Himla dumt

Idag har det varit alldeles för mycket.

Faran med att ha flyt med sin bebis är att man bokar in allt fler saker. Idag (fram till klockan tre) har jag haft ledningsmöte med LCC hemma på förmiddagen, sedan promenerat till Lindex mamma & barn-event (som var jättetrevligt!). Ammat i mellan allt. Sedan hunnit med en stor telefonintervju samtidigt som jag svängde runt på ICA och handlade middag. När jag inte hittade rödbetorna, Sally grät hysteriskt och jag samtidigt försökte komma på något klokt att säga till journalisten om hur mitt varumärke har ändrats under mina tio år och varför. Ungefär då ville jag kasta in handduken eller lägga mig på golvet och skrika som ett barn. Varför i hela världen ska jag göra alldeles för mycket när jag vet mina gränser?! Bara att lägga på mascara är kämpigt med en fem veckors bebis men ändå så blir det en sån här proppfull dag. Fy. Nu har jag lärt mig en läxa.

20150527-1638517246-1

20150527-1721308111

LCC-gänget minus Gustav och Mirza

20150527-1286835748

Nu ska jag duscha av mig dagens svett, ta ett djupt andetag och lägga undan telefonen. Strax kommer Odd och Gillis hem, himla tur att Odd ringde och sa att han ville hämta honom. Jag som precis skulle sätta mig på en bänk vid föris och snabbamma men nu fick hon mat i lugn och ro hemma. Som sagt. Nu återgår jag till min regel som jag satte upp med Gillis: 1 månad = 1 grej om dagen. 2 månader = 2 grejer om dagen. Klokt.

 1. E B skriver:

  Later ytligt men Ah vad du ser underbart pigg och lycklig ut! Valdigt inspirerande 🙂 Du verkar passa sa perfekt i din mammaroll Best of luck! kram

 2. Bea skriver:

  Hahah Bella du är inte ensam! Känner igen mig så väl, det där att ta på sig för mycket 😉

 3. isa skriver:

  Min dotter är 6 veckor idag och jag orkar knappt gå till affären. Jag har lagt ner alla måsten och gör bara det mest nödvändiga. Man lär ju återhämta sig efter en lång graviditet och förlossning. Mitt barn vill bli buret helst hela tiden också så det är bara att glömma resten. Hon vill inte sitta i bärsjal eller liknande och helst inte sitta i babysittern heller. Fick också ångestproblem efter förlossningen så försöker att inte stressa. Men det är svårt i början och kan bli stressad av alla mammor som börjar träna typ 3 dagar efter ungen kom ut och börjar prata om sin vikt och springer runt överallt oxh lockar håret och har sig. Jag blir utmattad bara av att läsa om det. Alla är såklart olika men jag tänker ibland att folk förskönar småbarnslivet. Vart är sömnbristen? Och gallskriker? Att man sovit 1 timme på natten för att det varit kaos och man vill slita håret av sig. Att du måste ha barnet på golvet på toan när du ska bajsa.. ja du fattar. Man är mänsklig liksom. Folk tror ju att det är lätt att ha barn men det kan jag säga att det inte är jämt och om andra går runt och målar upp det fel så skulle inte så många bli förvånade över verkligheten. Nu kanske du döljer mycket men som förälder skulle man bli mindre chockad om folk talade om sanningen för en. Kanske på ett humoristiskt sätt, ens barn är trots allt värt allt. Kram från trötta mamman

  1. Annica skriver:

   Vad tråkigt att du upplever det på det viset med din lilla bebis, och änny jobbigare att känns det som att andra förskönar. Tyvärt är nog anledningen till att du tycker att folk förskönar mer att alla har olika upplevelser. Delvis pga stt barn är olika, delvis pga att människor är olika. Jag tycker att allt flyter på lätt med två småbarn, men det beror mycket på enkla bebisar.
   Din upplevelse är helt normal, och delad av många men inte alls alla, så folk förskönar inte nödvändigtvis. Jag vill bara försäkra dig om att det blir bättre. Tills dess försök be om hjälp i den mån du kan. Prata med BVC. Det du känner är ok. Det blir bättre, jag lovar 🙂 din bebis är så liten ännu.

  1. maja skriver:

   Här har du en härlig blogg, sanningen skriven med mycket humor och kärlek. Hennes barn är dock lite större nu, men kolla genom arkivet. Himla värdefull blogg för oss småbarnsföräldrar 🙂

   http://www.meekatt.com/

  1. j skriver:

   Jag förstår Isa att det inte är lätt för alla och jag hade också förväntat mig att jag skulle bli otroligt trött och vara uppe halva natten, men alla bebisar är inte ”jobbiga”. Jag hade en fruktansvärt jobbig förlossning och hade strul med bebis de 2 första veckorna för hon lider av acid reflux och spydde i kaskader hela tiden dessutom, men hon vaknade bara 1 gång per natt upp till 5 veckors ålder och har sedan dess sovit 11 timmar per natt oavbrutet i egen säng i eget rum. Jag är därför inte alls trött trots att jag har en 4 månaders hemma! Jag har sedan första stund på BB lagt ner henne i sin säng/barnvagn så fort hon somnat för att inte vänja henne att sova i min famn, förutom när jag har henne i bärsjal. Hon har kunnat ligga upp till 2 timmar (!!) i sitt babygym och vara nöjd, då hinner man göra en del:) Nu börjar det bli lite jobbigare för hon tycker inte längre att det är lika roligt att ligga ner, men då får jag hitta på något annat! Visst finns det också lite jobbiga stunder, men i stort sett så är det mycket lättare än vad jag hade föreställt mig! Hittils iallafall, vi får se framöver när tänderka kommer, hon blir magsjuk osv…

   1. isa skriver:

    Tack alla för responsen! <3

 4. Pia skriver:

  Om man tycker att det är stressigt att hinna lägga på smink så borde det ju vara hemskt jobbigt att hinna tex blogga? Sen kanske man inte vill sminka sig (det gör till exempel aldrig jag till vardags). Men i min värld blir det lite konstigt när folk knappt hinner sminka sig/duscha/städa/äta men dom hinner blogga, skriva på Facebook, ta selfies… Och det är inte riktad bara till Blondinbella, utan till ganska många mammor. Jag förstår inte den ekvationen.

  1. Annica skriver:

   Till en viss gräns håller jag med dig men ammar man så har man tid eftersom man är stillasittande så många timmar.

 5. Ibland funkar det utmärkt med massor på en och samma gång och ibland går det inte alls helt enkelt, man lär sig hitta det som fungerar med sina små och det tar ju ett tag att komma in i nya rutiner med en ny liten bebis =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..