Christian

Jag får väldigt många frågor om Christian så jag tänkte besvara det igen så slipper det komma efter varje inlägg. Christian, vår mops har bott hos Odds närmsta vän Fredrik sedan oktober förra året. Och kommer stanna hos honom. Det är jättetråkigt men den bästa lösningen. Min astma blev så förvärrad att jag fick andnöd 2-3 nätter i veckan. Fruktansvärt. Men beslutet skedde först när mina kortisondoser var så höga att det blev en risk för Sally som låg i magen. Om man är gravid och får i sig åtta doser om dagen med kortison som jag var uppe på, så fanns det en risk att när väl bebisen var ute så skulle hennes egna nivå av korison (ett hormon) bli i obalans.

Jag gick på kontroller hos en lugnspecialist som konstaterade att mina lungors kapacitet var nere på 67%. Det var inte så roligt att höra. En utredning startade och det visade sig vara hund och katt. Varför skaffar man då hund om man är allergisk?  Självklart visste jag inte att jag var så allergisk. Jag är uppvuxen med båda katter och hundar och visst har det kliat lite i ögonen ibland men aldrig påverkat min andning. Det skedde dock med Christian men jag förstod aldrig att min astma berodde på honom. Jag trodde att det var stadsmiljön/folks rökning/pollen allt annat.

Idag är mina lungors kapacitet på 97 % och jag äter en dos kortison om dagen + luftrörsvidgande en gång i veckan ungefär (blir mer nu med pollen men när vi hade Christian låg den dosen på 10-12 gånge om dagen). Jag mår betydligt bättre. Jag kan andas och lever inte ett liv där jag hela tiden måste tänka på att jag har mina mediciner med mig. Självklart är det otroligt  tråkigt. Gillis älskar hundar. Vi älskar Christian. Men han har det jättebra hos Fredrik. Fredrik äger en egen klädbutik i Eskilstuna där Christian är med varje dag, han har alltid sällskap. Det blev helt enkelt bäst så.

IMG_5061

 1. Karin skriver:

  Hej! Jag har drömt om en perfekt ask till mitt sminkbord huuur länge som helst, och de rosa du visade i ditt WIC- inlägg är jättevackra! Var kommer de ifrån??

 2. Åke skriver:

  En mycket snygg och fin bild på er två tillsammans, inramad av pulpeter från två båtar 🙂 Flytvästen gillas 🙂 Var ni på väg ut på sjön… Måste vara hemskt att lämna ifrån sig hunden. Jag förstår ju varför helt klart varför. Jag tror du valde noggrant till vem, mycket fint gjort av dig. Intressant att läsa alla sig förståsigpåare angående allergi också 🙂 Trevligt att du mår bra nu och att lungkapaciteten har ökat!

 3. Millan skriver:

  Tråkigt att läsa, men det finns hjälp 🙂 Jag har varit med om precis samma sak, hund, astma, bebis, men fick tips om en mycket ”stark” Omega-3 olja som dämpar och lindrar inflammationer. Då astma är en kronisk inflammation så tog oljan bort det som gjorde mig sjuk. Har inte varit sjuk på 2 år och jag kan leva med min hund!!! Tjohooo

 4. Mielo skriver:

  Måste vara så tråkigt att tvingas till sådana beslut pga hälsoskäl, men saker och ting går ju inte alltid som en vill. Tycker det är ett moget och bra beslut, och huvudsaken är ju att både du och Christian mår bra (även om ni naturligtvis saknar honom enormt, det förstår jag verkligen). Kram!

  http://www.henniska.blogg.se

 5. Vilka elaka och ointelligenta kommentarer! Vad har ni för problem egentligen? Min gissning är att ni helt enkelt är avundsjuka på Bella och hennes liv, på att hon lyckats med sitt bloggande, sina produkter, sin familj mm. Skaffa er ett eget liv istället för att vara elaka mot en ung, driftig tjej.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..