Sallys hår

Jag undrar vad som kommer att hända med Sally hår, det kan verkligen gå åt alla håll känner jag. Som ni vet så var jag kolsvart i håret när jag kom ut och när jag var åtta månader hade jag blont hår så det blev en tydlig kant (dåtidens hombre hehe). Odd och alla hans syskon var nästan vithåriga som barn. Så vi är alltså två föräldrar med blonda gener men Gillis är cendre och nu försöker jag klura ut hur Sally hår blir. Båda barnen blev förresten blåögda trots att jag har gröna ögon.

20150528-1638517246

20150529-1286835748-1

Ena delen på huvudet är mer mörk och andra delen ser det ut som om det växer blonda hårstrån under? Men hon kan lika gärna bli brunett och med lockar för det börjar bli lite lockigt vid topparna. Himla spännande. Det är verkligen häftigt att våra barn är 50% av oss var. Varje dag upptäcker jag något som påminner om Odd eller mig hos Gillis och Sally. Gillis viftar med sin vänstra fot varje gång han äter något som är riktigt gott, det kommer helt klart från mig. Kanske inte direkt det bästa man kan ge sitt barn i arv, man blir ofta avslöjad när något  är mumsigt 🙂

 1. Gröna skriver:

  Min hade isblå tills han var två, sedan fick han som jag gröna ögon något mörkare dock. Hans pappa har bruna med inlag av grönt

 2. Helena skriver:

  Ni som kommer med ”fakta” om vilka ögonfärger som är dominanta, ni kanske borde ta och läsa på lite istället för att hamna i ett bråk där ni alla har fel.

  Väldigt många är så jäkla lata och orkar inte med källkritik och det slutar inte helt sällan i otrevliga diskussioner och spridande av felaktig fakta.

 3. Min yngsta dotter hade knallblå ögon tills hon var 7 år, då blev de gröna!

 4. Genetiska anlag är alltid intressant! Vår äldsta (som också heter Sally) hon är vänsterhänt fast ingen annan som vi vet av är det i släkten. Varken på min sida eller Nicklas sida.
  Kitty vår yngre dotter är rödblond och väldigt blek i hyn, vilket varken jag eller Nicklas är. Däremot är Kittys faster både blek och och rödlätt.
  Jag själv har också gener från min egen moster, då varken min mamma eller pappa har tendens att få fräknar. Men när jag börjar bli solkysst börjar mina fräknar framta. 🙂

 5. Emma skriver:

  Dom är ju rödlätta ? precis som sin far! Träffar så mÅnga som kallar sina barns hårfärg cendré när det är hur tydligt som helst att det är rött. Förstår inte varför, det är ju urgulligt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..