ANNONS

Somna själv

/

Jag vet inte om det beror på att jag har varit lat eller bara förnuftig men jag har hittills haft noll rutiner med Sally. Hon har somnat på mig och varje kväll har jag eller Odd varit rätt låsta i soffan. Vissa kvällar har jag liggammat i sängen och smitit ut men hon vaknar ju 9 av tio gånger. Nu när hon är fem månader så har jag dock känt behovet från hennes sida att hon vill ha rutiner och jag har känt att jag inte längre kan vara en levande godnatt-napp. Jag ammar henne mer än gärna men jag kan inte vara en gosemyssnutt i flera timmar varje kväll. Dessutom sa min BVC-sköterska att jag borde lära henne att somna själv nu och när hon blir bättre på att äta mat så kommer hon inte behöva äta lika ofta på natten. Win win.

Så ikväll bestämde jag mig för att det var dags att lära Sally somna i egen säng utan bröstet ….

IMG_0276-0

Jag väntade in tills att hon blev trött. Inte övertrött men trött. Tände nattlampan i hennes sovrum och Odd bar ner hennes säng som stått i vårt sovrum, hon har en sidosäng från NG Baby. Jag la henne där och gav en flaska ersättning, hon ville direkt gosa vid bröstet men jag fortsatte att visa att vi ska ligga såhär nu och nynnade på en vaggvisa och andades tungt och försökte låta trött själv. Här var jag inställd på en timmas skrik för så var det i tre kvällar när jag skulle få Gillis att somna utan bröst men nu i efterhand har jag insett att han inte var redo, vad kan han ha varit 2-3 månader? Sally är ju fem månader.

IMG_0280

Hur gick det då? *trumvirvel*… Det tog 10 minuter! När hon ätit klart fick hon vanlig napp och så låg hon och sneglade på mig att jag inte gick ifrån och så ville hon hålla handen och vips så somnade hon. Wow. Jag är fortfarande i chock! Att hon låg på sidan tror jag gjorde mycket också för så ligger hon ju när vi ammar. Nu måste jag bara fundera på taktiken inför resten av kvällen. Om hon vaknar snart (vilket hon brukar göra) så får jag göra om proceduren och inte börja amma direkt som snabblösning. Nu ska jag försöka hålla på den här nattningen. Att amma på natten kommer jag fortsätta med, steg 1 är nattning och när jag får rutin på mat så blir natt utan amning steg 2 men det är ingen stress. En strid i taget… heja! Nu är frågan vad jag ska göra en hel kväll med händerna fria!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00