U21 Final

Först ett riktigt bra tal av Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i Almedalen och nu är det fotbollsfinal! Vi dricker Odds bubbel Due Padri till, kul att bubblet fick bra resencion av mousserande.se, en oberoende sajt. Nu hejar vi på Sverige!

201506301448742081-1

20150630-489015704-1

2015-06-30 21.08.18

Alltid kul att läsa proffs beskrivningar av vin. Skulle jag beskriva det för er så hade jag sagt ”som en smält piggelin men inte lika söt”. Tur att jag inte är vinrecencent 🙂

20150630-1173193659-1

En nervös man bredvid mig. Förresten tack för input om rosett, utan verkar vara vinnaren!

 1. Ella skriver:

  Hej Isabella! Jag vet att du och jag har extremt skilda politiska åsikter. Du är stekt liberal och jag går långt åt vänster, så är det i världen, det är helt okej (såklart) och jag väljer TT läsa din blogg trots våra olika åsikter. Jag tycker dessutom att du brukar vara rätt så klok ändå, även om du har en annan bild av världen än vd jag har, en annan idé om hur den bör styras osv. Men när du säger att Ebba Busch Thors tal var jättebra helt utan att kommentera att det här är en kvinna som vill begränsa aborträtten så blir jag rädd. Snälla motivera hur du kan lyfta upp någon som vill begå ett sånt fruktansvärt övergrepp mot kvinnors frihet. Jag vet att du inte kallar dig för feminist, men som liberal måste du väl ändå vara för fri abort? Skulle verkligen vara jätteintresserad av att höra hur du ser på detta!

  Ha en fin sommar!

  1. Ella skriver:

   Starkt liberal ska det stå!

   1. L skriver:

    Hehe, du får ursäkta, men tycker ”stekt liberal” passar bättre i sammanhanget

  1. Ellie skriver:

   Om ni verkligen lyssnar på det Ebba säger så står de bakom den abortlagstiftning som finns idag, de vill alltså inte begränsa eller förbjuda den. Det de vill och önskar är att man ska jobba pro-aktivt, hur kan vi minska antalet oönskade aborter? Precis som Ebba sa så önskar förmodligen alla kvinnor att de slapp hamna i en situation där man är tvungen att göra abort. Förstår inte hur man kan vrida och vända på allt så att det får en helt annan innebörd. Jag röstar KD och älskar Ebba som ny partiledare och jag är helt klart för aborträtt och för all kärlek oavsett kön eller identitet, vilket partiet också är – om ni verkligen sätter er in i vad de faktiskt står för. Kommer alltid att finnas konservativa människor vilka kommer att förknippas med hur KD var förr, vilket är synd då deras politik, enligt mig, är den mest humana och där man värnar om välfärdssystem och alla människors välbefinnande utan att åsidosätta den enskilda individen och dennes möjlighet till att styra och bestämma över sitt egna liv.

   1. Ebba vill ju dock att vårdpersonal ska kunna välja bort att utföra aborter. Vilket kommer resultera i längre köer. Vilket kommer öka antalet kirurgiska aborter istället för medicinska, vilket är otroligt påfrestande och även mer kostsamt. Tror inte det är någon som inte anser att vi ska motverka oönskade graviditeter, så det är inte direkt något att komma med imo.

    1. Anna skriver:

     Det är dock så att samvetsfrihet (dvs vårdpersonals rätt att inte utföra exempelvis aborter) redan finns i abortlagen samt är en mänsklig rättighet enligt Europakonventionen som Sverige har skrivit på. Det Sverige i dagsläget gör är alltså att inte praktisera det som står i abortlagen fullt ut och bortse från en mänsklig rättighet. Tycker själv att samvetsfrihet inte borde tillämpas men det som Busch Thor förespråkar är inte en ändring av abortlagen.

 2. Marie skriver:

  Hej Isabella! för fyra veckor sedan fick jag en liten tös.Under hela graviditeten saknade jag att kunna ta ett glas vin då och då, testade några alkoholfria men hittade ingen som jag gillade. Nu helammar jag. Enl många är det fortfarande nolltolerans på alkohol under amning men på Livsmedelverkets hemsida står att det enl nuvarande forskning inte visat på några medicinska risker för barnet om man dricker i måttliga mängder. Jag har ännu inte vågat ta ett glas vin eftersom jag känner mig osäker. Hur ser du på detta med alkohol och amning? För att förtydliga så menar jag nu alltså att ta max ett glas vin eller en cider eller en öl, inte att dricka sig berusad. Mvh Marie

  1. Ia skriver:

   Vinet (odds) är så dåligt så lätt att avstå å det borde Bella också göra…är det sååå nödvändigt att dricka? Joo förmodligen för reklamen…då kan hon ju frekvent marknadsföra det usla vinet!
   Neej, avstå!!!

 3. Nej! skriver:

  TAAAA BORT IITALA KLISTERMÄRKER! Hua! Groteskt att ha kvar dessa på glasen *ryser*

  1. Men skriver:

   Lugna ner dig! Dom hyr ju ett hus. Då är det inte ok att ta bort klistermärken på glas. Att du ens orkar bry dig

  1. Sandra skriver:

   Sen heter det ju faktiskt Iittala med två T.En detalj men gör sån stor skillnad.

   1. Sandra ät mitt bajs. Att du själv orkar bry vad andra skriver?

 4. Maria. skriver:

  ok med den gräsliga tatueringen på din man, men att inte ta bort klistermärkena från glasen är för mkt white trash.

  1. Petra skriver:

   Det är ju antagligen inte deras glas utan tillhör dem som äger huset och de vill uppenbarligen ha sina klistermärken kvar på glasen… I Finland vill förresten många behålla märkena för att visa att deras glas/vaser osv är äkta första sortering, köper man andra sortering är produkterna utan märket. Själv tar jag alltid bort det, tycker det är finare utan.

