeting!

 1. Sofia skriver:

  Hej!
  Tack för en trevlig blogg! Kul att följa er husresa. Jobbar i byggbranchen, tänkte bara tipsa om att om ni har flera entreprenörer som utför arbete samtidigt (delad entreprenad) i ditt hus så är du som privatperson också byggherre vilket innebär att du har ett arbetsmiljöansvar för era entreprenörer. Ni är bla skyldiga att upprätta en arbetsmiljöplan och om en olycka sker kan ni ställas till svar om ni inte gjort en riskanalys. Har man en entreprenör i taget så har de själva ansvaret men när ni har fler så övergår det till er personligen. Ni har säkert koll på detta men det är många som inte vet om det och det kan få tråkiga konsekvenser om det vill sig illa. Finnns mer att läsa på Arbetsmiljöverket (ADI617). Mer kunskap åt folket 🙂
  Lycka till!

 2. Moa skriver:

  Får Gillis en paketkalender fram till jul?
  Alltså de fungerar precis som en chokladkalender fast barnet får ett litet paket varje dag fram till jul, ex ett par strumpor, en bil, pennor osv
  Min lilla kusin på 3 år har en och är lika glad varje gång

 3. Åsa skriver:

  Att du orkar kvinna:) Själv tycker jag att det kan kännas stressigt att vara mammaledig med en 6 månaders och en 3 åring som hämtas 14.30 på förskolan. Haha,. Jag har inte mkt ork just nu känner jag.. Härligt att läsa din blogg o få lite inspiration!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..