Färre röda dagar!

Jag jobbar för fullt på att få in rutinen att börja ta tempen på morgonen, jag har haft ett uppehåll under graviditeten och amningen men för några veckor sedan började jag mäta igen. Jag vill absolut inte sätta in en spiral eller äta p-piller någonsin i mitt liv mer så jag längtar tills det blir tydligt med gröna och röda dagar. Nu när jag börjat om blir alla mina dagar röda, vilket säkert många av er känner igen. Detta kan såklart tyckas vara extremt irriterande eftersom det kräver extra försiktighet. Men det är egentligen inte alls konstigt att det är så. På samma sätt som du en gång ”in the very begining” behövde kartlägga hur din menscykel såg ut behöver nu algoritmen bakom Natural Cycles lära sig .. dig!

 

Det finns en hel del knep för att skynda på denna process men också för att HÅLLA NER ANTALET RÖDA DAGAR över tid som jag vill dela med mig av:

1. Se till att du mäter din temperatur enligt rekommendation, det som mamma och pappa sa till dig gäller fortfarande: ligg still, ha termometern långt under tungan mm.

2. Se till att du mäter temperaturen vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Tar du en lång sovmorgon en dag: mät inte alls!

3. Mät inte när du druckit större mängder alkohol eftersom din temperatur då går upp får du fler röda dagar än nödvändigt.

4. Mät inte heller när du är sjuk

5. Mät inte när du redan har gått upp ur sängen då har du fått puls och får missvisande resultat.

 

IMG_2007

 

Ska jag vara helt ärligt behöver jag lära känna min menscykel på nytt igen efter två täta graviditeter. Jag kan inte minnas sist jag hade regelbunden mens. Eller jag har nog aldrig haft det? För att göra min mens-story kort. Jag började äta mini-piller i samband med när min mens kom i tonåren och efter det fick jag ingen mens. Sedan tog det tid för den att komma igång igen när jag hade slutat med piller när Odd och jag ville ha barn och därefter blev jag gravid med Gillis och mellan barnen fick jag mens en gång. Efter Sally fick jag mens efter sex veckor men nu är det stopp igen. Jag längtar så att bli bästis med min NaturalCycles-app igen så att jag lär känna mig själv bättre för det vore ju trevligt att veta när det är PMS-dags .. Mest för Odds skull kanske :- )

 

Hoppas jag gav er lite tips på vägen och förhoppningsvis svarade på några frågor. Har du fler frågor och funderingar besök gärna hemsidan. Vill ni ge algoritmen en chans, registrera dig här och uppge koden blondinbella2NC så får ni just nu 50% rabatt på ordinarie pris. Gäller endast 1års abonnemang, exklusive termometer.

 

I samarbete med Natural Cycles


I’m trying hard to make measuring my body temperature a part of my daily morning routine. I took a little break during my pregnancy and while I was breast-feeding, but I started measuring again couple weeks ago. I don’t want to use other contraceptives like the pill or hormone- or copper loops ever again, so I’m really excited about getting more ”green days”. Since I started NC again, all my days are turning red which I’m sure some of you recognize. This can of course be extremely annoying, bit it’s not strange that all your days turn red. The same way you from the very beginning had to map your menstrual cycle, Natural Cycles now need to learn you and what your ”body-algorithm” looks like!

There’s actually some tips and tricks on how to speed up this process, but also on how you keep the number of red days as low as possible. Stay tuned…

1. Make sure you’re taking your body temperature according to the instructions. You have to be still and put the thermometer firmly under your tongue.

2. Make sure you’re measuring about the same time of the day every day. If you sleep longer than usually one day, just don’t take the temperature at all.

