Krypa?

Gillis kröp inte. Däremot ställde han sig upp och gick när han var 10,5 månad. Vi var inne på Synsam och jag gjorde synundersökning och hade plockat ut linserna och då ser jag suddigt i periferin hur Gillis går tvärs över golvet. Snacka om otur att jag inte såg ordentligt då, världens moment. Sally däremot, nu är hon 7 månader och jag ser tendenser till att vilja krypa. Hon ställer sig på alla fyra och försöker liksom komma fram men ramlar och sedan hasar hon sig bakåt och fastnar någonstans. Hon känns mer motiverad att krypa, hon vill ju liksom hänga på sin 90 cm långa idol.

 
Body How to kiss a frog, jeans Mexx.

Spännande! Idag så lämnade jag Gillis och sedan tog jag en promenad med Sally när hon somnade. Nu är vi hemma och pysslar innan vi ska iväg och äta lunch med en kompis. Inga många knop idag förutom ett besök till huset, det har hänt grejer och jag ska fota och visa.

 

Gillis didn’t crawl. On the other hand he stood up and started walking when he was 10,5 months old. We were at Synsam taking a vision test and I wasn’t wearing my contacts, but then all of a sudden I see Gillis walking across the floor somewhere in my blurry peripheral vision. Talk about bad timing for not seeing properly, that was a moment you would have wanted to experience with clear vision. In contrast to Gillis, my 7 months old Sally is showing crawl-tendencies. She gets up on all four and tries to move forward, but then she falls, slithers back again and gets stuck somewhere. She feels like a motivated crawler though. Understandable since she wants to keep up with her 90 cm long idol.

Body from How to Kiss a Frog, jeans from Mexx.

Exciting! Today I went to preschool and dropped Gillis off and took a walk with Sally when she fell asleep. Now we’re at home fixing some stuff before we’re going for lunch with a friend. Not a lot on the agenda today besides going to the house for a bit. Everything is progressing so fast, I’ll take some pictures to show you later.

 1. Malin skriver:

  Här har jag en liten 8 månaders som krupit sen han var 6 månader och hasat fram sen 5 månader. Nu önskar jag att han tog det lite lugnare, man hinner inte med.

  Vi har slagit vad att jag tror han kommer börja gå vid 9 månader och sambon har sagt vid 10 månader. Redan idag började han träna på att ställa sig upp utan att ta hjälp av något, så det är nog på gång. Tur att rumpan är mjuk!

 2. Jenny skriver:

  Att krypa är jätte viktigt. De växelvisa övningarna dom gör då hänger ihop med hjärnans sätt att skicka signaler mellan höger och vänster hjärnhalva. Så låt henne kämpa på.
  Har själv ett barn av varje. Ett som aldrig kröp. Gick som 10 månaders. En som kröp ett tag och gick som 14 månaders.

  1. Emelie skriver:

   Alla barn som aldrig kröp ber självfallet om ursäkt för att de inte lärde sig denna livsviktiga färdighet.

   1. Nina skriver:

    Men Jenny har rätt då det går att se en koppling mellan läs- och skrivsvårigheter och bristande förmåga att klara av korsrelaterade rörelser som krypning. Det kan även innebära svårigheter med att lära sig simma.

  1. Zinnia skriver:

   Ja Jenny har rätt!

   Dock så är ju Bella den perfekta personen att ha som förälder om det skulle visa sig att han har ADHD. Hon (och Odd) kan hjälpa honom med struktur och lära honom allt positivt med att ha ADHD!

 3. Mia skriver:

  Min dotter började krypa straxt efter hon var 6 månader 🙂
  Nu är hon 9 månader och inget intresse alls av att gå .. 😛
  http://www.mijaas.blogg.se

 4. Malin W skriver:

  En spännande sak ang. Att krypa/inte krypa som barn!
  Min svärmor är barnläkare och berättade en intressant sak, forskning har visat att barn som inte kryper när de är små får konsentrationssvårigheter som äldre. (Självklart inte alla 🙂 )Tex i skolan osv.
  Det är någon reflex i höfterna/ryggslutet som inte kommer bort om man inte kryper, så det är vissa vuxna som får krypa runt på golvet hos sjukgymnaster osv för att bli av med den. Samma slags sak är det med barn som inte blir födda vaginalt utan med kejsarsnitt, då är det också en reflex i nacken eller nått som inte går bort. Minns inte vad det var som behövdes göras då 🙂
  Menar inget illa med detta såklart, men tänkte att du är en sån som gillar ”onödigt vetande”.

  Kram!

 5. elin skriver:

  Bättre med mjuka byxor när hon ska lära sig krypa. Jeans är väl inte optimalt i sammanhanget.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..