Kvällsrunda 

Jag är dålig på att hålla träningsdiciplin,  jag väljer en bok framför alla gånger och ska jag vara helt ärlig så kan jag skippa träningen för att det krockar med mitt nytvättade hår. Jag planerar därför in träningen samma dag som jag ändå ska tvätta håret. ”Bella ska du med på zumba ikväll?” ”Eh alltså jag tvättade håret imorse så nej men i övermorgon gärna!”. Är jag knäpp som gör så? Hur som helst så ska jag i alla fall ut på en runda nu. Det blir min fjärde efter semestern och jag taktar på med två rundor i veckan! Ska försöka hålla det tills det blir halt på marken. Nu blir det Dancing Queen i lurarna, håller tummarna att jag inte får håll .. Åt väldigt många av  Odds köttbullar, himmelskt goda 🙂

 

 1. Oftast tvättar jag håret vart 7-10 dag (eller ännu mer sällan), jag tränar dock mer eller mindre varje dag. Vad jag då gör alla andra dagar när det inte är hårtvätt, är att bara skölja av håret i vatten. Svett är ju vattenlösligt, och vatten är mer skonsamt mot hår och hud än vad schampo är (nu tvättar jag visserligen med bikarbonat när det väl ska tvättas, men samma resonemang…). På så sätt är håret alltid fräscht men slits inte alls så mycket som att tvätta det efter varje träning. Då hade jag nog inte haft något hår kvar, haha. 🙂

  1. J skriver:

   Sköljer du med varmt/ljummet/kallt vatten? Använder du balsam? Vill försöka dra ner på hårtvättandet och är tacksam för tips. 🙂

 2. Milla skriver:

  Är inte heller så bra på att träna.

 3. Malin skriver:

  Vad är problemet? Är det att du inte vill att håret ska bli blött, eller bara att du inte vill schamponera det så ofta? När jag duschar efter träning brukar jag bara skölja igenom det med vatten så att jag får bort svetten, det tycker jag räcker. När jag tränar några gånger i veckan och sköljer håret efter varje gång håller sig håret dessutom fräscht lite längre, så då kan jag köra de ”riktiga” tvättarna lite glesare. Visserligen gör det mig inte så mycket att håret blir blött ofta, jag brukar bara låta det självtorka och sen får det vara som det är, i mitt fall lite självlockigt. 🙂 Kan förstå om det blir lite jobbigare ifall man vill använda hårfön eller styla håret och måste göra om det när håret har blivit blött. Men kanske var mitt tips till någon hjälp i alla fall.

 4. hahahaha, jag är exakt likadan.
  brukar tvätta håret sön o torsdagar. så tränar jag, är det lördag eller onsda, för då ska jag ändå tvätta håret dagen efter.

 5. Duktiga du, skulle också behöva forsätta att springa, sprang två gånger förra veckan men den här veckan är jag bara så trött.
  Tycker man blir så mycket gladare och jämnare i humöret av regelbunden motion.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..