Sista stranddagen?

Vi trodde att Gillis skulle vara dålig idag för att han var hängig igår men det visade sig vara en tand på väg upp. Himla märkligt hur barn liksom kan verka sjuka på grund av det. Vi avvaktade lite men på eftermiddagen så åkte vi till stranden och badade. Kanske var det sommarens sista strandbesök för oss. Gillis var halft i och Sally fick doppa fötterna första gången. Underbar dag! Nu ska vi hemåt och ha lördagsmys.  

  

Sally har en solhatt från Polarn och Pyret (Gillis solhatt är också därifrån), body Lindex och lilla kjolen från Livly, den har inbyggd ”trosa” som täcker blöjan. Himla sött. Jag passar på med så mycket opraktiska men söta plagg som det går nu he he, när hon börjar krypa/röra sig så behöver det vara plagg hon kan röra sig ohindrat med. Alla vi som har försökt att krypa i kjol vet ju hur jobbigt det är.

 1. jenny k skriver:

  halloj!
  det är inte tanden i sig som gör att barn får feber, förkylningssymptom etc vid tandsprickning.
  det är de små händerna som åker in i munnen förjämnan (eftersom det kliar) som tar med sig basilusker =)

 2. Mysigt med stranden! Vi har haft många fina stranddagar nu i augusti 🙂 och ja de där med barntänder som är på väg kan verkligen ställa till det….
  Annasvarld.vimedbarn.se

 3. Amanda skriver:

  Ser verkligen supermysigt ut. Sallys små ben är ju helt underbara, så tjocka och söta.

 4. Vilken mysdag, de har det inte blvit många av mig för mig, vädret har inte tillåtet mig att vara på stranden mer än 2 gånger i år tyvärr…

 5. Hanna skriver:

  Alla ni som tipsar om hus ”precis vid vattnet”, vet ni hur direkt olämpligt det är med två så pass små barn? Ingen alls som ser risken i att en unge drattar i osett om föräldrarna för en stund kanske missförstår att den andra ”har koll” men så var det inte så? Har ni ens läst om ettåringen som drunknade igår vid familjens brygga vid tomten?

  Jisses. Hellre då pool som är barnsäkert i hägnad och övertäckt.

  1. Nora skriver:

   Jag är bara tvungen att inflika en sak här. Jag har växt upp vid havet med fyra yngre syskon. Först bodde vi 100 meter från en havsvik och det gick hur bra som helst för vi fick lära oss att absolut inte gå ut på bryggan eller gå ner till vattnet själva och utan flytväst. Där vi bor nu har vi havet cirka 100 meter bort och då har vi en 3 och 5 åring som tycker bryggan är jätte intessant men ändå så har vi inte haft några problem och ingen har drunknat. Det gäller bara att ha uppsikt och lära barnen vad som är rätt och fel.

   1. Linda skriver:

    Jag kan inte annat än att hålla med. Många drunkningsolyckor sker på allmänna badplatser. Själv låter jag aldrig mina barn stå ens vid strandkanten utan mig eller sin pappa! Dessutom, man behöver ju inte köpa ett hus precis vid vattnet om man tycker att det känns obehagligt, bara att ha gångavstånd till vattnet är ju fantastiskt så man kan gå dit med barnen.

    Något jag däremot inte skulle skaffa med barn är pool. Då skulle jag inte ens våga dem gå ut på tomten själv när man behöver göra lite hushållssysslor. Pool har ju lett till en del drunkningsolyckor hos barn.

    Tror också att Isabella och Odd har en tydlig bild av hur de vill bo och de kan nog själva göra en bedömning om de vill bo nära vatten eller inte.

  1. Nadia skriver:

   Nu var det ju en tvååring som dog senast igår från att ha drunknat i en privat pool. Det vettigaste om man nu har pool eller egen brygga är väl att ha ett staket som gör att barnen inte kommer dit själv.

  1. Linda skriver:

   Man kan ju bygga staket vid vattnet också… 🙂

  1. Lisa skriver:

   Det var ju en 2 åring som drunknade i en hemmapool nyligen också, så pool är inte direkt säkrare. Ska man låsa in barnen i ett vadderat rum tills de blir 20 år eller?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..