1 år

Jag insåg imorse när jag tog NC-tempern att det har gått ett år sedan första inlägget med NaturalCycles. Då handlade det om att det var ett bra hormonfritt alternativ till p-piller men sanningen var ju att jag använde NC till att bli gravid med Sally. NaturalCycles fungerar ju åt både håll. Och tack vare den blev jag gravid på andra försöket, eller andra ägglossningen alltså men i småbarnslivet är det typ samma sak he he…..

Jag tycker det är häftigt att man kan utläsa så mycket från sin kroppstemperatur! Förutom att se sina fertila dagar och ägglossning så kan man även se i temperaturen på ett tidigt stadie om man blivit gravid och appen säger då ifrån. Det är ju jättebra för att kunna veta när man t ex ska börja tänka på vad man äter och dricker. Att få i sig folsyra är ju en sak som är bra så tidigt som det går under graviditeten. Dessutom slipper man gå igenom många negativa graviditetstest innan man äntligen får sitt plus. Temperaturen ska sedan stanna på en hög nivå hela graviditeten på grund av hormonerna och man kan därför använda NaturalCycles för att förebygga missfall eftersom att appen säger ifrån om temperaturen och därmed hormonnivåerna börjar sjunka. Coolt va!

Sedan mitt första inlägg för ett år sedan har företaget växt och fått många användare i Sverige. Grundarna Raoul och Elina får därför många fantastiska historier från er användare per mail varje dag. Ett exempel är en tjej som nyligen lyckats bli gravid med NaturalCycles Plan. Så här skriver hon:

Hej, Jag blev gravid när jag använde er app för Plan. En bit in i graviditeten började appen varna för att min temperatur inte var tillräckligt hög och att det kunde indikera att mina hormonvärden var för låga. Jag förklarade detta för min barnmorska men hon vill inte lyssna och vägrade ta ett sköldkörtelprov. I ren frustration bytte jag barnmorska, hos den nya fick jag ta ett prov och mycket riktigt var mina hormonvärden för låga. Nu har jag börjat ta levaxin och hoppas att allt ska vara bra.

Några veckor senare är tjejen fortfarande gravid och fostret verkar må bra. Fantastiskt.