Vilket rum?

Jag tänker på huset konstant. Odd med. Det är det enda vi pratar om. Och det är uppenbart att vi är intresserade av olika saker. Nu är han insnöad på badrummet. Vi har förresten lyssnat in er och bestämt oss för att behålla dom två badrummen på ovanvåningen och inte slå ihop dom till en stort. Så i ena blir det dusch/toa/handfat och i det andra badkar/toa/dubbelhandfat. Bastun får vi se om vi behåller. Använder man den mer än en gång per år? Ärligt?

Jag tänker mycket på när vi ska vara i dom olika rummen. Alltså vi kommer ha ett vardagsrum på nerevåningen och ett tv-rum på övervåningen. Från början tänkte vi att vi skippar tv i vardagsrummet men när jag tänker efter är vi rätt mycket en tv-familj. Tillexempel på morgonen. Då lär vi ju vara i köket/vardagsrummet (det är halvöppet i mellan, river en vägg) och äta frukost och umgås men då vill ju jag ta med min kaffekopp och se Nyhetsmorgon efteråt och då känns det krångligt att liksom packa med koppen, kanske en till smörgås och en bebis upp till tv-rummet? Jag vill ju att hela familjen liksom är på ett plan tillsammans och att det är smidigt allting. Därför är kanske en tv nere klokt.

Likadant på kvällen. När Odd lagar mat och jag leker med barnen vill vi kunna se Bolibompa och vara nära Odd samtidigt. Alltså behövs det en tv nere också och vi får hitta en snygg lösning på det trots att sofforna ska vara mot varandra. Jag vet att det är ett ilandsproblem utan dess like men just nu är det något jag inte kan släppa. Likadant med två badrum, i vilket ska jag ha mina prylar i, om jag duschar.. Måste jag då byta badrum för att smörja in mig?

Och nu när jag läser sista meningen igen så tänker jag skjut mig det finns värre problem i livet. Sorry.

 

IMG_0436

 

Bild från Idas moodboard. I tv-rummet uppe så vill vi ha en sån här soffa, som liksom är ligg-vänlig (alltså se på film-vänlig hehe) och så en projektor. Här uppe ska vi se Cars 2, Fåret Shawn och alla Alvin-filmer. Kravet är att alla i familjen ska kunna ligga skönt, ser framför mig hur barnen tar med sig sina täcken ut och gosar in sig och somnar. Det var ju typ livets höjdpunkt som barn. Soffan bör förresten vara hoppvänlig också, köper man en soffa som är perfekt formad för att göra kullerbyttor i får man skylla sig själv som förälder :- )

 1. Ramona skriver:

  Behåll bastun. Vi har en i radhuset vi bor i och jag älskar den. Perfekt för en trött mamma att få en lugn avkopplande stund i. Använder våran i alla fall 2 dagar i veckan under höst/vinter och jag älskar att få sätta mig där inne, pusta ut och bara vara.
  Dessutom väldigt hälsosamt 😉 Men det är ju vad man gillar som får avgöra. Bara ett tips 🙂

 2. Sara skriver:

  Det är nog väldigt normalt att hus planeringen tar upp typ all tankeverksamhet. (känns det som) Jag är iallafall likadan och ibland blir jag så trött på mig själv så jag vill nästan spy och det känns som hjärnan mosas ihop!! Sedan biter man sig i tungan för att inte inleda dagens första samtal med sambon när man fortfarande ligger kvar i sängen, med hur man t ex legat och funderat på hur vi kan ha ena sovrumsväggen…

  Men tror nog sambon grubblar en hel del med så än så länge är det lugnt. 😉 Vi har heller inte flyttat in i renoveringen ännu och jag lugnar mig med att det är därför som tankeverksamheten kretsar kring den hela tiden!! 🙂 Med vänner tyglar jag mig iallafall så de inte tröttnar ihjäl sig på renoveringstjat!!

  Tycker det är spännande att läsa kring era tankar om renovering av ert framtida hem!!

 3. Det finns ju snygga lösningar så man kan ”gömma” TV:n i ett skåp eller så, så kan ni ju ändå ha fram den när ni vill och ha det utan TV när ni vill det =)

 4. Ja bastu är ju de viktigaste Hur underbart som helst att ta en bastu o peela/skrubba kroppen Hade vi haft möjlighet o bygga en nuuuu hade vi gjort det på stört och säkert kommer den användas varje vecka hos oss Bastu/jacuzzi kvällar är ju uppskattat av både familj o vänner 🙂 mvh /norrlänning

 5. Åh var kommer den underbara soffan från? Med vänlig hälsning, Ännie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..