3. Don’t measure when you’ve been drinking. Alcohol makes your body temperature rise with more red days as a result.

4. Don’t measure when you’re sick.

5. Don’t measure when you’re already out of bed. Then your pulse is higher and you’ll get a misleading measurement.

I have to become more familiar with how my menstrual cycle is working again after two close pregnancies. I can’t remember last time I got my period on regular basis. Or was it ever regular? To make a long story short. I started using birth controls when I got my period as a teenager and I took those pills with only one type of hormone which resulted in not having my period at all. After that it took a while for my menstrual cycle to get back on track and then I got pregnant with Gillis. Between Gillis and Sally I think I’ve had my period one time. After Sally I got it back after six weeks, but now it’s gone again. I can’t wait to become best friends with my NaturalCycles-app again so I can get to know my body better. Knowing when it’s time for PMS-days could be pretty nice… Mostly for Odd’s sake 🙂

I hope I’ve given you some new information and inputs that helped answering some of your questions. If you’ve got more thoughts or want some more knowledge about NC I’d recommend you to visit their website. If you feel like giving the algorithm a chance, go register here and enter the code blondinbella2NC to get 50% off the one year subscription, thermometer excluded.

This post is a collaboration with Natural Cycles.

 1. Har man oregelbunden mens vad det än beror på, PCO m.m. är denna metod inte att rekommendera, om en överhuvudtaget. Enda gången man kan använda denna är om det ändå inte skulle göra mycket om man blev gravid.

  1. Det som är bra med NC är att den lär sig just din cykel, även om det är oregelbunden mens eller regelbunden. Den bygger på individens temperaturer och ägglossning, menstruation med mera. Det kanske tar längre tid för appen att räkna ut din cykel, men säg inte att det inte funkar. Och självklart funkar det inte bara om ”det inte gör något att man kan bli gravid”, jag använder NC som preventivmedel för att jag vägrar stoppa i mig hormoner mer, vilket jag mår skit av. Kopparspiral är inget alternativ heller för mig.

   Sen är det så att alla preventivmedel passar inte alla människor, p-piller och p-ring och andra preventivmedel med hormoner passar inte mig, men kanske funkar bra för någon annan. Att mäta min temperatur och sedan lägga in i appen funkar bra för mig, men kanske inte för någon annan om man är slarvig, dricker mycket alkohol och så vidare.

   Alla som har något negativt att säga om NC har aldrig testat, jag har inte sett något negativt om NC från de personer som faktiskt har använt det (under en längre tid och inte bara försökt en månad sen struntat i det).

   1. Följde alla regler som finns till punkt och pricka och nu sitter jag här gravid i 5e månaden. Så skulle nog hålla med om att det är bra om det inte gör något om man skulle råka bli preggo 😉

   2. Det här verkar endå vara det sämsta preventivmedlet nånsin! Skulle aldrig funka på mig! Waaay to osäkert… Diskuterade detta alternativ med min barnmorska och hon skakade på huvudet när jag berättade. Man utsöndrar ju hormoner hela tiden och den mängd som finns i p-piller är ju skitliten! Respekterar de som får stora problem av att äta det dock.

  2. Hej Joanna! NaturalCycles Prevent fungerar för dig med PCO/PCOS i den mån att gröna dagar är lika säkra för dig om för alla andra. Däremot, om du bara har ägglossning några gånger per år, så kommer det bli många röda (kondom) dagar. Det kan dock fortfarande vara intressant för dig att se när och om du har ägglossning, särskilt om du planerar att någon gång bli gravid i framtiden. Bästa hälsningar, NC

  3. Jag har PCO själv och använder NC. Tycker det fungerar bra även med oregelbunden cykel. Då har jag i alla fall koll på när jag har ägglossning även om det är sällan, och även om det såklart tog längre tid (3 mån ca) innan appen hittade min första ägglossning.

   1. Tog 3 månader för appen att hitta min ägglossning också, och jag har ej PCO. Men jag var beredd på att låta den ta tid att lära känna mig och nu har jag fler gröna dagar än röda och är så nöjd!

