Amningsmys

… Och jag är tillbaka i amningsracet! Jag får väldigt mycket deja vu (stavning?) i och med att jag ammade Gillis vid den här tiden för ett år sedan samt att Sally är så himla lik honom. Amningen har gått bra men jag kör konstant med amningsnappen. Jag insåg på BB att Sally skulle inte heller riktigt hitta bröstvårtan. Jag älskar mina bröst men mina bröstvårtor vill hellre dra sig inåt än ut oavsett hur mycket vi övar på hamburgar-grepp och sånt. Att amma med amningsnapp är såklart inte lika smidigt men jag är van, knepet är att alltid ha två i den gula förpackningen.. Det kommer alltid ett tillfälle då man tappar skyddet på golvet eller att den plötsligt försvinner mitt i natten och då är man redo! Amningen gjorde ont igen dom första dagarna, man får en smärre chock när bebisen suger och suger och det inte kommer så mycket, i den stunden när det smärtar som mest så tänker man ”äh nu skiter jag i det här” men efter några dagar när det runnit till rejält och reglerat mängd så är det fantastiskt tycker jag.

Mitt mål är att amma i ett halvår men jag tror att vi från augusti kommer att varva med ersättning då och då om jag ska iväg på något med företagen så Odd kan lösa maten i några timmar. Jag fick det aldrig att fungera med bröstpumpen sist, det kom så lite, mjölken blev så ojämn i mängd i brösten och det gjorde ont… Men jag ska ge det ett försök! Men krånglar det så kör vi varva med ersättning. Min inställning är ”Är det lätt så är det rätt”. Onödigt att krångla. Det är ett bra motto för att känna sig glad.

image

Jetson är perfekt som amningsfåtölj! Odd gör tacos just nu och Netflix-serien Lillyhammer väntar efter det. Älskar lördagskvällar!

 1. Maria skriver:

  Gratulerer med en fin liten jente, Bella! Uten amningsnapp hadde jeg ikke klart å amme sønnen min (nå 3,5 mnd). Han brukte alltid veldig lang tid på å få tak rundt brystet før han spiste i en halvtime på hvert bryst, og jeg var så sår på det ene brystet at jeg gråt av smerte og jeg tenkte ofte på å slutte, selv om jeg så gjerne ville amme. Med napp fikk han tak direkt, og det gjorde mindre vondt, men det tok 3 måneder før det vonde brystet var helt bra igjen. Nå når jeg tester uten napp vil han ikke ta brystet, men jeg fortsetter å teste innimellom i håp om at det skal gå. 🙂

 2. Heja amningsnappen! Fick en liten son i februari och har kört med amningsnapp ända sedan jag ammade första gången på uppvaket efter snittet. Lite svårt att hålla reda på den men man vänjer sig! Kör samma metod som du, alltid två i fodralet!
  Ammade mitt första barn (nu 7 år) i 9 månader, alltid med amningsnapp. Hade denna tingest inte funnits hade jag inte kunnat amma mina barn!

  Om du har möjlighet skulle jag gärna vilja ha tips på bra amningsplagg, linnen och toppar till våren/sommaren. Tycker utbudet av amningsvänliga kläder är så dåligt!! Använder mest ”vanliga” kläder men det att det är så svårt att hitta plagg med knäppning fram. Själv tipsar jag gärna om Lindex amningslinnen, absolut de som håller bäst kvalitet och till bra pris av de som jag provat. (Lindex, HM, Kappah, Valja)

 3. Grattis till din lilla dotter, Bella. Så himla roligt att få ta del av er vardag här via bloggen. 🙂

 4. Sofia skriver:

  Hej
  Du verkar vara en riktig supermamma och jag vet såklart att du gör vad som funkar bäst för dig och din lilla skrutta. Jag vill bara dela med mig av min erfarenhet. Jag har en 6 månader gammal son och jag hade också samma problem med amningen. Bröstvårtan är nästintill obefintlig. Jag höll också på med amningsnapp de första veckorna. Dels pga att det gjorde mindre ont med den men också för att han skulle få grepp. Dock fick jag nog av att fumla med det på natten och bestämde mig för att sluta. Han gled runt på bröstet och fick inget tag, det blev mycket gnäll. Några dagar med mycket pruttar (han gled bara runt och fick in massa luft). Men till slut gick det! Han tar in hela vårtgården i munnen och det fungerar hur bra som helst att ”inte ha någon bröstvårta”. Vill bara säga att det är otroligt mycket mysigare och mycket smidigare när man väl har fått till det. Jag vill inte komma här med pekpinnar och lägga mig i hur du ska amma. Ville bara dela med mig. Fortsätt att njut av dina två underverk och fortsätt att vara så grym som bara du kan vara!

 5. Monika skriver:

  Bloggtips om MamaTummyDay: http://innebandyfrun.vimedbarn.se/min-mamma-mage-mamatummyday/

  Värt att lyfta upp denna stora problematik gravida kvinnor drabbas av. Innebandyfrun har ett sunt perspektiv på sin tid efter graviditeten. Inte den vanliga blogghetsen som andra stora mamma-bloggar där de ”är så tacksamma över att kroppen är så fantastisk”. Och så visar dom upp en rådeffad mage 8 veckor efter förlossning. Man ba tjena.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..