ANNONS

Jorden 2.0

/

Det är lite märkligt hur NASA kan kommunicera med rymdzoner en halv miljard kilometer bort men inte lyckas streama presskonferensen som skulle varit vid 18.00 idag. Jag kom inte in men kunde turligt nog läsa här sen. Det handlar alltså om att deras keplerteleskåp har hittat en ny planet som påminner om jorden, eller avståndet till den planetens sol i alla fall vilket betyder att liv är möjligt. Dock behövs det finnas vatten på planeten och i artikeln verkar det som att det har dunstat bort. Hur som helst, häftig grej! Det händer mycket för mänskligheten om rymden just nu, nya bilder på jorden och Pluto och nu detta. I augusti kommer Stephen Hawking till Sverige och håller en föreläsning om svarta hål. Vill gärna gå men känner ingen som vill gå med mig. Kanske ska jag våga gå själv.

Screenshot_2015-07-23-21-15-44-1

Frågar ni mig finns det definitivt liv där ute. Mitt bästa argument för det är att vi finns. Sannolikheten att vi skulle vara det enda levande i hela universum känns så liten. Varför det liksom? Klart att andra planeter har haft samma förutsättningar som oss. Problemet är bara avstånden, vi har inte upptäckt varandra än. Men vem vet, det kanske finns liv där ute som kommit längre än oss, dom kanske inte ens följer alla fysiska lagar så som vi känner till dom. Tänk om livet där ute lärde sig hur man viker rymden eller böjer rumtiden på något sätt. Då skulle det gå snabbare att hitta och besöka varandra 🙂

49
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00