 2. Skulle gärna prova men känner mig inte helt hundra på metoden. Jag har blivit extremt dålig under mina graviditeter och vågar inte bli gravid igen och då känns detta tyvärr för osäkert

 3. Jag kan inte använda NC eftersom att jag går i sömnen extremt mycket och jag sover aldrig mer än 3 timmar i sträck efter diverse trauman som jag har haft som gör att jag inte kan sova, vilket är tråkigt, men det är samtidigt att inse begränsningarna med detta preventivmedel

 4. Du är ju inte dum Bella så om du litar på den metoden till 100% tycker jag att du skall ställa dig frågan: är ett barn till välkommet eller kan du tänka dig att göra abort. Bäst att tänka efter före.

  1. Är man inte dum så har man inte sex utan kondom alls om man inte kan tänka sig ett barn eller abort. Jag har tappat räkningen på alla jag känner som blivit gravida trots p-piller, minipiller och i synnerhet spiral – båda sorter.
   Man är dum om man litar 100% på något preventivmedel.

 5. För mig funkade det inte alls, fick bara röda dagar för att jag hade ”för hög” temperatur varenda dag, men hey, jag är varmblodig. Den varnade för ägglossning hela tiden, men jag visste ju själv när jag hade det, och inte var det varje dag…. Efter fyra månader blev jag apless. Så nej, detta rekommenderar jag inte! Bara strunt!

 6. Hej söta Bella. Vet med mig själv att du har mycket att stå i. Har inte bläddrat längre ner i din blogg men vet att du tidigare skrivit om SD. Det är bra tycker jag. Att acceptera systematiska mordbränder är inte ok. Och jag tror att vi är rätt lika. Är glad för att du finns. För jag visste inte att du var så cool och ville starta en humorblogg, med blatteskämt, dock känner jag att läget, med krigen, flyktingström, och folk som ber folk åka hem, dit något hem inte finns, och jag vet att du är mycket politisk. Vad tänker du om det som expo.se har postat om igår, om att det i SD forum, bjuds till och hurras för att bränna inne människoliv och barn?

  Kolla så får du se vad jag menar:
  http://expo.se/2015/uppmaningar-till-mordbrand-och-terrordad-i-sd-vanliga-facebookgrupper_6953.html

  http://expo.se/2015/sa-reagerar-extremhogern-pa-rasistmorden-i-trollhattan_6958.html

  Själv har jag skrivit något om det här i en dikt, för att skapa, istället för att bli förfärrad, och skrika ut smärta. Jag har gjort slut med relationen med ”trauma och drama” 😀
  http://ecomagazine.for.me/2015/oktober/vi-behover-samtliga-massor-med-meditation.html

  ”Den politiska hättan. Den är i Trollhättan.

  Det verkar som om världen i branden står. Den ekonomiska krisen skapar svarta får.

  Av att mordbränder i staden döma. Finns det inget att glömma.

  På 1930-talet for Hitler till makten.

  Med demokratiska medel tog han tag i aktern.

  Men ingen filmrulle slutar i svart.

  Nu är det dags att veta vart.

  Vi skall vända oss och hitta vår sanning.

  Den var och är i våra hjärtan, att lära känna den, var min enda uppmaning.

  Låt inte avpixlat prata dig varm om öronen.

  Det slutar i att du ej ser, vad som finns bakom hörnen.

  SD är nämligen bara hat och hat.

  Där finns inget som heta kavat.”

  Jag förstår nog, om du känner för att umgås med din familj. Jag har inte alltid lust att skriva om sanningar och problem. Men gissar att du som tidigare tagit avstånd från SD, kunde upplysa dina söta läsare. KRAM ja tycker du är fin!

 7. Har mätt i snart 3 månader enligt instruktioner, och fortfarande är alla dagar röda :S Min temperatur tycks variera mer än normalt, synd! Ska försöka ytterligare en tid, men det tycks vara så att denna metod inte fungerar på alla..

