Vår förmiddag

Eftersom det är tisdag idag har jag en Sally-dag.  Vi började morgonen med en långpromenad när hon sov och jag lyssnade på podden Veckans Bläcka. Den är väldigt underhållande, jag har bara hunnit med dom två senaste avsnitten men det är Hollywoodskvaller som diskuteras på ett rätt seriöst sätt. Det är underhållande att höra Karin och Jenny prata om Kanye West med samma tonläge som om de hade diskuterat flyktingkrisen. Efter det blev det drop in på en pedikyrsalong och jag fick fina fötter medan Sally pysslade i mitt knä. Otroligt härligt.

 

 

När vi kom hem blev det lunch. Burklunch för Sally. Vi ger henne gröt på morgonen, ersättning som mellanmål när hon ska sova, en halv burk till lunch, ersättning vid sovstunden efteråt, mellanmål vid fyra som brukar vara lite skrapad banan eller puré och sedan resten av lunchburken till middag och välling till natten. Sedan äter  hon igen vid 01 och vid 05. Enligt BVC kan vi vänja av målet vid 01 om vi vill men jag har inte orkat ta den striden än, det får bli senare.

 

 

Efter lunchen nattade jag henne i sin säng. När Gillis var bebis gick det inte att natta honom på dagen i sin säng utan då blev det skrik så vi körde vagnen. Sally är tvärt om, somnar bättre i sängen. Dock vill hon snutta eller ha napp. Vi kör ju NG Baby side crib och det kan vara bästa investeringen någonsin. Däremot hade jag velat att den var större för den är till för upp till sex månader men vi samsov ju dom första månaderna eftersom det var enklast när jag ammade. Det är ju nu efter amningen som jag använder sängen och det är skönt att ha henne nära och bara stoppa in nappen när hon vaknar till på nätterna. Nu när vi kör flaska så tar Odd och jag varannan natt, så skönt att få sova.

Förresten, jag står med i DN:s ledarsida idag i tidningen. Finns även att läsa här!


Tuesdays are Sally-days. We started the day with a long walk; Sally took a nap in her trolley and I listened to the podcast ”Veckans Bläcka”. I’ve only listened to the last two episodes, but it’s so entertaining. The hosts of the pod, Jenny and Karin, are discussing Hollywood-gossip in a very serious manner. They’re commenting on Kanye West like they were talking about serious social issues, such a funny twist. Then we made a spontanious visit to a pedicure salon – my feet got taken care of while Sally entertained herself in my lap.

We got back home around lunch time and Sally had some baby food. She has porridge in the morning, baby formula before her first nap, half a jar of baby food for lunch, formula again before it’s time for nap number two, some banana or pure as a snack around 4 pm, then the rest of the baby food for dinner and some gruel before she goes to sleep at night. Then she eats again at 1 am and 5 am. The health centre told us that we could skip the meal at 1 am, but for now we’re saving that challenge for the future.

After lunch it was time for a nap. Sally hasn’t got any problems with falling asleep in her bed during daytime unlike her brother. Gillis only wanted to nap in the trolley when he was a baby. He protested loudly when we tried to put him in his bed. Sally needs her blanket or pacifier to be able to fall asleep though. We’re using the NC Baby side crib and it’s one of my best investments ever. I kind of wish it would have been a bit bigger (it’s made for up to 6 months), but she slept together with me her first months. It was easier that way because of the breast feeding. Now when we’ve passed that stage she sleeps in the crib. Very comfortable to have her close at night in case she wakes up. Me and Odd takes turns every other night to bottle-feed her nowadays too. So sweet to get some proper sleep.

By the way, they’re mentioning me in DN today. You can read the article here!

 1. Sam skriver:

  Ramarna?!? Vart ifrån? Så himla fina 🙂

 2. Anna skriver:

  Jag undrar också var dom fina ramarna kommer ifrån?! 🙂
  Letade lite på bloggen men hittade inget om dom.

 3. Cecilia skriver:

  Du brukar alltid säga stolt att ni typ aldrig äter halvfabrikat för Odd är en så bra kock, hur kommer det sig att ni då ger burkmat till era barn? Nu vet jag själv att barnmat ofta inte har något ”konstigt” men hur fräscht känns det när mangopurén legat flera månader i en burk liksom? … Eller är det ”allt är kemikalier” – tänket? 😉 Skämt å sido, prova göra egen mat! Hur lätt som helst, ni har väl en mixer? Bara att koka (om det är kokbart) tex ärtor, potatis, sötpotatis, morötter, äpplen etc, mixa med lite vatten och frys in i iskuber som du sedan lägger i en ZipLoc.

 4. Annika skriver:

  Vi har en spjälsäng från Ikea som det också går att ta bort sidan på och ha i jämnhöjd med sängen. Den ser bredare ut än den ni har. Den går att ha längre då man kan fortsätta att ha ena sidan öppen även då madrassen är längst ner. Blir då som en barnsäng som är lägre och lätt kliva i ur själv å inte så farlig att ramla ur.

 5. Jag skrev en kommentar tidigare idag, men du publicerade inte den. Jag skulle mycket gärna vilja veta varför. Detta har hänt förut också. Varför stänger du av mig från kommentarsfältet? Det verkar som att du är emot all diskriminering men du diskriminerar ju mig genom att inte publicera mig och adressen till min webbsida medan du publicerar andra och deras webbsidor adresser. Jag kan ju garantera att min webbsida är betydligt intressantare och upplysande än deras. Ta istället bort de som hela tiden klagar på hur du är som mamma. Du är säkert en jättebra mamma, men häromveckan såg jag att några tråkmånsar hängde upp sig på att du gett en Delicatoboll till ditt barn då det grät. Vad är det för fel med att göra det? Jag skulle ju mycket hellre ha en sådan mamma än någon som de som är så kritiska till sötsaker och ”mutor” till barn. Med en sådan mamma som de skulle man väl aldrig få äta något sött överhuvudtaget, och ingen vill väl vara utan sötsaker som är så gott!
  Jag vill jättegärna ha svar på mina frågor.
  Trollälvan
  trollalvan.wordpress.com

  1. Hej! Det kan ta en stund innan ens kommentar visas i bloggen då den ska granskas och godkännas. Ha en trevlig dag! =) /Social media manager for Blondinbella

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..