  1. Elsa skriver:

   Så många fel med detta inlägg ohhhh…

  1. Fiona skriver:

   Inget fel på den tatueringen. Du verkar att må jättedåligt din stackare!!!

 5. Fru K skriver:

  Att ta bort rosetten på er ballerina är helt fel! Det är ju ert trademark. Utan den ser det ut som vilken billighetsballerina som helst. Och jag tror inte att det är i det segmentet ni vill vara i.
  Sen är förövrigt toe capen alldeles för stor. Den ger ett icke feminint intryck och ger fel balans. Viktigt att jobba med alla dessa smådetaljer eftersom det är det som blir avgörande för försäljningen. Ett litet tips från en föräldraledig som annars jobbar på Sveriges största modekedja och som älskar att pilla med dessa smådetaljer så att produkten blir helt rätt.

  1. Sabina skriver:

   Fast rosetten skulle jag inte direkt kalla deras trademark utan hälften av utbudet på ballerinas har en rosett. I mitt tycke ser skon mer stilren ut utan rosetten. Men sen är jag mycket väl medveten om att alla har olika smak. Flertalet gillar även utformningen på skon, vilket även deras växande försäkring talar för. Jag förstår att man kan ha starka åsikter när man jobbar i branschen men tycker även en medvetenhet om att alla gillar olika är viktigt för att inte begränsa sig för mycket. Men detta är ju mina åsikter och jag respekterar dina såklart 🙂

   1. Sabina skriver:

    Haha inte försäkring, försäljning såklart

   1. Fri K skriver:

    Sabina, visst är det så! Alla tycker olika och har all rätt till det. Men hälften av alla ballerinor har som du skriver rosett och hälften har alltså inte. själv tycker jag att det finns fler ballerinor utan rosett och tycker därför inte att de skall ta bort dem i detta första skede eftersom de ändå har lyckats med sina inomhus ballerinor och de har det. I mitt svar till Hanna nedan utvecklar jag lite varför jag tänker så… Men som sagt, det är min åsikt och mitt råd och jag respekterar att du med andra tycker olika.

  1. Hanna skriver:

   Tvärtom, de flesta har ju rosett, och det ser lite fånigt ut. Mycket stilrena utan. Likaså skulle en mindre toecap se lite fånigt och flickigt ut, det är snyggt att skon ser ut att vara för en vuxen. Smaken är ju olika, men att påstå att rosetten är deras trademark, nja, jag undrar nog om du verkligen jobbar i en skobutik när du skriver något så konstigt.

   1. Fru K skriver:

    Hanna, jag har aldrig påstått mig att jobba i en skobutik?! Där får du nog läsa mitt inlägg lite bättre och kommentaren om det är enbart trist och tråkig i attityden. Varför gillar vissa kvinnor/tjejer att prata ner varandra, det har jag aldrig förstått. Läs noga nästa gång innan du lägger in värderingar och åsikter, tack!
    Visst är smaken delad, något annat har jag inte sagt. Och min kommentar var riktad till dem som ett råd utifrån den erfarenhet jag har via mitt jobb som inköpare på Sveriges största modekedja. Sen får man göra vad man vill med det. Men jag står helt klart fast vid att rosetten deras signum eller trademark, de har den ju till och med i loggan… Och har man en framgångsrik produkt som deras inomhus ballerina verkar vara så hade jag inte särskilt mig så mycket från den i första stadiet när de siktar in sig på en ny kategori via utomhus ballerinan, allt för att få de kunder som köper inomhus ballerinan och gillar den att även köpa utomhus varianten och för att igenkänningsfaktorn är viktig här i försts stadiet.Konkurrensen kommer ju att vara så mycket hårdare i den produktkategorin. Men det är min simpla åsikt och inget som behöver diskuteras vidare. Jag förstår att folk tycker olika, tro mig det diskuteras alltid friskt på mitt jobb när vi tar fram nya produkter och där anser jag att det är viktigt att allas åsikter får komma fram sedan är det upp till mig och mitt team hur vi tar dem vidare. Vad gäller toe capen så gällde den kommentaren skon med rosett på, balansen blir fel där och de upplevs som ”för mycket” och varken toe capen eller rosetten kommer till sin rätt. Tycker JAG…

    1. Hanna skriver:

     Jag beklagar, men modekedja istället för skobutik påverkar inte min poäng över huvud taget. Skriv hur många uppsatser du vill om hur synd det är om dig, det var ändå konstigt att påstå att en rosett på ett par ballerinaskor på något sätt skulle vara utmärkande för varumärket. Jag tror du ljuger, att du skrev så för att andra här skulle tro att du minsann vet vad du pratar om och har rätt. Det gör du inte och det har du inte.

     1. Fru K skriver:

      Hanna, förlåt men jag förstår mig inte på ditt svar överhuvudtaget. Ingenstans har jag skrivit att det är synd om mig?! Mitt råd och åsikt var riktad till dem som jobbar med Flattered och det tror jag inte att du gör… Så du behöver inte engagera dig i mitt inlägg.Så sluta haka upp dig på vad jag tycker! Du får tycka precis vad du vill och skriva den i en egen kommentar. Jag skulle aldrig gå in och kommentera din kommentar med att jag tror att du ljuger. Vad får du det ifrån? Om du nu vill veta så har jag jobbat som inköpare och produktutvecklare i 12 år på H&M. Vad du sysselsätter dig med förutom att kommentera andras åsikter och lägga in värderingar som inte står vet jag inte och är inte intresserad utav att veta. Du verkar ha uppenbara problem
      med att andra får ha åsikter skilda från dina. Väx upp och gå vidare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..