Inte längre moderat

Imorse skrev jag en tweet om att jag besviken på Moderaterna när man vill göra det möjligt att förbjuda tiggeri och att man vill införa tillfälligt uppehållstillstånd. Jag skrev även en Debattartikel för Expressen under eftermiddagen som ni kan läsa här.  Om ni har tid över kan ni även läsa en (rätt rolig) artikel här om hur moderaterna faktiskt har backat mörkblått.

Jag har förstått att folk blev chockade över mitt uttalande. Men man måste få kritisera det man länge trott på. Det om något behövs, annars blir varenda grupp ett gäng axelklappande människor som inte tänker själva. Och om det är något jag avskyr är publikfrieri. Man får stå upp för det man tror på, både i med och motvind. Jag har verkligen stått bakom Moderaterna, ett parti som sätter individens frihet i fokus. När det nu sätts på prov i verkligheten så är det inte frihet för alla som tydligen är i fokus. Man kan inte förbjuda tiggeri. Det är som att förbjuda fattigdom eller svält. Varför ska vi ens kriminalisera utsatta människor? Visst, gatan kanske blir renare och lättare att passera för oss utan att få dåligt samvete men du löser ju inte situationen för dom utsatta.

Snarare förvärras den. Och gällande uppehållstillstånd som ska vara tillfälliga. Ja det låter väl bra på pappret. Men hur tror ni det känns för en familj som kommit hit? Ni kanske får stanna här. Hur tror ni ett kanske motiverar till att lära sig ett språk? Man behöver trygghet för att integration ska fungera. Det säger väl sig självt.

Imorgon ska jag till en flyktingförläggning för att försöka förstå familjernas situation bättre. Jag vill bilda min egen uppfattning. Ni får en rapport efter det.