Adhd på semester

Jag trodde aldrig att min adhd skulle fungera så bra som den gör trots mammalivet och att vi i stort sätt inte gör så mycket på semestern. Men min adhd blir märkligt nog mer i schack nu än när jag var barnlös och minglade runt i stan. Visst, större delen av dagen går jag och letar efter saker men vad gör det egentligen. Varenda människa lägger väl bort saker. Med barn så har jag alltid något att göra och sätter mig in i Gillis lek och trivs med det. Gillis byter ju lek hela tiden som små barn gör och det passar mig utmärkt. Vi spelar fotboll, kastar boll, gungar, går på upptäcksfärd och ”grejar” (läs flytta all sand från ett ställe till ett annat och sedan tillbaka, sådant som vuxna inte står ut med för att det är meningslöst). När det gäller amning så måste det vara något hormon som utsöndras för energiruset kommer aldrig när Sally ammar, tvärt om blir jag lugn. Alltså jag mår aldrig så bra som jag gör i kroppen när jag ammar, därför hoppas jag kunna amma längre än förra gången.

Och när det gäller att vara på landet eller hyra ett hus går det hur bra som helst. Min hjärna blir lugnare av att inte ha så mycket stimuli riktigt omkring mig. Trots att jag är en social varelse så tankar jag energi i lugnet. Jag har insett på senare år hur viktig naturen är för mig. Den ger mig ro och är inte ett dugg tråkigt. Jag skulle bara må bra av att bo såhär på heltid för då kan jag välja stressen i stan när jag måste och inte vara i den jämt. Jag blir tokig av det. Hjärnan dräneras på energi bara av att gå till ICA, det är inte klokt egentligen. Jag tror att människor utan ADHD kan sortera men jag tar in precis allt överallt. Jag kan alltid lista alla ljud runt omkring mig som de flesta inte tänker på där och då.

20150629780877283

Idag hur som helst har vi inte gjort så mycket mer än badat och fikat med kidsens farföräldrar som kom hit. Mysigt. De hade med sig gudomligt goda wienerbröd. Jag känner av socker när jag äter (som ett rus) men det räckte med en promenad efteråt och lek så var det hanterbart. Ibland får jag springa idioten he he men det är de värt.

201506291836768511-1

.. Det är så vackert här!

 1. Tror även ditt lugn kommer av de rutiner som skapas kring barn. Rutiner mår säkert du också gott av!

 2. Saga skriver:

  Kan du inte berätta vad en partner till en med ADHD kan tänka på? Min man känner igen sig i det du skriver med sin ADHD och jag skulle gärna vilja veta hur du tycker att man på bästa sätt bemöter alla känslor.
  Tack för en jättebra blogg!

 3. Vilken fantastisk känsla att du har hittat ett lugn i familjelivet! Att må bra och känna sig lugn är det bästa tecknet på att hjärtat leder dig rätt! Njut av tiden och insikten att du nu kan plocka det bästa ur två världar och skapa din egen!

 4. Det är knappast någon specifikt för adhd… jag blir också extremt stressad och trött av ”folk” och röriga affärer osv. Vill helst bara hem igen och internetshoppa istället.
  Fattar inte varför alla naturliga reaktioner plötsligt måste kallas adhd.
  Det är bara ”livet” liksom.
  Jäkla tjat om adhd…

  Och om DU tycker det är jobbigt med för mycket stimuli – vad tror du då inte att en ipad/skärmar/tv gör med din 1,5 åring…? Låt honom slippa bli placerad framför sådant, bara för att DU vill ha lugn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..