Med båda barnen!

Trots att Gillis är hängig har vi haft en bra dag. Vi började morgonen med att göra en kuddhög i vardagsrummet och så tittade vi på Röjar Ralf, sedan blev det en promenad med båda barnen sovandes i vagnen och lunch i solen (fortfarande båda barnen sovandes vilket typ är något att fira för barn har nämligen en antenn som känner av när maten kommer in och då vaknar dom). Sedan har vi ammat, lekt med bilar .. The usual skulle man nu kunna säga. Förresten, två dagar har gått sedan min huslängan dök upp och den är kvar. Som tur är har vi ju hyrt ett sommarhus i Stavsnäs i juli så då får vi prova på det livet lite. Är känslan kvar efter sommaren så kommer vi nog att börja leta och det får gärna ta tid. Har vi ett hus innan nästa sommar så vore det perfekt. Vi gillar området Nacka/Värmdö och så ska det vara nyproduktion, barnvänligt, naturnära (gräsmatta, skog, vatten nära…  allt som inte är city) och stort. Där är vi än så länge i alla fall!

image

image

Gillis grät från första stund i vagnen och när jag väl fick till det så sov han max 30 minuter där, från att han var två veckor. Sedan skrek han så mycket att jag fick gå hem (han tog ingen napp och amma ute i december gick ju inte direkt). Sally är hur nöjd som helst och kan sova i 2-3 h på raken, det är galet länge när man aldrig har haft en barn innan som sovit så. Jag hoppas att det håller i sig ett tag i alla fall. Det vore härligt att kunna ta en långpromenad varje dag (som är mer än en halvtimma lång) under mammaledigheten när det är så fint väder.

 1. Hedda skriver:

  Jag bor och är uppvuxen i Saltsjö-boo, Nacka. Världens bästa ställe för ett barn att växa upp på! Nära till skolor, dagis, kompisar, köpcentrum, stan, vatten, skog!

 2. Madde skriver:

  Kika gärna i Älta. Småa bygger nyproduktion för fullt. Att Janko och Marcus från Bolibompa just valt att flytta hit är ett gott betyg ☺️??? vi har älskat Älta sedan vår förstfödde var 10 mån.

 3. Stella skriver:

  Vi bor i Tyresö Strand och det kan jag rekommendera. Här bygger de flesta nya hus, skärgård, skog och bra skolor och förskolor. Närmare stan än Värmdö plus att vi inte kommer ha Slussen problemet, trafiken är bättre från Tyresö hållet än Nacka. Här får du också mer hus för pengarna. Ha en bra kväll och lycka till med lilltjejen. 2 barn är en liten chock först men det kommer bli lättare och superkul snart när barnen blir större och leker ihop.

 4. Kan också tipsa om en stad utanför Stockholm som heter Mariefred. Lite längre resväg men det är verkligen en idyll för en småbarnsfamilj!

 5. Stella skriver:

  Tyresö tipsar jag om! Nära till stan, fina villaområden med trägårdar och typ i samma område som Nacka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..