ANNONS

Economista-tips

/

Igår skrev Dagens Industri om Pingis och mitt tips att ta ut lönen innan 1 augusti eftersom arbetsgivaravgiften höjs från 10,21 % till 25,46% för oss födda 1990 eller senare. Det är en jätteskillnad och det sparar vårt bolag 120 000 kronor som vi kan göra annat för som får bolaget att växa ännu mer.  Vi uppmanar andra företagare att göra samma sak. Höjningen av arbetsgivaravgiften är helt galen tycker vi och slår hårdast på små bolag och unga människor som söker jobb eller vill ha en heltidstjänst. Att företagen får det dyrare att anställa kommer aldrig någonsin underlätta att det blir fler jobb. Tvärt om.

Screenshot_2015-07-30-12-11-10-1

Screenshot_2015-07-30-12-28-19-1

Även DN gjorde en notis ..

Screenshot_2015-07-30-12-10-16-1

Linda tycker att vi är parasiter och skattesmitare. Jag undrar hur man kan vara parasit på samhället när vi faktiskt har skapat tre bolag som ger jobb. Vi har flera anställda idag och vi betalar in höga skatter som bidrar till vår välfärd men som inte hade kommit in om vi inte drev företagen. Vi skriver dock inte under på höjda arbetsgivaravgifter av den anledning att vi tror att det kommer att försvåra för unga människor som söker jobb och här är ett tips till andra företag att spara in pengar genom att planera lönen. Många små bolag går plus minus noll och dessa tusenlappar kommer man långt på. Dagens regering borde satsa mer på att hjälpa befintliga bolag att ha råd att växa och anställa än att hitta på låtsasjobb.

89
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00