Eftervärkar från hell

Inatt vaknade jag av den värsta magsmärtan jag varit med om i mitt liv, på samma plats som mitt magsår. Sally låg bredvid mig och jag kallsvettades, skakade och försökte andas lugnt och tänka att snart går det bort. Tiden gick och jag var nära att sätta mig i en taxi till akuten men så ville jag inte ta med Sally dit och jag har ingen mjölk utpumpad och det tar ju alltid några timmar när man är där så jag valde att bita ihop. Efter 2,5 timma så la det sig och jag lyckades somna en stund på morgonen. Hur som helst så är det eftervärkar som känns (livmodern som drar ihop sig) så jag ringde till BB Sophia på morgonen och fick komma in och ta kissprov, blodprov och ultraljud.

Allt såg bra ut men det kan vara en infektion på gång. Jag hade rejäla eftervärkar med Gillis vilket är ovanligt för en förstagångs föderska (jag tyckte på allvar att eftervärkarna kändes mer än själva förlossningsvärkarna) och likadant har det varit denna gång så jag åt smärtstillande från start men smärtan har ändå trappats upp och blivit värre för varje dag. Igårkväll innan helvetesnatten började så kunde jag inte stå upp ordentligt. Det märkliga är att eftervärkarna inte alltid kommer efter amningen utan då och då på dagarna, när jag reser mig upp etc. Superobehagligt men nu kan jag inte göra så mycket mer än att vänta på att det blir bättre. Smärtstillande och värmekudde…

Hoppas att det blir bättre snart!

IMG_6197

Imorgon blir Sally en vecka. Världens bästa lilla tjej. Tänk att våra bebisar har så mycket mörkt hår, Gillis såg precis likadant ut. Stickad body från Joha och strumpor från Polarn och Pyret, de är dom ända som sitter uppe på en liten bebisfot!

 1. Anna skriver:

  Tack Bella för att du delar med dig om vad som händer med din kropp och känslor efter förlossningen. Jag väntar mitt första barn och upplever att det är så dålig information om vad som händer efter förlossningen. Den information som finns att tillgå i faktaböckerna är ju generell och innehåller ju inga känslor. Även om det kanske inte blir likadant för mig sen känner jag att dina inlägg hjälper mig att bli mer redo för vad som kommer. Du lyfter fram både det som är bra och dåligt utan att det blir någon skrämselpropaganda. Tack för inläggen!

 2. Stackare.
  Med första barnet kände jag inget men då åt jag morfin i en vecka efteråt.
  Andra barnet var hemskt. Hade hinnrester kvar så fick tabletter för det samt mjölkstockning samtidigt.
  Tredje barnet kände jag knappt något med.
  Krya på dig.

 3. Z skriver:

  Hej!

  Jag fick också fruktansvärda smärtor när A var ca 2-3 veckor. Det visade sig vara gallsten. Satt mer till höger högt upp i magen. Jag hade svårt att stå och det kom ca 1 timme efter jag ätit men ibland lite hipp som happ. Kolla så att det inte är det! För det är väldigt vanligt att man får efter graviditet. Hoppas du blir bättre snart!

 4. Bic skriver:

  Tänk på de i Nepal som får känna på efterskalven..

 5. Camila skriver:

  Har du provat en TENS-apparat? De används ju vid bland annat födslar. Jag använder min vid mensvärk och lite andra ospecificerade smärtor (som jag brukar behöva åka in till akuten för smärtlindring). Men sen jag började med TENS har det blivit betydligt färre turer!

  Hoppas det ger med sig snart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..