Pingis-ballerinan

Förra hösten så satte Pingis på en tjock sula på sina inomhus-ballerinas från Flattered, vi kallade dom Pingis-ballerinan. Nu i år har vi faktiskt gjort en limiterad upplaga av den vilket vi tycker är en superbra idé! Det är alltså fårull i innersulan och en tjockare sula i rågummi på utsidan, den påminner lite om Bally/Curling-kängan. Ett smart sätt att förlänga användningstiden för Ballerina-skon när det blir kallt. Denna modell är ju varmare än en vanlig ballerina.

 

flattered

Ni hittar ”vinterskon” i Flattereds egna shop

Vad händer mer i företaget? Jo Hanna (creative director) kikar som vanligt på kommande färger och nu är hon inne på sammet vilket jag är himla glad över. Jag vill så gärna ha en Flattered i senapsfärgad sammet. Gillar den färgen till ett par jeans..

 

Sammet

 

Sedan har vi lyssnat in er och gjort en helt ny modell:

 

Svart_wide

 

Nämligen en ny inomhussko som passar dem med lite bredare fötter samt för de som upplever att ”kanten” på skon trycker över halux valgus- den lilla knölen på insidan av fötterna. Skon kommer vara bredare framtill, ha lite högre skärning och ha mjukare kanter utan söm. Skon kanske inte ser så mycket bredare ut på bilden men jag har prövat och kan intyga! Jag meddelar såklart när de kommer upp i webshopen :- )


Last autumn Pingis tried to put a thicker sole on her Flattered-ballerinas. We started calling the modified shoe ”the Pingis-ballerina”. I loved this idea, so this season we’ve actually launched a limited edition of this model! The shoe is covered with sheepskin inside and has got a thicker rubber sole, reminds a bit of a Bally/Curling boot. These new features makes them warmer so you can make use of your ballerinas during colder seasons as well.

You’ll find the ”winter-shoe” in Flattered’s web shop.

And what else are we working on? Well, Hanna (Flattered’s creative director) is looking at new colors and textures. Right now velvet is up for discussion which I’m so excited about. How well wouldn’t a pair of velvet ballerinas in a mustard-tint go with a pair of jeans?

Then we’ve been looking into your opinions and preferences and the outcome is a whole new model. This new inside-ballerina is suitable for those of you with a wider foot. If you recon that shoes can sometimes irritate the haulx valgus at the inside of your foot, this model can be recommended. It will have a wider front, a deeper ”cleavage”, and softer seamless brims. The shoe may not look that much wider at the picture, but I’ve tried it myself and it’s actually a pretty big difference. I’ll let you know when it’s up for sale in the web shop 🙂

 

 1. Gud vad kul med den nya modellen! Jag har nämligen hallux valgus och har därför inte velat köpa er sko tidigare pga att den inte skulle passa. Jag har väldigt stor knöl men tror ni skorna kommer passa ändå?

 2. Det är så kul att läsa om hur dina företag utvecklas! Har ni tänkt få Flattered hit till Frankrike? Skriv ett inlägg om hur man slår ‘procrastination’ någon gång också. Skulle vara kul att läsa om vad du tycker man kan göra för att bli mer produktiv.

  Jag skrev ett inlägg nyss om hur jag ska försöka bli mer produktiv med hjälp av Robin Sharma, som jag vet att du gillar 😉
  http://www.mserikssonblog.wordpress.com

 3. Åhhh vad fin den sista ser ut! Wow! Önskemål om burgundy sammet utan rosett och mocka under för att ej halka! Kram

 4. Kul idé med utomhusballen. Generellt tycker jag det är rätt så fult med ballerina på hösten/vintern. Ballerina med tjock jacka/kappa är inte snyggt, men smaken är ju som baken och så finns det ju det ju säkert de som gillar balle året om 😉

 5. ÅH! HURRA! TACK BELLA! Jag har så SVÅRT att hitta skor på grund av den där jäkla fotknölen, så GLAD jag bli! (Ursäkta alla caps, men yaaaaay!)

 6. Det är inte den röda, ömmande knölen som heter ”hallux valgus” utan knölen är resultatet av ett tillstånd som kallas ”hallux valgus” vilket betyder sned/snedställd stortå (hallux är stortå på latin och valgus betyder sned, utåtvriden, kobent).
  Tillståndet hallux valgus beror mycket riktigt oftast på att man använt felaktiga skor.

