I bilen

Och vi är påväg till Umeå! Vi är snart i Gävle så vi har inte kommit så långt än. Det hände en olycka i morse,  Gillis klämde Odds tumme i dörren så nu är den helt blå. Vi får se om den trillar av. Stackars Odd. Planen är att vi stannar med två timmars mellanrum, det gick bra sist.  Det vi har lärt oss från förra roadtrippen med barnen är att Gillis leksaker inte bara ska vara små bilar för det är svårt att leka med dom ordentligt. Nu har jag köpt nya ”ljudböcker” med djur och fordon, sådana som man kan trycka på samt en ritleksak, ni vet med en penna och så kan man ”sudda ut” genom att dra längst ner. Kladdfritt. Mer pysselleksaker istället. Annars är paddan perfekt, vi har massa pussel och enklare memori som Gillis gillar. Sedan finns det en Stadens Hjältar app som är poppis och appen Radioapan. Till mig själv köpte jag en rubriks kub. Hittade en hemsida hur man löser den så nu ska jag öva.

20150727-640977786-1

Titta vem som hann sminka sig lite! Körde silvershampoo igår från LCC för att få bort de solblekta längderna.

20150727-2124095723-1

… Skjortan satt bra imorse men inte längre. Antar att det dags för ett amningsstopp snart… #bordehaftstretch

 

 1. Hanna skriver:

  Hoppas ni får det toppen ändå trots det lilla missödet med fingret!

 2. Lina skriver:

  Ett tips för små barn är att ha mjuka leksaker i bilen eftersom hårda leksaker (och andra lösa föremål också föresten) riskerar att bli som projektiler vid en krock. Min son, som är lite yngre än Gillis, är dessutom helt galen i att kasta saker. Nu kanske Gillis inte är en kastare men annars är ju det också en bra anledning till att ha mjuka saker.

  1. coccoM skriver:

   Kanske bra att inte ge honom saker alls i bilen då, om han kastar grejerna omkring sig
   Även mjuka grejer kan ju hamna på tokiga ställen när man kör bil.

 3. Hur känner du inför det här med att Hagamannen släpps fri i Umeå idag? Under tiden ni är där?

  1. Me skriver:

   Men lägg ägg! Va!

  1. ZC skriver:

   Det lär inte påverka Löwengrip-Spångberg. Inte som att familjen kommer springa på Hagamannen. Tror nog Niklas Lindgren lär hålla låg profil som nyligen frigiven. Förresten är det egentligen bra att han blir kvar i Umeå. I Umeå har han alla ögon på sig. Blöder en kvinna näsblod är det Hagamannen polisen kollar upp först av alla. I speciellt södra Sverige hade han lättare smält in.

 4. Sara skriver:

  Har du inte bälte på dig när ni åker bil!?
  Eftersom du nämner att skjortan är tightare och tar bild på det tänker jag att bilden är tagen när nu åker och inte att du tog bilden innan ni körde som man kunde tänkt annars (och att det isf va därför du inte hade bälte just då..)

 5. Vid alla skador som jag och min lilla familj råkar ut för så använder jag Arnica montana, en ört med såå stort användningsområde. Jag stukade foten på min fotbollsträning, skulle tävla på helgen (tre dagar senare) jag använde Arnica liniment på foten varje morgon och kväll. Foten han bli bra, och vi vann! Prova ni också: http://e-kost.se/arnica-familjen/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..