Jorden 2.0

Det är lite märkligt hur NASA kan kommunicera med rymdzoner en halv miljard kilometer bort men inte lyckas streama presskonferensen som skulle varit vid 18.00 idag. Jag kom inte in men kunde turligt nog läsa här sen. Det handlar alltså om att deras keplerteleskåp har hittat en ny planet som påminner om jorden, eller avståndet till den planetens sol i alla fall vilket betyder att liv är möjligt. Dock behövs det finnas vatten på planeten och i artikeln verkar det som att det har dunstat bort. Hur som helst, häftig grej! Det händer mycket för mänskligheten om rymden just nu, nya bilder på jorden och Pluto och nu detta. I augusti kommer Stephen Hawking till Sverige och håller en föreläsning om svarta hål. Vill gärna gå men känner ingen som vill gå med mig. Kanske ska jag våga gå själv.

Screenshot_2015-07-23-21-15-44-1

Frågar ni mig finns det definitivt liv där ute. Mitt bästa argument för det är att vi finns. Sannolikheten att vi skulle vara det enda levande i hela universum känns så liten. Varför det liksom? Klart att andra planeter har haft samma förutsättningar som oss. Problemet är bara avstånden, vi har inte upptäckt varandra än. Men vem vet, det kanske finns liv där ute som kommit längre än oss, dom kanske inte ens följer alla fysiska lagar så som vi känner till dom. Tänk om livet där ute lärde sig hur man viker rymden eller böjer rumtiden på något sätt. Då skulle det gå snabbare att hitta och besöka varandra 🙂

 1. Ellen skriver:

  Hej Bella,

  Mitt namn är Ellen, jag är snart 23 och studerande i Göteborg. Jag har alltid varit fascinerad av vad som finns där ute och har den senaste tiden lånat hem flera böcker, vissa som du tipsat om, och jag tycker att det är så otroligt häftigt det som pågår just nu. Nya upptäckter och att Stephen fått så mycket pengar av den ryska biljardären för att enbart leta efter annat liv. Jag fick reda på att Stephen kommer till Stockholm när jag läste din blogg, som jag gör varje dag, och började genast fråga runt i mitt kompisgäng i hopp om att någon skulle vilja följa med. De var ganska ointresserade så jag frågade min mormor, hon är så klok och härlig och det var längesedan vi gjorde någon på tu man hand.. när jag idag skulle köpa biljetter efter att ha letat efter prisvänliga tåg, bussar och hotell sen jag såg ditt inlägg så visar det sig att biljetterna är SLUTSÅLDA. Jag började på riktigt att gråta. Jag undrar om du, by any chance, har kanske råkat köpa fler än en biljett i hopp om att själv få med dig någon, men som du nu kanske skulle vilja sälja??? Priset är för mig oviktigt, det viktigaste är att jag får gå dit! Om det är så att du har en biljett att sälja, och har tänkt att gå ensam, så går jag gärna med dig om du vill ha sällskap. Det skulle vara den största kvällen i mitt liv. Du och Stephen, och så jag. I samma rum. De två mest häftiga och inspirerande nutida människorna. Om du har en biljett att sälja, men ska gå med någon annan, eller helst går ensam, så respekterar jag det, och jag skulle vara dig evigt tacksam på distans! 😉

  Många kramar,
  Ellen

 2. Emmi skriver:

  Självklart kan det finnas liv i rymden av dom anledningar du skriver. Lika väl som att det inte finns liv i rymden av dom anledningar du skriver. Universum är så himla stort, varför skulle det finnas liv av den anledningen?

  Varför skulle det inte kunna vara en sån slump att just vi är ensamma i hela stora universum. Kanske måste vi vara ensamma i universum för att alla våra livskrav ska uppfyllas? Om vi säger att det idag skulle uppstå nytt liv på en annan planet. Då skulle det kanske kosta oss vårt liv.
  Kanske är det just som det är för att vi ska kunna leva.

 3. Va kul! Det här med universum har jag funderat så mycket på! Rymden är så spännande
  Synd bara att det inte finns så jätte många 15åringar i min omgivning som vill gå på dessa föreläsningar
  Kram ❤️

 4. Rymden är så spännande!!

 5. Våga gå själv, tänk vad du kommer att missa om du inte går! One of the great minds of our time! Stephen Hawking är en av mina största idoler, så stark, så smart, så fantasifull, Jag bokade biljetter samma dag som de kom ut! Ska gå med min sambo och bästa kompis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..