 8. Hur funkar det för en person som mig, jag jobbar oregelbundna tider – alltså skift. Ibland får jag gå upp 04.20 och ibland runt 7 snåret.. Sedan är jag ju ledig som alla andra ibland. Ska jag då behöva vakna 04.20 varje dag för att ta min Temp?

 9. Jag har kopparspiral, innan hade jag p-piller/minipiller och jag glömde ofta bort att ta de vid samma tidpunkt dagligen samt att jag blev deprimerad och ångestladdad. Jag tycker det här med att ta tempen si och så ger mer stress och press än att enkelt egentligen bara sätta igång ett alarm kl 20.00 och ta sitt p-piller/mini-piller.. Jag hade inte klarat av att hålla på och ta tempen så fort jag hade vaknat. Kanske fungerar för vissa tjejer dock.

 10. Jag skulle heller aldrig kunna tänka mig att äta p-piller igen. Inget preventivmedel är 100% säkert Mot graviditet, men det bör man ha i åtanke om man ska ha sex. Jag har tre personer bara i min närmsta umgängeskrets som blivit gravida när de ätit p-piller. Har även 2 personer i min närhet som fått blodpropp av det, och tyvärr flera år senare fortfarande måste ha stödstrumpa upp till ljumsken och inte kan stå upp särskilt länge utan att få ont i benet. Jag tycker det är skrämmande att stoppa i sig piller som påverkar kroppen så pass mycket. Men alla får ju såklart göra som dom vill:) jag väljer iallafall ett naturligt val och är glad för att allt fler går den vägen och ifrågasätter vad som stoppas i kroppen.

  1. Om man använder NC just för att man av olika anledningar inte vill använda kondom jämt så är det ju ett problem. Om man dessutom är noga med att mäta tempen varje dag och betalar dyra pengar för NC så är det ju extremt irriterande om alla dagar blir röda.

 11. Jag vet att detta inte har med inlägget att göra, men herregud vad du och Pingis inspirerat mig med er podd!! Idag ringde jag mitt första kostnadssamtal till Telia, frågade precis som du sagt ”Vad kan ni göra åt priset?”, då pappas bredband är väldigt dyrt.
  Han valde att slänga in 20% billigare då han inte ville förlora mig som student, jag som 16 år har nu lärt mig väldigt mycket – nästa gång ska jag be om högre avdrag och samtalet härnäst blir till comhem åt min mamma hahaha 🙂 Idag är jag otroligt glad, för jag har lärt mig så mycket till min framtida flytt 😉 kram

 12. Använd NC endast för planering av graviditet! Ni såg väl kommentaren från gynekologen här för någon vecka sedan.

 13. Helammade du Sally från start? Har inte fått tillbaka min mens än och sonen är snart fyra månader. Jag helammar. Är det ovanligt detta tro, att den inte kommit igång än?

   1. Falsk. Jag helammade i 6 månader och delammade i 21 månader,mensen kom efter 2-3 månader. Och nej, man ska inte räkna med amning som en preventiv metod. Det är olika, men för alla jag pratat med så kom mensen kring 1-5 månader efter förlossning. För vissa kan det säkert dröjja ännu längre.

  1. Det är inte ovanligt, de flesta får mens när de slutat amma. Jag fick två veckor efter jag slutat helamma, när dottern var 8,5 månader

  2. Hej Helena!
   Hur lång tid det tar för cykeln att komma igång igen efter födseln är väldigt olika och kan ta ett tag om du ammar. Detta innebär ganska många röda dagar i början. Dock så kommer du med NaturalCycles kunna se den första ägglossningen, innan första mensen kommer, och antalet gröna dagar kommer då att börja öka successivt.

