Vår tisdag

Lugn dag idag. BVC-besöket gick bra, Sally har ökat rätt bra i längd från 50 cm till 53 cm på nio dagar. Undrar om hon inte var 51 cm från början egentligen. Och så väger hon 3,6 kg så mer än hon föddes vilket är bra. Efter det så åt vi lunch, storhandlade, hem i mellan för amning och sedan hämtade vi Gillis. Hade en ambition om att hinna ner i källaren och hämta upp mina vanliga plagg och Gillis stl 50 men det får bli en annan dag. Vi tog en promenad i solen efter det åt glass. Alltså jag är inte jätteförtjust i Magnum, för lite choklad och för mycket vanilj (om ni läser det här Magnum-ägare så önskar jag ett till lager choklad bland vaniljen!) .. Men den nya med choklad och hallon var riktigt mumsig, blir nog min favorit i sommar. Sedan har vi lekt här hemma. Nu nattar Odd Gillis och sedan väntar egna hamburgare till middag med mögelost i.. Igår åt jag carpaccio till middag, snacka om att frossa i efter-graviditets-mat :- )

image

Jag får en hel del frågor om vår vagn, Bugaboo Donkey (köpte på Big Baby i Kungens Kurva, där har dom i lager) och jag måste säga att jag är nöjd. Det viktigaste för oss var att komma upp i hissen i och med att vi bor högst upp och när båda barnen är i ryms vi inte men Gillis får kliva av och så tar jag loss hans del, skjuter in till mindre size och håller i den. Då kommer vi hela familjen in. Det stora minus är att bältet på sittdelen är så otroligt kort så Gillis kan bara spännas fast längs midjan och inte från axlarna för att han för lång. Det går inte att utöka mer. Man borde kunna sy fast en förlängning? Annars gillar vi vagnen, så smidig och enkel som det går trots att vi har två barn i så jag skulle absolut rekommendera den!

 

 1. Sofia skriver:

  Hej,

  Grattis till er nya familjesituation!

  Ett tips (inser att det är lite sent, men ändå): JOOLZ har en rätt ny vagn som heter ”Geo”. Den går att ha som singel- eller syskonvagn. När man har det som syskonvagn bygger den på höjden istället för på bredden som Bugaboo Donkey gör. Vi skulle gärna ha den, men tyvärr är vår hiss för trång för att ens få in en normalbred singelvagn.

  Tänkte att det kan vara ett alternativ om ni vill kunna få in en vagn med båda barnen sittande/ liggande.

  Lycka till med barn och livet i övrigt!

  Hälsningar

 2. Gällande barnvagnen. Skulle det varit bättre med en Kronan-vagn utifrån bältesproblematiken? Ni var ju länge inne på att köpa en sådan också. Vi har Kronan City idag och är otroligt nöjda, skulle vi framöver behöva en dubbelvagn skulle vi helt klart köpa även den från Kronan.
  Här har vi skrivit om vårt val av barnvagn och hur vi resonerade:
  http://minimalisterna.se/det-stora-valet/

 3. Åsa skriver:

  Grattis till lilla Sally! Tydligen är selarna på donkyn olika i längd. Har fått det förklarat att det inte är med årsmodell utan helt från vagn till vagn. Hur som, vår sele gick knappt att spänna när vår 11 månaders bebis med overall skulle sitta i vagnen. Jag lämnade in till sömerska som förlängde dem. Det gick lätt att förlänga! Lycka till med familjen och vagnen! ?

 4. Emelie skriver:

  Det kan inte stämma att du inte kan ha ”axelbanden” på Gillis. Jag har en Bugaboo Donkey och min snart 2,5 åring kan sitta med axelbanden på utan problem. Gå till en butik som säljer Donkey så visar de hur du kan ändra/förstora banden. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..