 7. HURRA! Vad roligt med en lite bredare modell med lite högre skärning! Perfekt för oss med små tjockisfötter;) Dessa hamnar högt upp på min önskelista i år! (Hoppas också såklart på fina färger i sammet!) 😀

 8. Jag diggar grejen men de ser ut precis som alla andra ballerinaskor. Ni funderar inte på någoting, märke, logga, färg etc som gör att det syns att det är era? Inte för att det spelar någon roll för funktionen men hade jag haft en produkt hade jag velat att det syns vilket märke det är – speciellt om det finns många andra som ser liknande ut. Och okej, inomhusballerinan är ni väl mer ensamma med men eftersom det finns en utomhusvariant?
  http://yohannaafskovde.se

 9. För några veckor sedan drömde jag om dig. Jag fick äran att hålla tal på ditt och Odds bröllop. Ett tal om dig. Vi var bekanta, men inte mer än så. Jag hade inte förväntat mig bli bjuden precis. Men så blev jag det och skulle hålla detta tal. Så jag flög upp till Stockholm från Skåne för ett bröllopsmöte med dina vänner, Odds vänner och era släktingar. Jag blev utstött av dina vänner för jag pratade skånska och var lite klumpig på mötet. Dina vänner var pinnsmala och påminde om det onda gänget i ”Mean girls”. Sen minns jag faktiskt inte mer. Men det var en så tydlig dröm och vi blev jättetighta under min tid i Stockholm. Så nu typ bryr jag mig på ett helt annat sätt när jag läser din blogg. Som att vi på riktigt är jättebra vänner. Helskumt. Hade på kvällen innan jag gick och la mig tittat på ”Sex and the city” och läst din blogg. Så har pusslat ihop smala tjejgäng och dig på något sätt. Kanske var det avsnittet där Charlotte gifter sig.

 10. Jag har hallux valgus, men väntar på operation eftersom jag får ont i hela foten p.g.a. knölen. Höger fot först, sedan vänster. Tyvärr uplever jag att det inte spelar någon roll hur breda skorna är, de lyckas ändå trycka på den där knölen och gör det smått omöjligt att gå :/ 🙁 men superbra grej av er, eftersom det finns folk med allmänt breda fötter som också vill använda era skor. Och supertack för en varmare sko! 🙂

 11. Superfina!! Kan ni inte göra en loafers/slippers för inomhusbruk för män! Skulle vara superkul då det är väldigt svårt att hitta en snygg och bekväm sko för inomhusbruk åt män.

 12. Hej! kolla gärna in min ganska nya blogg 🙂 http://www.vicilee.blogg.se

  ÅSIKTSBLOGG, TIPS MM.

  (senaste inläggen: halloween, träning för magen, dance moves for guys, imorgon tips om serier)

  Kommentarer gillar jag 🙂 då kollar jag även in din!

 13. Åh, äntligen! Lider av hallux valgus och kunde inte ens komma i er första modell så detta ser jag fram emot!!! Härligt att ni tar in vad kunderna önskar!

 14. Så härligt nu kanske jag också kan börja använda ballerinaskor, hoppas den kommer som utesko till sommaren då ska jag köpa mig ett par

 15. Platta skor är ju sämre för fötterna, hur tänker ni där? Jag för bara med tofflor som är uppbyggda och ute har jag uppbyggda sulor i mina kängor.

 16. Det heter ”indoor” inte inside ballerina. Och på svenska står det att skärningen är högre – men på engelska står det att skon har en ”deeper cleavage” – vilket är det?

  1. Det som står på svenska gäller alltid i första hand då det är Bella själv som skrivit. Sen översätter hennes översättare texten och det är då det kan bli fel ibland

 17. Vad bra att ni gör ett bredare modell. Jag upplever att de är väldigt djupt skurna framtill vilket gör att tårna syns och då ser skorna för små ut. Gör de gärna högre skurna, vilket de ser ut att bli.

 18. Åh, fantastiskt! Jag kan inte ha era andra modeller just på grund av att de trycker på ovansidan av foten. Ser fram emot den nya. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..