   Helamning de första 6 månaderna ska i sig självt ge ett 94% skydd. Detta är inte tillräckligt för den säkerhet vi kräver och därför ger vi röda dagar tills första ägglossningen. Det är dock så klart upp till dig om 94% är säkert nog eller ej. Tänk dock på att du då verkligen måste helamma för att nå dessa 94%.
   Bästa hälsningar, NC

 14. Hej! Tänkte bara dela med mig lite av min erfarenhet med Natural Cycles. Har använt det under ett år och mätt tempen så gott som varje dag (undantag vid sjukdom eller sovmornar). Jag har alltid haft relativt oregelbunden mens och i mitt fall visade sig inte NC vara någon höjdare (sett till det faktum att man vill ha många gröna dagar). Däremot har det visat sig bra att mäta tempen för då har jag i allafall större koll på när mensen kan tänkas komma, men för det syftet behöver man ingen betalapp – det kan man ju kolla själv. Sammanfattningsvis: NC är förmodligen toppen om man har regelbunden mens och tydliga temperaturskillnader när ägglossningen skett. Har man däremot oregelbunden mens och väntar sig många gröna dagar är det dessvärre sämre.

  Ha en fin dag!
  Moa

 15. Bra skrivet men jag förstår inte riktigt vad du menar med att algoritmen behöver känna dig.. En algoritm är ett recept eller en steg för steg instruktion vilken på något sätt finns kodad i appen med något slags programmeringsspråk. Termometern är skiljs från algoritmen, den använder du för att mäta din temperatur. Om du på olika sätt påverkar din kroppstemperatur så kommer algoritmen att arbeta med ett påverkat kroppsvärde. Antagligen därför du får många röda dagar. Du kan inte bli bästa kompis med algoritmen..

 16. Jag vet att den bristfälliga engelska översättningen har kommenterats tidigare men det verkar inte ha blivit någon större förbättring. För att ta några exempel i denna text: man säger inte measure body temperature när man talar om att ta sin egen temp, utan take eller check your temperature. Man säger inte heller att NC needs to learn you, utan NC needs to get to know you eller needs to understand how your menstrual cykel works. Och preventiv-spiral heter inte loop, utan intrauterint contraceptive device (IUD).
  Tycker det är synd med så dålig engelska, speciellt när det inte bara handlar om små grammatiska fel utan faktiska språkfel, för det ger ett ganska oprofessionellt intryck på en annars professionell sida.

 17. Tycker Bella gör klokt i att sluta upp och blogga om denna formen av produkter då det kan ses som en del av en medicinsk rådgivning för preventionsmetod som inte alls är vedertagen ännu inom Hälso och sjukvården i Sverige. Hänvisa istället dessa preventions metods frågor till sjukvården i Bloggen. Vems liv ser exakt likadan ut varje morgon när man är i ålder då man är sexuellt aktiv? Inte de unga tjejer/kvinnor jag känner i alla fall.

  Odd kan ju dessutom oxå ta sitt ansvar om han inte vill riskera att göra sin ”fru” gravid. ?
  Finns ju mängder av alternativ som det inte pratas om då det fortfarande råder ett antagande att det bara är kvinnan i den fasta/stabila relationen som ska serva för skydd.

  Dessa alternativ får ni själva Googla om. Tänker inte kasta sten i glashus.

  1. I vilken ålder skulle du säga att man är ”sexuellt aktiv” undrar jag? Det är ju inte så att det är en fas man har när man är 16-19 och sen går det över…;)

 18. Den dagen jag är gift kan jag tänka mig prova detta, eller göra en egen version. Jag vill absolut inte bli gravid nu och vill inte tvingas till en abort. Detta tror jag inte på som preventivmedel till alla. Det känns mer för gifta kvinnor/den det inte gör något att råka bli gravid. Med tanke på all kritik…..

 19. Jag förstår mig inte på denna metod?
  det lilla Ja g har hört om är mest bara negativt

  Varför kan man inte bara köpa en vanlig termometer o mäta?

  Jag kan inte äta piller med hormomer men kopparspiral innehåller väl inga hormoner?

