ANNONS

Koka nappar

/

Vi har haft en fix-förmiddag. Jag har kört tvättmaskinen i ett (älskar torkfunktionen), tvättat sminkborstar, slängt frysta bindor som jag aldrig använde denna gång men som låg redo efter förlossningen, börjat packa inför imorgon och kokat nappar. Denna gång torrkokades inget. Ni kanske minns att vi satte eld på vårt förra kök. Vi höll på att packa inför flytt och kokade nappar i samma veva men vi glömde bort dom och gick ner i källaren för att packa och när vi är där nere hör vi sirener låta och Odd blir blek i ansiktet och kutar upp. Jag förstod inte vad som hade hänt men det blev tydligt när brandkåren hade tagit sig in i lägenheten och alla grannar stod på innergården. Som TUR var gick brandvarnaren igång och grannen ringde 112 så när brandmännen väl var på plats hade inget förutom fläkten brunnit upp men det hade kunnat sluta illa. Vi lärde oss en läxa.

20150627896648151

Nappar och amningsnappar. En vän till mig som födde nyligen fick tjata sig till en amningsnapp på BB, personalen ville inte ge en trots att det var svårt för bebisen att greppa. Anledningen enligt barnmorskan var att ”amningsnappen är krånglig då den måste tvättas regelbundet och tar tid att få på rätt”. Vad är det för krångligt med det? Det tar ju någon minut. Och att få på den är busenkelt. Jag behöver inte blöta eller vända på den. Att varva med flaska blir inget problem (bebis van med napp) och under natten får jag på den i mörkret tack vare mobillampan och kan liggamma ändå. Utan den hade jag inte kunnat amma, jag hade gett upp för att mina bröstvårtor är inåt och de där med hamburgargrepp fungerade aldrig . Men nu fungerar amningen utmärkt tack vare den och det är väl toppen 🙂

40
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00