ANNONS

Sovrummen målade!

/

Vill ni se lite uppdatering för hur det går i vårt hus? Dock måste jag varna för dåliga bilder. Jag hade glömt kombinationen av skymning ute samt endast en hall-lampa som jag försökte låna ljuset av.

Men men here it goes:

IMG_3821

Gillis rum är klart! Eller det är färdigmålat. Det blev sååå fint. Jag längtar dock till att jag själv får se rummet i dagsljus för då kommer lystern från metallfärgen upp bättre.. Sedan blir det mörkbruna trägolv, ljus matta, Blixten McQueen-säng och lite annat som behövs. Alla rum har inbyggda garderober vilket är skönt. Färg Isblå pärlemor + vit färg, Alcro.

IMG_3822

Och här har vi Sallys rum, samma typ av färg fast annan nyans (Rosé Pärlemor). Väldigt fin nyans av rosa eller om det är lila. Kan inte bestämma mig.

IMG_3824

Här blir nyansen lite annorlunda på bild men bara så att ni ser hur det blir med taket. Färgen bryts när snetaket börjar. Nästa år får alla element elementskydd. Offerten för alla element var lite utav en chock så det får vänta helt enkelt och jämföra priser.

IMG_3823

Och här kommer århundradets sämsta bild. Sally viftade i famnen och Odd lyste upp från hans mobil och jag fick liksom en chans på mig. Här är i alla fall våra garderober som är inmålade. Vi behåller ”guldknopparna” som är original, dom var riktigt snygga. Dock ej uppe än som ni ser. Vi har sex garderober från golv till tak i vårt rum. Jag vet inte hur vi ska tänka kring klädförvaring. Räcker det för mig och Odd? Om vi kör en byrå från Asplund bredvid och har underkläderna där? Det är mindre än vad vi har idag. Vi får testa, annars får vi lösa det på något sätt. Dock har jag som mål att bara ha plagg som jag använder, resten behöver inte vara framme. Pingis pratar ofta om det, desto större garderob ju mer kläder. Och jag vill inte ha en massa kläder, jag vill ha några få plagg som jag älskar.

IMG_3825

…Och här kommer duschrummet! Badrummet är vägg i vägg. Här blir det … dusch (surprise), toalett och litet handfat och i badrummet blir det badkar, dubbelhandfat och toalett. Vi valde marmorinspirerat kakel och jag vet inte om vi kommer att ångra att vi inte köpte riktig, än så länge känns det bra (speciellt i plånboken, detta kostade 1000/kvm och marmor ligger på 3000/kvm, stor skillnad). Golvet kommer att bli ljusgrått. Idag var en besiktningsman där på plats för att godkänna delmoment och allt blev godkänt, hurra!


Wanna see some house renovation-updates? But first, a little warning for bad quality pictures. Forgot what the combination of dusk outside and the access to one single indoor lamp could do to a photo.

Anyways, here it goes: Gillis’ room, check! Or it’s all painted and it turned out sooo great. Will be fun to see what it looks like in daylight, think the metallic shimmer will come out more then… Now we’re just waiting for some dark wooden floors, a light carpet, a Blixten McQueen bed and some more furtniture. All rooms have built in closets, very comfortable. The colors are called Isblå pärlemor and Vit färg (Ice Blue Pearl and White color), both from Alcro.

And this is Sally’s room, same kind of color but this one is called Rosé pärlemor (Rose Pearl). A very nice shade of pink, or is it purple? Can’t make up my mind.

I don’t think the picture does the color justice, but at least you can see how we want it with the ceiling – no more color where the sloping ceiling starts. Next year all radiators will get covers. The offer we got on the cost for all radiators was a bit shocking, so we have to wait and compare prices.

And here comes the worst photo of the century. Sally refused to stop moving in my arms and Odd tried to bring some light to the photo with his phone and I just got one shot. Anyways, this is how our painted closets came out. We’re keeping the golden knobs which are the original ones. They’re really sharp looking, but not up yet though as you may notice. We’ve got six closets running from floor to ceiling in our room. I haven’t figured out how we should arrange our clothes yet. Will this space be enough for me and Odd? Maybe if we add a drawer from Asplund next to the closets for our underwear? We’ve actually got less space here than in our apartment. We’ll see how it turns out, there must be a solution. My goal is also to only have clothes I use in our room, the rest can go elsewhere. Pingis brings that up sometimes – the bigger the closet, the more clothes. And I’m not aiming for quantity, I’d rather have fewer garments that I love.

…and this is the shower room! The bathroom is right next to it. Here we’ll have… a shower (surprise), toilet and a little sink and in the bathroom we’ll install a bathtub, a double sink and another toilet. We chose to go with marble-inspired tile and I don’t know if we’ll regret that, so far so good (especially in terms of cost, we got this for SEK 1000/m2 and marble starts at SEK 3000/m2, quite a difference there). The floor will be light gray. Today we also had a home inspector over to take a look at some rebulit sections and all work done so far passed, hooray!

73
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00