Sprid kärlek

Det är så mycket hemskt i vår värld just nu. Det blir en ond spiral när världen är instabil, för det är i skräck onda krafter kan växa. När vi människor börjar agera annorlunda, misstro varandra, lyssna på rykten och vi inte känner oss trygga. Då gynnas extrema grupper. Härska genom att söndra som det brukar kallas. Vi måste i denna oro försöka stå stadigt. Att sörja via sin status på Facebook eller lägga upp en bild på Paris på insta gör betydligt mer än vad man kan tro. Allt sådant skapar gemenskap (världen över). Att sprida kärlek är som att sprida fred och desto mer fred som finns. Desto svårare blir det för terrorgrupper att fästa.

 

 

Odd skulle iväg på fotboll ikväll. Först ville jag inte att han skulle gå. Friends Arena är exemplarisk plats för ett nytt dåd. Men sedan kände jag att han måste gå. Fyll arenan proppfull, sjung högre, klappa hårdare, skåla mer. Visa att ni inte är rädda.

 

 

När Odd kilade iväg så har jag haft en mysig (Och hör och häpna: lugn) kväll med barnen. Ätit middag, lekt, Gillis hjälpte mig att natta Sally och sedan har han och jag läst. Hans favoritbok just nu är ”Teslas mamma vill inte”. En bok om en mamma som har trots.. Han tycker att det är hysteriskt roligt. Jag älskar bilderna i boken!

 


There are so many terrible things going on in our world right now. What’s even worse is that terrible happenings makes us move in vicious cirles: Fear makes people act differentely. Not feeling safe makes trusting other people more difficult. We start believing in rumors and extreme opinions that once seemed like way out of line and divide-and-rule tactis become extremist groups secret weapon, helping them thrive.

In this worry we all have to keep both feet on the ground. Showing your concern by changing your profile pic on Facebook or posting a picture of Paris on your Instagram means a lot more than one can imagine. Small things like this creates worldwide solidarity. Spreading love is just the same as spreading peace, and the more peace there is, the more obstacles we create for terrorist groups.

Odd is going to see a soccer game tonight. At first I didn’t want him to go. Friends Arena is the ideal place for a new attack. But then I changed my mind. Of course he should go. The arena should be filled with as many cheering, singing and clapping people it can hold. We can’t show we’re afraid.

After Odd left I’ve had a cozy (and listen to this: peaceful) night with the kids. We had dinner, we’ve been playing, Gillis helped me say good night to Sally and then him and I did some reading. His favorite book at the moment is ”Teslas mamma vill inte” (Swedish children’s book about a defiant mother, refusing to do anything she’s told). He’s so amused by it and I love the pictures in it!

 1. Tess skriver:

  Bra skrivet <3 Och den boken är populär här också 🙂

 2. Sandra skriver:

  Der du skriver påminner så mycket om talet Madonna höll igår. Att stå upp för demokratin. Hon höll ett långt och vackert tal sedan enades alla 30 000 – 40 000 som var där i en tyst minut. Kärleken var så stark. Mäktigt!

 3. Emelie skriver:

  Ibland blir jag otroligt frustrerad när du uttrycker tankar och åsikter eftersom vi i i valet röstade på varsin halva. Men ibland håller jag med dig, och blir glad över det du har att säga. Såsom detta.

  Det här är en väldigt komplicerad sak och situation, och tyvärr är det till stor del vi i väst som skapat IS och alla dessa skräckscenarion vi upplever. Det hemska med ett sådant attentat är att hat föder hat och misstankar växer sig starkare och ”vi och dem” blir än större. Många förknippar nog (ju) terrorism med islam, eftersom det är den bilden som portätteras av USA och media. När vi sedan möter en muslim antar vi att denne är en terrorist och därför får inga muslimer komma in i vårt land. De blir arga och frusterade, och en tokstolle gör någonting. Galna idéer sitter inte i hudfärg eller religion. De finns i våra huvuden, och det är vad de och vi tror. Min poäng är att det är inte muslimer som bombar, det är ett fåtal galningar. Som vill sprida skräck. Som vill skada. Som vill döda. Som är sjuka. Väkldigt många är hjärntvättade och tror på idén och 100 jungfrur. Men minns att muslimer inte får döda, såsom kristna inte får.

  Det är viktigt att hålla ett öppet sinne och ett öppet hjärta, men jag vet att det är svårt. Jag vet att jag också går lite längre bort, håller hårdare i väskan och undrar vad/vem den där personen är. Albus Dumbledore må vara en påhittad person, men han sa väldigt mycket bra saker. ”Don’t pity the dead. Pity the living, and most of all, those living without love”.

 4. Jag kan dock inte låta bli att vara lite rädd. Man vet aldrig var nästa ”attack” blir. Det hade lik väl kunnat vara på friends igår.. Så sjukt. Jag är en typisk sån som tänker ”det händer inte mig”, men nu börjar till och med jag bli orolig. Usch vilka människor det finns 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..