Ett litet rus

Jag vet inte vad Ida köpte för blommor hit från Zetas trädgård men dom LEVER i alla fall fortfarande vilket är lite utav en chock. Jag har aldrig lyckats få växter att trivas i mitt sällskap. Allt bara dör och det är därför jag är ett fan utav snittblommor. Är dom fina över helgen är jag tacksam och klarar dom sig en vecka är jag imponerad. Vad kan det vara som står här på bänken? En kaktus och något annat fint.

20150731-1993151024-1

Jag har hur som helst haft ADHD-rus i eftermiddag/ikväll. Jag får inte det lika ofta längre tack vare amningshormonerna och att jag ändå är igång jämt med Gillis och får ”leka mig trött ”. Men idag drog det igång och jag kom på mig själv att rensa hela badrummet och hallens alla handduk/linne/sko/städ-skåp. När jag skulle gå över på min garderob så sa Odd att jag borde lägga energin på något fysiskt istället för snart kommer jag få en dipp och tröttna och då ”blir min garderob halvfärdig och resten slänger jag in och då blir det lika stökig som innan”. Väldigt sant. Han känner mig. Så istället så tog jag min första joggingrunda sedan Sally kom. Den blev bara 3 km och resterande timmen gick jag men det är alltid en början. Himla skönt i alla fall. Ruset är kvar men jag gör ingen stor grej av det. Hade jag haft möten så hade jag blivit stressad men nu ska jag ta en dusch och sedan läsa om något som jag fastnar i. Då får hjärnan lugn och ro.

 1. Carro skriver:

  Vad intressant du skriver om ADHD-rus. Jag har inte Adhd vad jag vet, men ibland får jag också såna rus, vill kalla det energirus. Blir så otroligt energisk och effektiv, och sen helt Slut och trött efter. Ruset kan vara en dag eller i flera veckor, sen känner jag mig helt avslagen efterråt. What’s that all about? Nån som känner igen sig?

  1. Vanja skriver:

   Känner igen mig! Och har inte ADHD. Tror att du kommer få många svar från helt ”vanliga” människor utan diagnos som känner igen sig i det du beskriver. Jag har till och med funderat på om jag är bipolär men jag tror helt enkelt att det bara är sån jag är. Visst kan det säkert slå över i psykisk sjukdom om man inte passar sig men till en viss gräns (som man får försöka känna efter själv) får det nog anses normalt. Tycker man ska söka hjälp när man märker att ”rusen” gör en så stressad att man mår dåligt eller när ”dipparna” känns för jobbiga att hantera. Kram

 2. Känner igen mig i det om blommor. Glömmer bort de efter 10 min och dagen efter är de döda…

 3. Eva skriver:

  BB har väl inte fått diagnosen p g a någon utredning? Hon verkar ha ställt den diagnosen själv.. Ett av mina barn är diagnosticerad med ADHD och jag ser inte mycket,hos BB som verkar vara ADHD, mer lite allmän virrighet som de flesta av oss drabbas av ibland…Dessutom finns det medicin att äta, vilket hon kan börja mer när hon slutat amma. Sedan finns det inget att skylla på:)

  1. Carro skriver:

   Jo jag tror hon har gjort en utredning

 4. Malin skriver:

  Jag får också sådana städryck. Typ att jag ska rensa garderoben, men sen tröttnar man och så blir det kaos istället. Eller rensa köksskåpen, men i slutet blir det tråkigt så i de sista skåpen blir det ännu värre kaos där jag trycker in sånt som jag inte hittat någon bra plats till.
  Min sambo är sjukt oorganiserad. Tappar bort saker, glömmer jackor, tröjor hos ffolk, av med smycke etc. Hade aldrig klarat av att packa till en semester, varken till sig själv eller till sitt barn.
  Men det betyder inte att varken jag eller han har adhd. Tror absolut att människor med adhd kan ha svårare för vissa saker, men ALLT behöver inte härledas till en diagnos. Du hade kanske haft dessa egenskaper utan adhdn? Men det kanske är ”skönt” att kunna ”skylla” allt på en diagnos, och lixom slippa ta ansvar.

 5. Helena skriver:

  Jag tycker om att du är så ärlig med din diagnos och visar vad den för med sig i vardagen och vad du gör av det. Det hjälper säkert till att vända fördomar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..