ANNONS

Sömn och baciller

/
Screenshot_2015-06-24-18-48-11-1

Svar: Åh tack! Alltså handen på hjärtat så har jag inte alls koll på hennes rutiner. Vardagen kommer liksom i mellan. När Gillis var två månader så nattade jag honom vid åtta varje kväll (liggammade i sängen och smög iväg, fungerade varannan gång. ..) och så minns jag att första sovstunden på dagen var vid tio, då drog jag honom över en mattkant (i vagnen alltså) för att han skulle somna men det fungerade knappt. En stor del av mammaledigheten med Gillis gick åt till att få honom att sova för han sov aldrig. Inte mer än 30 min åt gången på dagarna och aldrig mer än två timmar i sträck på nätterna tills han var sju månader.Därför har jag valt att göra tvärtom med Sally. Hon hänger på mig och är vaken när hon vill och somnar när hon är trött. Vi har noll rutiner. Det löser sig ändå och förr eller senare så kommer dom per automatik tror jag. Men på ett ungefär så sover hon från när jag går och lägger mig vid tio, vaknar runt 02 och 05 för att äta men jag halvsover samtidigt.

Jag tycker att jag har jättebra nätter med henne bredvid mig. Att få fyra timmar i ett svep ibland är magiskt. Och nej jag är inte ironisk…. På dagarna ammar hon väldigt ofta varannan timma och somnar en stund efter det. Brukar försöka lägga henne i nestet men bäst sover hon i vagnen. Det är inga två timmars pass längre som i början (max 40 min ofta). Våra bebisar gillar att vara vakna helt enkelt he he. Men Sally är jämt nöjd så jag får ändå saker gjorda. Att sätta henne i sittern när jag är med Gillis går jättebra.

Sista frågan, jag är hård på handhygien. Inte så mycket sprit men med tvål och vatten och Gillis tvättar händerna varje gång han kommer in, hjälpt mig slänga Sallys blöja eller ska äta. Han tycker det är kul. Gillis började på förskolan i januari men vi har endast vabb:at tre gånger vilket jag tycker är bra, tror att han tvättar händerna även där som är grejen. Gällande med Sally så har han fri tillgång till sin syster. Det har varit många snoriga pussar i hennes ansikte, det gör ingeting enligt mig. Att han får gosa med henne varje dag är viktigare tycker jag så länge han inte är vråksjuk såklart 🙂

45

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00