 20. Jag har testat den här sedan i maj och har av olika anledningar fått låta bli att mäta tempen i sammanlagt ca 2 månader och den har fortfarande inte lärt känna mig. Nästintill alla mina dagar är röda. Vet inte om den här passar mig. Vet inte riktigt när jag senast sov mer än 3 timmar i streck. Har man småbarn som väcker en på nätterna av olika anledningar så passar Tydligen inte den här metoden.

  1. Står klart och tydligt att Man ska ha 8 timmars sömn per natt om man använder NC. Varför fattar inte folk att det inte passar alla? Precis som att p-piller eller spiral inte passar alla.

 21. Hej alla med funderingar!

  Vi lovar att NaturalCycles är så säkert som vi säger att det är. Det är upp till var och en att bestämma sig för vad som passar en bäst.
  NaturalCycles är en fertilitetsmonitor som hittar en kvinnas fertila och icke-fertila dagar med 99,95% säkerhet genom att analysera hennes basala kroppstemperatur. Detta genom att kroppstemperaturen ökar med mellan 0,2 och 0,5 grader efter ägglossningen. Detta kan även kombineras med att mäta LH.

  NaturalCycles är baserat på en avancerad bio-statistisk algoritm som, i fastställandet av fertila och icke-fertila dagar bl.a. tar hänsyn till faktorer som variation av cykellängd och ägglossningsdag, spermieöverlevnad, temperaturfluktuationer, mm.NaturalCycles är kliniskt testad, vår första studie publicerades i The European Journal of Contraception and Reproductive HealthCare här:http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/13625187.2014.988210

  Vår andra studie är precis klar, detta är vår Pearl Index studie som är baserad på data från mer än 4000 kvinnor. Studien är inte publicerad ännu, men siffrorna är slutgiltiga. Denna studie liksom den första genomfördes i samarbete med Karolinska Institutet i Sverige. Resultaten visar på att de gröna dagarna är 99,5 % icke fertila dagar vid perfekt användning och vid normal användning en högre procent än vissa andra godkända preventivmedel.

  Om ni undrar över något får ni gärna mejla till support@naturalcycles.com .
  Bästa hälsningar, NC

  1. jag förstår faktiskt inte hur ni kan säga att säkerheten för nc som prev medel är 99,5%, studien ni hänvisar till anger att det är 99,5% sannolikhet att en grön dag är säker. För att metoden som sådan ska ha 99,5% säkerhet som preventivmedel ska man i så fall vara avhållsam på röda dagar annars kan man ju inte uppnå högre säkerhet än vilken metod man nu använder på röda dagar (kondom 2 graviditer per 100 kvinnor på ett år vid perfekt användning, typisk kondomanvändning har siffror på ca 18 graviditer på 100 kvinnor på ett år). Bra att lära känna sin kropp och menscykel speciellt om man vill bli gravid. Skulle aldrig rekommendera det till någon som verkligen inte vill bli gravid. /jobbar på abortmottagningen

 22. Ett preventivmedel förhindrar en graviditet genom att kemiskt eller mekaniskt hindra en befruktning, vilket NC inte gör. Alltså är det inget preventivmedel. Punkt.

  1. Var har du hittat den definitionen?

   1177 skriver att till preventivmedel hör p-dator också. Det behöver alltså inte vara kemiskt eller hormonellt.

 23. Jag förstår inte grejen med natural cycles. Det behövs ingen app för det. Om man tar temp dagligen och kollar på kroppens naturliga tecken under cykeln så är det lika säkert som p-piller, vilket flera studier från universitet provade. Metoden heter ”fertiliy awareness method” om någon vill veta mer.
  Tycker det är super dåligt att appen har blivit så populär utan att folk förstår hur det verkligen funkar.

  1. Jag tycker att det är sjukt knotigt att hormonella preventivmedel är så populära utan att människor förstår hur det verkligen funkar. Testa att genodla, bryta ner enzymer osv. Alltså skulle aldrig använda hormonellt. Som med allt ska man alltid vara påläst.

