Borta bra…

Och fortsättningen kan ni nog! Hemma! Jag är så stolt över Gillis som fixade bilfärden så bra. Umeå och Stockholm är en bit. Nu är Gillis nattad och jag ska ta en dusch och sedan blir det film med Odd. Vi har inte börjat med några rutiner med Sally än,  hon är vaken så länge vi är vakna men brukar somna i min eller Odds famn. Ibland när hon verkligen är trött så kan jag lägga ner henne med en kudde mot sig i soffan.  Sedan lyfter jag över henne till lilla sidosängen som sitter fast i vår stora säng och då sover hon fortfarande vilket är magiskt. Gillis vaknade alltid när man bytte plats på honom.  Där brukar hon sova i två timmar innan amningspassen börjar. Hon äter ofta under natten men än så länge känns det inte så tungt, men minns att pigghormonerna började minska vid 3-4 månaders ålder så vi får se hur jag känner om några veckor he he 🙂

Planen är att börja natta henne i höst i samband med att Gillis ska sova. Jag tror att steg 1 kommer att vara att liggamma henne i stora sängen vid samma tid varje kväll och sedan smyga iväg och steg 2 är att få henne att somna utan bröstet i sin men det tog tid med Gillis. Hur som helst så är det ingen stress men det är planen i alla fall. Är vi där innan jul så är det toppen. Med Gillis så var vi så pincipfasta men nu gällande sömn så lever vi efter devisen ”Är det lätt så är det rätt”. Det fungerar bäst i vår familj. Men nu sover vi faktiskt alla i samma säng och det är mysigt.

20150729-640977786-1

 

Av med bhn och på med Odds Tshirt 🙂

  1. Hej Isabella!
    Vet att du kanske inte svarar på detta iom att din blogg inte är en renodlad ”mamma-blogg” men jag skulle SÅ gärna vilja få lite tankar och tips kring att amma m amningsnapp. Vet att du nämnt det några ggr att du ammade Gillis med det och nu även Sally. Jag blev väldigt ledsen när amningsnappen åkte fram fort även nu med andra barnet, med mitt första skämdes jag nästan för att jag var tvungen att ha den för att kunna mata mitt barn. Jag ammade bara i fem veckor med första sen blev det flaska. Jag hade väldigt svårt att acceptera att jag inte bara kunde ”slänga fram tutten” varje gång han var hungrig. Så nu med andra barnet som föddes för två veckor sen så försöker jag acceptera att den behövs för att kunna amma mina barn och det är inget fel eller ngt att skämmas för. Jag matar mina barn så. MEN det finns ju inga tips på hur man t.ex ammar smidigt när man ammar ute på stan ell ngt café och det känner jag mig lite stressad för. Hur rent praktiskt ska jag få på den utan att visa HELA bröstet och få av och rengöra… När jag googlar typ ”tips med amningsnapp” så är det bara tips hur man ska SLUTA med den, inte hur man helammar med den. Jag vore jättetacksam för svar! Det kanske är fler mammor där ute som känner samma som jag och då är du en förebild för oss!!! Kram

  2. Emelie skriver:

    Ser så otroligt mysigt ut! 🙂

  3. Amanda skriver:

    Varför låta barnen gå o lägga sig på en viss tid? varför inte lägga dom när dom är trötta? visst, det är en sak med Gillis som går på förskola, men jag menar Sally, henne kan ni ju låta somna när som, tänk o lägga henne kanske runt 19-20 och hon inte är trött? det blir ju omöjligt att få henne att somna då.. Vet att jag inte hade några rutiner när jag var liten. Utan jag somnade när jag var trött osv, jag hade inte några fasta tider.. Idag lever jag i ett normalt liv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..