Ingen vithaj

Vi mötte upp Sheila och Rasmus plus barn idag för att besöka Fjärilshuset. Mest för att vi ville se en vithaj. Det är stora planscher i hela stan om vithajs-utställningen men vi alla vi missuppfattade det helt. Vi trodde att dom hade fått dit en vithaj till deras akvarium  (dom har nämligen andra hajar där) men utställningen byggde på bilder på vithajar och fakta. Inte så kul.

Hur uppfattar ni planschen?

Tunnelbanestreamer-fjärilshuset-990x210-20141016-lågupplöst1-1024x217

Men Gillis och Aline hade kul ändå. Dom sprang runt och hittade en massa karpar att titta på. Sedan tog vi en kaffe vid koppartälten. Både Rasmus och Odd är borta fyra dagar i september, samma helg. Sheila och jag funderar på en mammabarn-kollektiv dom dagarna herregud he he … Vi ser fram emot det!

20150730-542514537-1

Herregud så varmt det var. Insåg att jag inte ska åka till djungeln. Inte min grej. Nu ska Odd iväg på fotboll och jag ska lista ut hur jag nattar Gillis med Sally i famnen. Han brukar tycka att det är kul att hon är med och då blir det en ”grej”. Får se hur jag löser det. Förr eller senare lär han ju somna. Mysigt med egen tid med barnen. I början var det läskigt att vara själv med båda men nu uppskattar jag det även om det stundtals kan vara rätt kaotiskt och svettigt…. Jag ska ta tag i den där pumpen någon dag så att jag också kommer iväg någon kväll. Jag har varit så lat med sånt. Varit i min nyförlöst-kokong. Men det vore kul med en middag ute snart och några drinkar med vännerna 🙂

  1. Sandra skriver:

    Alltså det här inlägget får mig att vilja kräkas. Helt seriöst? Lär dina barn att utställningar med djur är fel istället för att hoppas att man ska ha fångat en vithaj. Trött på all djurplågeri du står för, hejdå skitblogg.

  2. N skriver:

    Varför ger du inte sally alkohol i nappflaska när du ändå häller i dig mängder med sprit och sen ammar. Sjuka idiot!!

  3. Finns inga vithajar i fångenskap, det är omöjligt att hålla dom. Rätt intressant faktiskt, de vägrar äta redan död mat då de är jägare själva, och det blir dyrt för ställena som vill ha dom att hela tiden transportera in stora levande djur in i akvariet för den att äta, så vithajar som hålls i fångenskap svälter ihjäl. Dessutom simmar de sjuuuukligt långa sträckor och behöver det för att överleva, ett sådant stort akvarium funkar inte rent ekonomiskt eftersom vithajar kan bara leva ensamma, allt annat dödar de och äter. Faktiskt ett väldigt intressant ämne haha, jag hade själv den frågan för några år sedan – varför har jag aldrig hört något om fångade vithajar? Eftersom folk gör samma hemskheter med delfiner, valar, späckhuggare etc. Tur för vithajen helt enkelt att det inte lönar sig att hålla den som en underhållning för mänskligheten.

  4. Anonym skriver:

    Ehhhhhh står ju utställning !!!!!! Hur kan man få det till nåt annat då?? …. ;)))Håller med ovan kommentarer…. Fy böveln om en vithaj fraktats hit för lite folk-uttittade !!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..