Sömn och baciller

Screenshot_2015-06-24-18-48-11-1

Svar: Åh tack! Alltså handen på hjärtat så har jag inte alls koll på hennes rutiner. Vardagen kommer liksom i mellan. När Gillis var två månader så nattade jag honom vid åtta varje kväll (liggammade i sängen och smög iväg, fungerade varannan gång. ..) och så minns jag att första sovstunden på dagen var vid tio, då drog jag honom över en mattkant (i vagnen alltså) för att han skulle somna men det fungerade knappt. En stor del av mammaledigheten med Gillis gick åt till att få honom att sova för han sov aldrig. Inte mer än 30 min åt gången på dagarna och aldrig mer än två timmar i sträck på nätterna tills han var sju månader.

Därför har jag valt att göra tvärtom med Sally. Hon hänger på mig och är vaken när hon vill och somnar när hon är trött. Vi har noll rutiner. Det löser sig ändå och förr eller senare så kommer dom per automatik tror jag. Men på ett ungefär så sover hon från när jag går och lägger mig vid tio, vaknar runt 02 och 05 för att äta men jag halvsover samtidigt. Jag tycker att jag har jättebra nätter med henne bredvid mig. Att få fyra timmar i ett svep ibland är magiskt. Och nej jag är inte ironisk…. På dagarna ammar hon väldigt ofta varannan timma och somnar en stund efter det. Brukar försöka lägga henne i nestet men bäst sover hon i vagnen. Det är inga två timmars pass längre som i början (max 40 min ofta). Våra bebisar gillar att vara vakna helt enkelt he he. Men Sally är jämt nöjd så jag får ändå saker gjorda. Att sätta henne i sittern när jag är med Gillis går jättebra.

Sista frågan, jag är hård på handhygien. Inte så mycket sprit men med tvål och vatten och Gillis tvättar händerna varje gång han kommer in, hjälpt mig slänga Sallys blöja eller ska äta. Han tycker det är kul. Gillis började på förskolan i januari men vi har endast vabb:at tre gånger vilket jag tycker är bra, tror att han tvättar händerna även där som är grejen. Gällande med Sally så har han fri tillgång till sin syster. Det har varit många snoriga pussar i hennes ansikte, det gör ingeting enligt mig. Att han får gosa med henne varje dag är viktigare tycker jag så länge han inte är vråksjuk såklart 🙂

 

 1. Min dotter är nu 3 år och hon sover inget hemma, men på dagis.
  Hon var ej hejare på att sova när hon var nyfödd och fram tills årsskiftet vid 2014/2015.
  Hon sov hela nätterna från 19 till 08 och sedan fick hon in 8 timmars sömn under dagen. Enligt BVC så skulle jag njuta.

  Barn är ju olika, en del sover jätte mycket och andra inget alls. Jag tycker att det låter synt av er att ta vardagen som den kommer. Det hade jag också gjort 🙂

  Hoppas ni har en härlig semester!

 2. Men vad alla ska gnälla, tror ni verkligen Bella ljuger om gillis sömn? Det är männskligt att glömma hur ens barn sov, speciellt när de gått ett par år. Jag minns knappt hur min minsta sov för en månad sen. Det är nästan skrämmande att vissa har sån stenkoll på vad Bella skrivit för flera år sen, nästan som att en del av läsarna väntar på att få komma med sitt pekfinger och tillrättavisa henne. Jösses sovrutiner hit eller dit, finns det inget viktigare att störa sig på?

 3. Erica skriver:

  Allt går ju i perioder med små barn. Jag mindes det på ett sätt med min förstfödde men sen när jag läste dagboken jag skrev så var det på ett helt annat sätt. Vissa perioder sover de jättebra, andra är de vakna hela tiden. Det måste väl ändå alla som har barn förstå. Det betyder inte att hon ljuger.

 4. Sara skriver:

  Men allt som var så himla lätt med Gillis? Då skrev du ju bara om hur underbart och bra allt var och han sov och åt hur bra som helst?

  1. Maja skriver:

   Nä, ljuger inte du lite nu. Eller kommer du inte ihåg? Onödigt att komma med pekpinnar och påhopp när det är så oerhört lätt att gå tillbaka och läsa. Hon skrev när sömnen förändrades och blev sämre. Hon skrev också om andra bekymmer och problem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..