Economista-tips

Igår skrev Dagens Industri om Pingis och mitt tips att ta ut lönen innan 1 augusti eftersom arbetsgivaravgiften höjs från 10,21 % till 25,46% för oss födda 1990 eller senare. Det är en jätteskillnad och det sparar vårt bolag 120 000 kronor som vi kan göra annat för som får bolaget att växa ännu mer.  Vi uppmanar andra företagare att göra samma sak. Höjningen av arbetsgivaravgiften är helt galen tycker vi och slår hårdast på små bolag och unga människor som söker jobb eller vill ha en heltidstjänst. Att företagen får det dyrare att anställa kommer aldrig någonsin underlätta att det blir fler jobb. Tvärt om.

Screenshot_2015-07-30-12-11-10-1

Screenshot_2015-07-30-12-28-19-1

Även DN gjorde en notis ..

Screenshot_2015-07-30-12-10-16-1

Linda tycker att vi är parasiter och skattesmitare. Jag undrar hur man kan vara parasit på samhället när vi faktiskt har skapat tre bolag som ger jobb. Vi har flera anställda idag och vi betalar in höga skatter som bidrar till vår välfärd men som inte hade kommit in om vi inte drev företagen. Vi skriver dock inte under på höjda arbetsgivaravgifter av den anledning att vi tror att det kommer att försvåra för unga människor som söker jobb och här är ett tips till andra företag att spara in pengar genom att planera lönen. Många små bolag går plus minus noll och dessa tusenlappar kommer man långt på. Dagens regering borde satsa mer på att hjälpa befintliga bolag att ha råd att växa och anställa än att hitta på låtsasjobb.

 

 1. Maritn skriver:

  Hej!

  Jag driver ett bolag sedan 6 månader tillbaka och en vanlig arbetsdag är 10-14 timmar 6 dagar i veckan. Jag och min kollega tar ut 0kr i lön och har gjort detta sedan vi startade. Inget att gnälla över, sådana är spelets regler.
  Vi har skapat 9 anställningar och 7 av dem är mellan 22-25. För oss innebär denna ökningen att den lön vi skulle kunna börja ta ut nu blir uppäten. Misstolka mig inte, jag ser det som utmaningen att omsätta mer och ser fram emot en lön med några månaders förskjutning. Det tråkigaste är att det kommer bli tuffare för oss att expandera och skapa fler arbetstillfällen, då vår verksamhet är beroende av personal. Hade vi haft ekonomi till det hade vi gjort precis som Isabella.

  Till er som inte är införstådda i hur viktigt näringslivet är för Sveriges ekonomi ömmar jag. Ett framgångsrecept för vår välfärd är att underlätta för företagare. Det är vi som skapar jobb! Gör det inte svårare för oss än vad det behöver vara!

 2. Frida skriver:

  Men jag som trodde att varumärket Economista riktade sej till för privatpersoner, och var opolitiskt…. ? :-/

 3. C skriver:

  Skattepengar som skulle ha gått till skola, vård och omsorg hamnar ist i Isabellas ficka. Fult av dig.

 4. Håller med dej tar tid för
  Vår nya regering o laga vad
  giriga alliansen förstört deras
  resultat har då inte j märkt nu
  har vi iallafall en rättvis
  regering med hjärtat på rätta stället ha det fint. Många som tyvärr gick under när alliansen hade makten inte klokt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..