Lämna bubblan

Idag ska Sally och jag lämna vår trygga bebisbubbla här hemma, vi ska promenera bort till LCC och Flattered-kontoret (15 min bort) och hälsa på mina kollegor och äta lunch ihop. Ser fram emot det! Och ikväll väntar föräldramöte på Gillis förskola. Egentligen skulle Odd kunnat gå men jag är inte helt bekväm än i att ge Gillis middag, duscha, natta med Sally på armen också. Ni andra som har två små barn kanske kan komma med tips hur ni gör när ni ska få hop kvällen själv? Odd och jag kommer såklart att komma in i det också men ikväll traskar Sally och jag bort på föräldramötet. Det känns väldigt vuxet med föräldrarmöte. Stort helt enkelt. Och det får mig att känna mig stolt över hur vår lilla familj växer.

image

Tunn stickad från Björk, linne under, gamla jeans från H&M och Flattered

 

image

Tips för när man ska iväg för första gången med bebis: Ha gott om tid på dig, var klar minst 40 minuter innan du ska gå så har du bra marginal för en till amning/blöjbyte. Meddela dom du ska möta att det är svårt att säga exakt tid så slipper du känna dig stressad om något oväntat händer (vilket brukar ske). Gå igenom skötväskan en gång extra, första gången jag tog Gillis till kontoret så glömde jag alla wipes och extrabyxor till honom. Checka att du har en extranapp och extra amningsnapp om du använder det. Handsprit till att som vill hålla. Ta på dig kläder som är enkla att amma i, alltså strunta i skjortan som är för styv eller tjocktröjan som är för varm. Gör det enkelt för dig att ta kunna ta fram bröstet. Ta med dig en tunn filt om du (som jag) vill skyla bröstet, eller ha en bra tröja att dra upp. Se till att ha ätit innan! Om blodsockret är lågt blir varje litet stressmoment ett jätteberg att tackla och bebisar har en tendens att känna av sådant… Det låter som att man ska bestiga Mount Everest och visst kan det kännas så, men det blir lättare för varje ärende man går iväg på. Lovar.

 1. sara skriver:

  VART HITTAR MAN ARMBANDET???!
  sjuuuuuukt tacksam för svar!

 2. Jag brukade se till att göra klart storebror när lillan precis fått mat för då kunde hon ligga själv en stund. Annars bar jag henne i sele. Sedan fick storebror somna i soffan medan jag kvällsammade lillasyster och så bar jag in honom när hon ätit klart. Jag brukade även ge storebror mat medan jag ammade lillan. Han kunde ju äta själv eftersom han var över tre år när han blev storebror så det gjorde det hela lite endklare.

 3. Lily skriver:

  Men åh, vilka tråkiga kommentarer. Jag vet att bloggen genererar pengar, men ibland fattar jag inte hur du orkar blogga, Bella, när det finns så många stupid människor därute. Har ni tänkt på att Bella faktiskt lyfter upp och ensamstående mammor med detta inlägg? De får en chans att skryta med sina fina knep och prestationer och lära andra hur saker ska göras. Och jag ser att en del tar chansen och kommer med jättefina råd. Jag har också frågat andra mammor hur man gör. FRÅGA ANDRA MAMMOR har kvinnor gjort i alla tider. Jag tycker dessutom att det verkar som om någon (en person? flera?) har snöat in sig just på att Bella, 23 år, inte lagar mat så ofta. Då är hon enligt sexistisk definition lat och stackars Odd är en toffel. Åh det måste sticka er i ögonen när Bella gång på gång har råd med take away och ni själva står knädjupt i långkok. Då mår man bättre av en syrlig kommentar på bloggen, det blir liksom lättare att somna sedan. Man kan ligga och tänka på hur den där glada, soliga storstadsblondinen med rent hår säkert gråter över kommentaren som lärde henne var skåpet ska stå. Hur vågar hon vara glad. Kvinnor ska vara arga och bittra!

 4. Malin skriver:

  Vår son är snart 18 månader och dottern är 2 månader. Allt beror på hur barnen är. Första fyra veckorna sov hon väldigt mycket. Sen blev det kolik light så senaste månaden är körig. Hon skriker som mest på em/kväll. Selen är superbra men går inte göra allt i den.. om en vecka börjar maken jobba, han jobbar treskift så ser inte fram emot kvällarna själv, men så klart att det kommer fungera. Hade dottern varit som sonen var när han var liten hade det varit väldigt enkelt. Han kunde vara nöjd i babysittern eller babygymmet, men denna donna vill inte 😉
  Lycka till!

 5. Elina skriver:

  Alltså jag var barnvakt åt min systers två barn på 8-9 månader och 2,5 år, hade inte varit barnvakt ensam, åt båda barnen samtidigt, förut. Fick ”förhållningsorder” som att ge flaska åt båda samtidigt i soffan, sedan borsta tänderna med den stora och lägga henne i sängen samtidigt som lilla tjejen låg brevid sängen i ett babynest. Det gick jättedåligt!! Stora tjejen ville inte borsta tänderna, lilla tjejen skrek konstant (utom när hon åt). Lilla tjejen skrek så mycket när vi skulle lägga stora tjejen att den stora tjejen ju inte kunde somna. Stora tjejen ville upp och hämta kissa, hämta vatten, spillde ut vattnet och skulle torka upp vilket blev en soppa allt medan den lilla tjejen låg i min famn och gallskrek. Jag har aldrig varit så stressad!! Men FAN va bra jag kände mig när båda tjejerna äntligen somnade, den ena i sängen helt själv och den andra i mina bärande, skakande armar :S 🙂 Nöjdare barnvakt hittas inte efter den kvällen känner jag att den dagen jag får barn, klarar jag allt 😛 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..