Tre år

Firandet av tre år tillsammans blev inte direkt med pompa och ståt (skriver man så? Det låter bättre när man säger det) utan middag hemma och vår favorutserie. Odd fick en flaska whisky och jag fick presentkort på manikyr och pedikyr, perfekt! Det gör verkligen inget att vi inte kan klä upp oss och gå ut och fira just nu. Att få luta huvudet mot Odds axel och ha bebis i famnen räcker gott och väl. För tre år sedan Idag satt vi på Grand Central och åt middag, innan desserten kom in så frågade Odd om vi skulle bli tillsammans och när jag sa ja så ringde han sin bästa vän och sa att vi var ihop.  Herregud så jag skrattar när jag tänker på det.  Minns att jag tänkte att vi liksom inte var nio år längre men samtidigt gjorde det mig glad. Odd och jag gläds stort åt det mesta i livet, allt kan bli wow i våra ögon. Senast var det ikväll då vi blev lyriska över mozzarella-sticks ”Tänk att de kan vara så goda trots halvfabrikat”. Så typiskt oss. Jag älskar dig!

wpid-20150516_212937

 1. MiaS skriver:

  Själv har jag inte barn och nu är det inte längre aktuellt. Men tänker på andra som har barn…..

  Att skaffa barn rätt så tidigt känns ju som en fördel. Då är barnen relativt stora och har förmodligen flyttat hemifrån, när man själv kanske börjar vilja trappa ner på yrkeslivet och kanske slutta jobba helt. Som vuxen är man då ”fri” att resa och göra andra aktiviteter och behöver inte tänka på barnens skollov etc. Fast tror man bör ha några år utan barn först, för att kunna resa och göra saker ihop med sin partner innan barnen kommer.

  När man får barn blir ju barnen prio ett och man anpassar sitt liv och aktiviteter till stor del efter barnens behov. Dessutom kan jag tänka mig att yngre föräldrar har mera ork och lust att hänga med och leka med barn, speciellt med yngre barn. Som barn skulle jag inte tycka det vore kul att gå till skolan i sällskap med föräldrar om de vore ”gamla”.

  Yngre kvinna 30+ som skaffar barn med en äldre man (50+), hmmm? Då är pappan kanske 60+ när barnet börjar skolan. När pappan går i pension har mamman kanske fortfarande 15-20 år kvar till sin pension och de har fortfarande barn i skolan ett antal år.

  Då är mannen fri från sitt yrkesliv men kan inte göra diverse aktiviteter eller resa när som helst, pga frun som ännu arbetar och barn som har skolterminerna att tänka på. När hans yngre fru så går i pension vid 65 är han kanske redan 75-80 år ( !!!) om de har stor åldersskillnad.

  Detta är något att tänka på tycker jag för de tjejer som funderar på att gifta sig och bilda familj med en man som är 10-20 år äldre. Detta till trots, så finns det ju faktiskt en hel del män som gift sig med betydligt yngre kvinnor.

  Så har vi de som skaffar sladdbarn när kvinnan är 40+. Trevligt, javisst, men är orken densamma? Och då är man åter i en situation att man kanske skulle vilja sluta yrkesarbeta och leva ett friare liv med resor etc. men är bunden av ett barn som har några år kvar i skolan och tills detta barn flyttat hemifrån.

  Och de kvinnor som gifter om sig vid högre ålder och skaffar en sladdis med den nye mannen.

  Så kanske det tar slut med den nye mannen och då har denna kvinna 1-2 vuxna barn och lever som frånskild med sin sladdis som ännu inte börjat skolan.

  Bra situation, eller inte?

  Jag undrar, varför har en del skilda kvinnor, kanske med relativt vuxna barn, så bråttom att skaffa en sladdis, så fort dom träffar och flyttar ihop med en ny man?
  För att manifestera sin kärlek, eller för att de i stundens ingivelse tycker det vore coolt/längtar efter att ha en sladdis.

  Men sedan, om de står där ensamma med sladdisen och blir bundna av skolterminer och varannan veckas vårdnadshavande, etc. hur kul är det då liksom?

  Man kan ju hoppas att alla involverade tänker efter både en och två gånger innan de skaffar barn.

  När man är t.ex. 50-55, vill man då leva tillsammans med en man som är 60-75? (Och när kvinnan är 65 är mannen kanske 75-85 år….).

  Kvinnan går i pension, vill ut och resa, men har en sladdis i skolan.

  Eller den 65-åriga kvinnan vill ut och resa, medan hennes man som är 10-20 år äldre, börjar känna sig ”gammal och tröttare, kanske med svikande hälsa….).

  Jag undrar hur somliga tänker?

 2. Marie skriver:

  ”Att få luta huvudet mot Odds axel och ha bebis i famnen räcker gott och väl.”
  Åh vad fint skrivet. Fick en liten tår i ögat. Kram på er fina!

 3. Nelly skriver:

  Grattis! Kan du ikke lage en serie med bilder fra forholdet, og fortelle oss hvilke minner du/dere har, saker ni har gjort tilsammans gjennom disse årene?

  Kram från Norge! (Blir lite svorsk, har svensk mann 😉

 4. Herregud vad vacker du är! Och vilket magiskt hår! Grattis till er :-*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..