ANNONS

Matsalsbordet

/

Det pågår så mycket med huset som jag inte har hunnit visa. Vi har fått 3D-bilder på badrummet och Ida har skickat oss inspirationsbilder med möbler i alla rum. Ni ska få se det mesta. Jag tänkte börja med en liten skiss på bottenplan så att ni vet vad jag pratar om:

IMG_1762

Halva garaget (hela garaget är 30 kvm) byggs om till ett kontor och jag hoppas att ni förstår att det är en soffgrupp mot varandra i vardagsrummet samt ett matbord med stolar. Mina paint-kunskaper i iphone är inget att skryta med precis…

Jag är hemskt ledsen för min fula bild över planritningen. Jag hade snygga papper som Ida hade gjort med möblemanget men jag la dom i en mapp bilen och körde iväg så dom hamnade utspridda över hela Fridhemsplan (….). Så länge jag inte glömmer våra barn någonstans så är jag nöjd. Hur som helst: Delen av väggen som är mellan kök och vardagsrum ska tas bort, så att det blir mer öppet. Rummet där nere ska blir ett laga mat/sällskapsrum. vi har nog tv nere också men själva tv-mys-rummet blir på övre plan.

Och nu till själva matsalsdelen:

Skärmavbild 2015-10-25 kl. 19.23.03

Den gråa färgen heter Silverpil från Alcro och blir vår väggfärg i vardagsrum/kök. Jag älskar bordet! Vi vill ha ett enormt bord på tre meter. Att välja stolar till tycker jag dock är det svåraste möbel-valet i hela huset. Stolar är så viktigt. Våra Eames-stolar ska vi ha i andra rum för vi vill ha sköna sitta-länge-stolar. Helst mer åt fåtölj-hållet men tyg fungera inte riktigt på grund av barn så vi behöver skinn. Den med armstöd är från Bolia och den under är märket Beetle/Royal Design. Dock kostar varje stol ca 8 000-10 000 kronor styck och det vore vansinne att lägga 80 000 på stolar. Det gör vi inte. Har ni några ideér på liknande stolar men för ett bättre pris?


There’s so much going on with the house that I haven’t showed you yet. We’ve recieved 3D-drawings of the bathroom and Ida sent us inspo-pictures of furnitures for all rooms. This is a little sketch of the ground floor so all of you can get the picture:

Half the garage (it’s 30 square meteres) will be reconstructed into an office. I hope you understand that what I’ve tried to draw is a set of a couch and armchairs in the living room as well as a dining table with chairs. I’m obviously not a very talented Paint-artist…

I’m so sorry about the sloppy drawing. I had great illustrations that Ida made me with all the furnitures, but I put them in a file that I later on placed on the roof of my car before driving off Fridhemsplan… As long as I don’t forget our children somewhere I guess I can still feel good about myself. Anyways: The wall between the kitchen and the living room will be taken down to get more open space. The room downstairs will be a place for cooking and social activities. I think we’ll have a TV there too but the ”cosy TV-room” will be upstairs.

And now for the dining area:

The gray color is called ”Silverpil” from Alcro and will be the the color of our walls in living room and kitchen. I love the table! We want a huge dining table, aiming for it to be about three metres. The choice of chairs is oh so important but yet so difficult. We’re keeping the Eames-chairs we’ve got at the moment to put in other rooms, so we want to find other, more comfortable chairs for long sittings. Something with an armchair-vibe would be nice, but we have to do leather because of the kids. The one with an armrest is from Bolia and the one underneath is from Beetle/Royal Design. They cost around 8000-10000 SEK though and we think that’s a bit too pricy. Don’t think we could ever spend 80000 SEK on chairs. Do you have any suggestions on a similar chair that won’t make my wallet bleed?

70
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00