”Nu överdriver du”

God morgon på er!

Gillis och Odd har precis gått till förskolan och Sally ligger bredvid mig i nestet och sover så jag passar på att äta frukost och uppdatera er. Idag väntar inga storslagna planer direkt, vi ska förbi BVC och väga. Minns att besöken var rätt ofta nu i början, jag ser fram emot att komma dit. Vi har samma Maria som med Gillis och henne gillar jag så mycket. Jag har sagt det många gånger tidigare men det är viktigt med en bra barnmorska på MVC och en person man gillar på BVC. Det blir många besök och det är tryggt att känna att man har en bra relation så att man kan slappna av och bara vara. Minns att jag var så stressad med Gillis över att han alltid skrek i vagnen när vi skulle någonstans, att jag kunde släppa alla varor på ICA och kuta hem (under de första veckorna) om han började gråta för att trösta honom. Då lärde Maria mig en liten mening som jag kunde upprepa för mig själv där i ICA-kön eller om jag kissade på två minuter i badrummet och han skrek i nestet hemma .. ”Nu överdriver faktiskt du”. Det är en sådan simpel mening men den fick mig att vakna till och inse, jag kan låta honom gnälla en stund (nu i efterhand inser jag att det var mest gnäll, inte ens riktiga skrik) när jag handlar och jag får gå och kissa utan att han blir skadad av att ligga själv under tiden.

Och hade Maria suttit bredvid mig nu så hade hon sagt ”Vet du Isabella, du får båda gå på toaletten OCH göra en smörgås trots att bebisen är ledsen, det är ingen fara”

… Det låter så självklart men herregud som svetten har runnit!

1417754_678795135499172_1429993612_o

Odd med Gillis på BVC, första besöket 

 

 1. Hej Bella,

  Vilket BVC går du till? Bor också på Kungsholmen och skulle behöva tips då vi inte är så nöjda med vårt.

  Ha det bra stor kram

 2. S skriver:

  Tack för en super blogg!

  Vill också passa på att slå ett slag för den blogg som jag och min vän har. Vi skriver öppet om att försöka bli gravida och allt på den vägen!
  Vår spännande resa mot plussen. —-> http://WWW.MammaPrat.blogg.se

 3. Nina skriver:

  Håller helt och fullt med! ☺️ Bebis klarar av att ligga själv en stund trots lite gnäll. Jag tror det är så också, att springer man fram för minsta lilla grej så vet bebisen om det ”nu har jag tråkigt så skriker jag lite så kommer någon”. Självklart ska ju inte bebis panik-skrika för då bör man nog titta till den ☺️

 4. Alma skriver:

  Bloggar om dans och resor

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..