ANNONS

Färre röda dagar!

/

Jag jobbar för fullt på att få in rutinen att börja ta tempen på morgonen, jag har haft ett uppehåll under graviditeten och amningen men för några veckor sedan började jag mäta igen. Jag vill absolut inte sätta in en spiral eller äta p-piller någonsin i mitt liv mer så jag längtar tills det blir tydligt med gröna och röda dagar. Nu när jag börjat om blir alla mina dagar röda, vilket säkert många av er känner igen. Detta kan såklart tyckas vara extremt irriterande eftersom det kräver extra försiktighet. Men det är egentligen inte alls konstigt att det är så. På samma sätt som du en gång ”in the very begining” behövde kartlägga hur din menscykel såg ut behöver nu algoritmen bakom Natural Cycles lära sig .. dig!

Det finns en hel del knep för att skynda på denna process men också för att HÅLLA NER ANTALET RÖDA DAGAR över tid som jag vill dela med mig av:

1. Se till att du mäter din temperatur enligt rekommendation, det som mamma och pappa sa till dig gäller fortfarande: ligg still, ha termometern långt under tungan mm.

2. Se till att du mäter temperaturen vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Tar du en lång sovmorgon en dag: mät inte alls!

3. Mät inte när du druckit större mängder alkohol eftersom din temperatur då går upp får du fler röda dagar än nödvändigt.

4. Mät inte heller när du är sjuk

5. Mät inte när du redan har gått upp ur sängen då har du fått puls och får missvisande resultat.

IMG_2007

Ska jag vara helt ärligt behöver jag lära känna min menscykel på nytt igen efter två täta graviditeter. Jag kan inte minnas sist jag hade regelbunden mens. Eller jag har nog aldrig haft det? För att göra min mens-story kort. Jag började äta mini-piller i samband med när min mens kom i tonåren och efter det fick jag ingen mens. Sedan tog det tid för den att komma igång igen när jag hade slutat med piller när Odd och jag ville ha barn och därefter blev jag gravid med Gillis och mellan barnen fick jag mens en gång. Efter Sally fick jag mens efter sex veckor men nu är det stopp igen. Jag längtar så att bli bästis med min NaturalCycles-app igen så att jag lär känna mig själv bättre för det vore ju trevligt att veta när det är PMS-dags .. Mest för Odds skull kanske :- )

Hoppas jag gav er lite tips på vägen och förhoppningsvis svarade på några frågor. Har du fler frågor och funderingar besök gärna hemsidan. Vill ni ge algoritmen en chans, registrera dig här och uppge koden blondinbella2NC så får ni just nu 50% rabatt på ordinarie pris. Gäller endast 1års abonnemang, exklusive termometer.

I samarbete med Natural Cycles


I’m trying hard to make measuring my body temperature a part of my daily morning routine. I took a little break during my pregnancy and while I was breast-feeding, but I started measuring again couple weeks ago. I don’t want to use other contraceptives like the pill or hormone- or copper loops ever again, so I’m really excited about getting more ”green days”. Since I started NC again, all my days are turning red which I’m sure some of you recognize. This can of course be extremely annoying, bit it’s not strange that all your days turn red. The same way you from the very beginning had to map your menstrual cycle, Natural Cycles now need to learn you and what your ”body-algorithm” looks like!

There’s actually some tips and tricks on how to speed up this process, but also on how you keep the number of red days as low as possible. Stay tuned…

1. Make sure you’re taking your body temperature according to the instructions. You have to be still and put the thermometer firmly under your tongue.

2. Make sure you’re measuring about the same time of the day every day. If you sleep longer than usually one day, just don’t take the temperature at all.

3. Don’t measure when you’ve been drinking. Alcohol makes your body temperature rise with more red days as a result.

4. Don’t measure when you’re sick.

5. Don’t measure when you’re already out of bed. Then your pulse is higher and you’ll get a misleading measurement.

I have to become more familiar with how my menstrual cycle is working again after two close pregnancies. I can’t remember last time I got my period on regular basis. Or was it ever regular? To make a long story short. I started using birth controls when I got my period as a teenager and I took those pills with only one type of hormone which resulted in not having my period at all. After that it took a while for my menstrual cycle to get back on track and then I got pregnant with Gillis. Between Gillis and Sally I think I’ve had my period one time. After Sally I got it back after six weeks, but now it’s gone again. I can’t wait to become best friends with my NaturalCycles-app again so I can get to know my body better. Knowing when it’s time for PMS-days could be pretty nice… Mostly for Odd’s sake 🙂

I hope I’ve given you some new information and inputs that helped answering some of your questions. If you’ve got more thoughts or want some more knowledge about NC I’d recommend you to visit their website. If you feel like giving the algorithm a chance, go register here and enter the code blondinbella2NC to get 50% off the one year subscription, thermometer excluded.

This post is a collaboration with Natural Cycles.

66
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00