Alkohol i bloggvärlden

Ungdomens nykterhetsförbund gjorde nyligen en undersökning av hur många inlägg i Sveriges stora bloggar som handlar om alkohol. Väldigt intressant tycker jag och det är något som jag har reflekterat alldeles för lite kring. Såhär ser listan ut:

 

Skärmavbild 2015-11-10 kl. 14.04.27
Skärmavbild 2015-11-10 kl. 14.04.36
Skärmavbild 2015-11-10 kl. 14.04.44
Skärmavbild 2015-11-10 kl. 14.04.52

 

… 7 % av mina blogginlägg innehåller alltså alkohol. Ska jag vara ärlig trodde jag nog att jag skulle komma högre upp för jag dricker ofta något glas i veckan och under helgen. Sedan har jag ju varit på middagar ute på sistone och då ser man ju en cosmo i bakgrunden. Egentligen borde jag kanske tänka lite mer på hur ofta alkohol syns bland bilderna men anledningen till att jag inte gör det är för att min genomsnittsläsare idag är en kvinna på 30 år (!). Ni är inga 16 åriga tjejer längre och inte jag heller för delen.

Nu handlar det istället om relationen till alkohol när man har barn i närheten och där skiljer ju sig hur man tycker och agerar. Min syn är att alkohol inte är något tabu. Jag har inget problem med att dricka vin till maten fast Sally och Gillis är med. Däremot skulle jag aldrig någonsin dricka så att jag blev lullig. Dom kommer aldrig att få se oss runda om fötterna. Det är en jäkla stor skillnad enligt mig att dricka till maten eller för att bli berusad. Jag gillar att ta ett glas på kvällarna till maten och fortsätta att sippa på det framför en serie eller när jag jobbar klart. Sedan vore det också väldigt roligt att bli kalas med Odd någon gång framöver, sist vi var ute tillsammans var för tre år sedan. Men det får bli när vi vågar sova borta.

Vad tycker ni om alkohol i bloggvärlden eller som förälder?

 


Ungdomens Nykterhetsförbund (a Swedish temperence society for young people) recently did some research on how many blog posts amongst Sweden’s biggest blogs that are alcohol related. I find this very interesting and the reaserch made me realize that this is something I haven’t been reflecting on that much. The list above, headlined ”Percentage of Alcohol Related Blog Posts”, shows the result of the research.

So, 7 % of my blog posts are related to alcohol in one way or another. I honestly thought the number was going to be higher since I usually have wine during weekends and one glass during a weekday is not too rare either. There’s also been many dinners out lately from where I’ve posted pictures with Cosmos in the background. Maybe I should be more considerate about how often alcohol is mentioned or seen in my posts, but the reason why I don’t spend too much time thinking about it is because my average visitor today is a woman in her thirties(!). You people are no longer 16-year old girls – and neither am I for that part.

Nowadays it’s more about the relationship to alcohol when children are present that I think is more important. I know that’s a discussion where people have got a lot of different opinions. Personally, I don’t want to make alcohol a taboo subject. I don’t have a problem having a glass of wine with my dinner even if Gillis and Sally are sitting around the table. I would never allow myself to get tipsy though. Our kids will never see us lose any of our judgement because of alcohol. I must also say that I make a big difference between having a glass of wine for dinner and drinking because you want to get drunk. I enjoy having a glass of wine in the evening along with my food, finishing it later in the evening watching series after I’ve gotten some work done. Of course it would be fun to get wasted with Odd some time in the future (last time we went out together was about three years ago). That probably has to wait until we feel comfortable enough not to sleep at home though.

What are your opinions on alcohol in the ”blog world”, or as a parent?

 1. I ditt inlägg och bland kommentarer förekommer påståenden om hur mycket/lite alkohol som påverkar, och på vilket sätt. Jag undrar – vet folk verkligen hur de reagerar på alkohol? Har ni inte pratat med någon som ni har märkt har druckit alkohol, men som själv påstår sig inte alls ha druckit tillräckligt mycket för att det ska kunna märkas det minsta? Jag har pratat med flertalet sådana fall så jag tänker att eftersom sinnena försämras så försämras också förmågan att avgöra sin nyhterhet.

 2. Therese skriver:

  Mina barn är 2,5 år och 8 månader. Jag och min sambo har kommit fram till att en av oss ska alltid vara 100% nykter och tillgänglig för barnen, så länge dom är små.
  Sen när dom blir äldre, skolåldern, då kan jag tänka mig att ta ett glas vin eller så till mat även om min sambo dricker med då. Men en av oss ska alltid vara skärpt ändå! 🙂

 3. drog skriver:

  och nu kan vi visa upp det i media utan problem? Det är snett…men money money

 4. drog skriver:

  Alkohol är en drog som är laglig, enligt mig.
  Vissa kan hantera den och andra inte. Skönt att du kan.

  Hur vore det med en joint? Eller bara ett bloss? Är det samma? Hur skulle undersökning se ut om vi frågade efter annat

 5. Lily skriver:

  Går helt ur ämnet här.. Men jaga fastnade helt på en annan sak. Har Blondinbella en miljon läsare i veckan? Jag trodde att Kenza var den mest lästa bloggen i Sverige? Skrivfel eller bara jag som inte hänger med längre?

  1. Jag drog iväg när jag fick barn, 2 milj läsare när Gillis föddes och hälften stannade

   1. Lily skriver:

    Men så kul! Alltid väntat på dagen du återgick till tronen 😀 Team Blondinbella sen waaaaaay back in the days!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..