ANNONS

Adhd på semester

/

Jag trodde aldrig att min adhd skulle fungera så bra som den gör trots mammalivet och att vi i stort sätt inte gör så mycket på semestern. Men min adhd blir märkligt nog mer i schack nu än när jag var barnlös och minglade runt i stan. Visst, större delen av dagen går jag och letar efter saker men vad gör det egentligen. Varenda människa lägger väl bort saker. Med barn så har jag alltid något att göra och sätter mig in i Gillis lek och trivs med det. Gillis byter ju lek hela tiden som små barn gör och det passar mig utmärkt. Vi spelar fotboll, kastar boll, gungar, går på upptäcksfärd och ”grejar” (läs flytta all sand från ett ställe till ett annat och sedan tillbaka, sådant som vuxna inte står ut med för att det är meningslöst). När det gäller amning så måste det vara något hormon som utsöndras för energiruset kommer aldrig när Sally ammar, tvärt om blir jag lugn. Alltså jag mår aldrig så bra som jag gör i kroppen när jag ammar, därför hoppas jag kunna amma längre än förra gången.

Och när det gäller att vara på landet eller hyra ett hus går det hur bra som helst. Min hjärna blir lugnare av att inte ha så mycket stimuli riktigt omkring mig. Trots att jag är en social varelse så tankar jag energi i lugnet. Jag har insett på senare år hur viktig naturen är för mig. Den ger mig ro och är inte ett dugg tråkigt. Jag skulle bara må bra av att bo såhär på heltid för då kan jag välja stressen i stan när jag måste och inte vara i den jämt. Jag blir tokig av det. Hjärnan dräneras på energi bara av att gå till ICA, det är inte klokt egentligen. Jag tror att människor utan ADHD kan sortera men jag tar in precis allt överallt. Jag kan alltid lista alla ljud runt omkring mig som de flesta inte tänker på där och då.

20150629780877283

Idag hur som helst har vi inte gjort så mycket mer än badat och fikat med kidsens farföräldrar som kom hit. Mysigt. De hade med sig gudomligt goda wienerbröd. Jag känner av socker när jag äter (som ett rus) men det räckte med en promenad efteråt och lek så var det hanterbart. Ibland får jag springa idioten he he men det är de värt.

201506291836768511-1

.. Det är så vackert här!

47
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00