   1. Alla är alltid så negativa mot hormoner. Jag skulle inte klara mig utan mina p-piller då jag lider av kronisk migrän (är så illa att jag har smärtstillande i sprutform) och det är det enda som hjälper mig. När jag har uppehåll från pillrena har jag så mycket migrän att jag inte vill leva och min neurolog vill att jag äter p-piller utan uppehåll. De har ökat min livskvalitet enormt mycket!

   2. Mikaela, klart man blir negativ mot hormoner när p-piller gjorde så att jag fick migrän, ont i magen, blev deprimerad och fick ångestattacker.

 24. Pratade med min barnmorska om detta, och hon avrådde starkt om man absolut inte vill bli med barn. Göra abort är ingenting jag vill göra! Så blev kopparspiral. Haft den 4v nu och känner ingenting utav den.. Bästa någonsin. Var antingen kopparspiral eller så skulle sambon få knipsa bollarna. (Vi har tre barn och vill inte ha fler..)

  1. Min barnmorska avrådde också och sa att det endast är en bra metod att använda omvänt… För att bli gravid…

 25. Viktigt att läsa om NC och inte bara lyssna på vad andra säger. De skriver själva såhär på sin hemsida: ”It is important to note that NaturalCycles Plan should not be used for pregnancy prevention, as it more targets to isolate the fertile window rather than providing with a very safe method of preventing pregnancies.”

 26. Hej. Det här är lika mycket till natural cycles. Jag använder mig av er men jag anmälde mig i augusti och redan för några veckor sedan var batteriet slut i termometern. Jag har försökt köpa nytt men jag hittar inte rätt storlek och jag tycker eran hemsida är väldigt svår att förstå. Så min fråga är nu, vad gör jag? Jag vill ju fortsätta med NC.. /Danielle

 27. jag har undrat en sak ett tag nu om naturalcycels. Kan man pricka sina mensdagar m.h.a. temp mätningen? alltså att jag kan förutse vilken dag jag kommer få min mens, på ett ungefär. Känns otroligt jobbigt att gå runt och oroa sig för blodiga trosor och vad man ska ha på sig alt. inte ha på sig när man vet att det är veckan då mensen borde komma. Så att man blir mer ”förberedd” ifall olyckan skulle vara framme, orkar verkligen inte springa in till toan stup i kvarten så fort jag känner att det blir lite fuktigt därnere 🙁 himla jobbigt är det veckan innan mens att inte veta när den kommer mer precist.

  1. Jag använder NC, och den visar hur kommande månad ser ut. Sen är det såklart viktigt att man mäter varje morgon fast ”det stod igår att jag skulle vara grön idag” så man inte antar att man är säker, för det kan ändras i och med vilken temp man har den dagen. Men det har det aldrig gjort för mig, den brukar vara väldigt förutsägbar. Med det sagt så ja; man ser när man ska få mens. I min app står det att min kommer imorgon, och det har hittills (har mätt i snart 5 månader) stämt varje gång!

 28. Jag vet inte om jag skulle våga köra på det där. Jag tycker kondom känns säkrare. Btw, såg i ett videoklipp att du sa ”man blir ju inte gravid på första försöket” eftersom det tog flera månader för dig med gillis, men jag blev gravid direkt när vi körde oskyddat en gång så det finns visst de som blir gravida direkt 🙂

 29. Kan rekommendera kopparspiral som hormonfritt alternativ , har haft den i ett halvår och har inga biverkningar alls. Har samma blödningsmönster vid mens och fortfarande ingen mensvärk. Självklart inga hormonförändringar eftersom den är hormonfri. Har inte koll på varför du inte provar det men har förstått att många anser att den är omodern och har man riklig mens sen innan kan det bli värre och samma med värken.

 30. Tråkigt att Natural Cykles inte har gett mig den här informationen. Har tydligen mätt helt (eller mestadels) fel i ett år….. Tack Bella för du i alla fall kunde vägleda mig rätt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..