Färre röda dagar!

Jag jobbar för fullt på att få in rutinen att börja ta tempen på morgonen, jag har haft ett uppehåll under graviditeten och amningen men för några veckor sedan började jag mäta igen. Jag vill absolut inte sätta in en spiral eller äta p-piller någonsin i mitt liv mer så jag längtar tills det blir tydligt med gröna och röda dagar. Nu när jag börjat om blir alla mina dagar röda, vilket säkert många av er känner igen. Detta kan såklart tyckas vara extremt irriterande eftersom det kräver extra försiktighet. Men det är egentligen inte alls konstigt att det är så. På samma sätt som du en gång ”in the very begining” behövde kartlägga hur din menscykel såg ut behöver nu algoritmen bakom Natural Cycles lära sig .. dig!

 

Det finns en hel del knep för att skynda på denna process men också för att HÅLLA NER ANTALET RÖDA DAGAR över tid som jag vill dela med mig av:

1. Se till att du mäter din temperatur enligt rekommendation, det som mamma och pappa sa till dig gäller fortfarande: ligg still, ha termometern långt under tungan mm.

2. Se till att du mäter temperaturen vid ungefär samma tidpunkt varje dag. Tar du en lång sovmorgon en dag: mät inte alls!

3. Mät inte när du druckit större mängder alkohol eftersom din temperatur då går upp får du fler röda dagar än nödvändigt.

4. Mät inte heller när du är sjuk

5. Mät inte när du redan har gått upp ur sängen då har du fått puls och får missvisande resultat.

 

IMG_2007

 

Ska jag vara helt ärligt behöver jag lära känna min menscykel på nytt igen efter två täta graviditeter. Jag kan inte minnas sist jag hade regelbunden mens. Eller jag har nog aldrig haft det? För att göra min mens-story kort. Jag började äta mini-piller i samband med när min mens kom i tonåren och efter det fick jag ingen mens. Sedan tog det tid för den att komma igång igen när jag hade slutat med piller när Odd och jag ville ha barn och därefter blev jag gravid med Gillis och mellan barnen fick jag mens en gång. Efter Sally fick jag mens efter sex veckor men nu är det stopp igen. Jag längtar så att bli bästis med min NaturalCycles-app igen så att jag lär känna mig själv bättre för det vore ju trevligt att veta när det är PMS-dags .. Mest för Odds skull kanske :- )

 

Hoppas jag gav er lite tips på vägen och förhoppningsvis svarade på några frågor. Har du fler frågor och funderingar besök gärna hemsidan. Vill ni ge algoritmen en chans, registrera dig här och uppge koden blondinbella2NC så får ni just nu 50% rabatt på ordinarie pris. Gäller endast 1års abonnemang, exklusive termometer.

 

I samarbete med Natural Cycles


I’m trying hard to make measuring my body temperature a part of my daily morning routine. I took a little break during my pregnancy and while I was breast-feeding, but I started measuring again couple weeks ago. I don’t want to use other contraceptives like the pill or hormone- or copper loops ever again, so I’m really excited about getting more ”green days”. Since I started NC again, all my days are turning red which I’m sure some of you recognize. This can of course be extremely annoying, bit it’s not strange that all your days turn red. The same way you from the very beginning had to map your menstrual cycle, Natural Cycles now need to learn you and what your ”body-algorithm” looks like!

There’s actually some tips and tricks on how to speed up this process, but also on how you keep the number of red days as low as possible. Stay tuned…

1. Make sure you’re taking your body temperature according to the instructions. You have to be still and put the thermometer firmly under your tongue.

2. Make sure you’re measuring about the same time of the day every day. If you sleep longer than usually one day, just don’t take the temperature at all.

3. Don’t measure when you’ve been drinking. Alcohol makes your body temperature rise with more red days as a result.

4. Don’t measure when you’re sick.

5. Don’t measure when you’re already out of bed. Then your pulse is higher and you’ll get a misleading measurement.

I have to become more familiar with how my menstrual cycle is working again after two close pregnancies. I can’t remember last time I got my period on regular basis. Or was it ever regular? To make a long story short. I started using birth controls when I got my period as a teenager and I took those pills with only one type of hormone which resulted in not having my period at all. After that it took a while for my menstrual cycle to get back on track and then I got pregnant with Gillis. Between Gillis and Sally I think I’ve had my period one time. After Sally I got it back after six weeks, but now it’s gone again. I can’t wait to become best friends with my NaturalCycles-app again so I can get to know my body better. Knowing when it’s time for PMS-days could be pretty nice… Mostly for Odd’s sake 🙂

I hope I’ve given you some new information and inputs that helped answering some of your questions. If you’ve got more thoughts or want some more knowledge about NC I’d recommend you to visit their website. If you feel like giving the algorithm a chance, go register here and enter the code blondinbella2NC to get 50% off the one year subscription, thermometer excluded.

This post is a collaboration with Natural Cycles.

 1. Felicia skriver:

  Tråkigt att Natural Cykles inte har gett mig den här informationen. Har tydligen mätt helt (eller mestadels) fel i ett år….. Tack Bella för du i alla fall kunde vägleda mig rätt 🙂

 2. Annie skriver:

  Kan rekommendera kopparspiral som hormonfritt alternativ , har haft den i ett halvår och har inga biverkningar alls. Har samma blödningsmönster vid mens och fortfarande ingen mensvärk. Självklart inga hormonförändringar eftersom den är hormonfri. Har inte koll på varför du inte provar det men har förstått att många anser att den är omodern och har man riklig mens sen innan kan det bli värre och samma med värken.

 3. A skriver:

  Jag vet inte om jag skulle våga köra på det där. Jag tycker kondom känns säkrare. Btw, såg i ett videoklipp att du sa ”man blir ju inte gravid på första försöket” eftersom det tog flera månader för dig med gillis, men jag blev gravid direkt när vi körde oskyddat en gång så det finns visst de som blir gravida direkt 🙂

 4. Annie skriver:

  jag har undrat en sak ett tag nu om naturalcycels. Kan man pricka sina mensdagar m.h.a. temp mätningen? alltså att jag kan förutse vilken dag jag kommer få min mens, på ett ungefär. Känns otroligt jobbigt att gå runt och oroa sig för blodiga trosor och vad man ska ha på sig alt. inte ha på sig när man vet att det är veckan då mensen borde komma. Så att man blir mer ”förberedd” ifall olyckan skulle vara framme, orkar verkligen inte springa in till toan stup i kvarten så fort jag känner att det blir lite fuktigt därnere 🙁 himla jobbigt är det veckan innan mens att inte veta när den kommer mer precist.

  1. Malin skriver:

   Jag använder NC, och den visar hur kommande månad ser ut. Sen är det såklart viktigt att man mäter varje morgon fast ”det stod igår att jag skulle vara grön idag” så man inte antar att man är säker, för det kan ändras i och med vilken temp man har den dagen. Men det har det aldrig gjort för mig, den brukar vara väldigt förutsägbar. Med det sagt så ja; man ser när man ska få mens. I min app står det att min kommer imorgon, och det har hittills (har mätt i snart 5 månader) stämt varje gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..