Syskonkärlek

Dagarna svischar förbi, det är en sak som är säker och det är att i bebisbubblan finns ingen tid. Allt går in i varandra och livet svävar på ett stort rosa moln. Det kanske är en självklarhet men jag säger det ändå.. Jag älskar båda barnen lika mycket! Jag älskar dom så enormt mycket. Jag funderade mycket på just det innan, Gillis är ju vårt första barn – Hur ska någon kunna dela plats med honom! Men hjärtat grejade det från första stund. En annan magisk känsla är att se Gillis gulla med Sally. Det är det mäktigaste mitt känsloliv varit med om.

image

Ogillar att sudda en bild men jag fick inte till en annan vinkel till er. Gillis får och gosa med Sally hur mycket han vill fast med övervakning av oss. Visst, det landar ett gosedjur i ansiktet på henne ibland men vi tycker att det är okej. Vi har också gjort så att när nära och kära kommer så är det Gillis man kramar och uppmärksammar först och sedan får dom fråga honom om han kan visa sin syster, det har varit ett bra sätt!

 1. Cassie skriver:

  Åh vad glad jag blir över att det finns så kloka och fina människor som du och Odd. Blir så ledsen när jag ser storasyskon bli åsidosatt när det kommer folk och hälsar på den nya lilla bebisen. När bebisen blir överöst med uppmärksamhet och presenter när det är storasyskonet som faktiskt behöver dessa. Du är en stor förebild för mig vad gäller både föräldraskap och karriär. ?

 2. Carla skriver:

  var är Christian?? Vi saknar honom!!! Lever han?!?! 🙁

  1. Hanna skriver:

   Läs längre bak i bloggen så får du veta vart han är och varför.

 3. hej Isabella!

  Grattis till din fina Sally och till att du är en sån fantastisk människa!
  Jag är snart 40 år och har följt dig och beundrat dig länge! Funderar starkt på att försöka ”få min diagnos på papper”. Jobbar som fritidspedagog och möter barn m adhd dagligen. Dessa elever är de som gör arbetet så mycket mer värt! Har under de senaste åren förstått varför jag är som jag är och när du beskriver det så känner jag igen mig totalt. Har energi till tusen men många ggr svårt att lägga den på rätt plats. Jobbar 100%, pluggar 25%, är själv m tre tonåringar i veckorna då maken reser i jobbet, på helgerna håller vi sedan 1 1/2 år tillbaka på att totalrenovera ett hus.
  Har även haft ett fosterbarn, tonårskille, med adhd.
  Nu till en liten fråga…
  Min yngsta dotter, dryga 13, har jag sedan hon föddes misstänkt (vetat?) att hon har adhd. Men då hon alltid varit överaktiv, okoncentrerad, slarvig, ja du vet…. Hon har dock alltid fungerat bra i skolan o oftast i sociala sammanhang. Fram tills i höstas. När hon började sjuan börjar det komma ikapp henne som ett godståg. INGET funkar! Då jag flera ggr tagit upp detta med henne slår hon totalt bakut! Hon vill inte vara annorlunda. Hon vill inte ha diagnos. Hon vill inte ha hjälp. Vet inte hur jag ska tackla detta. Tar så enormt på hennes, mina o syskonens krafter. Och jag lider så med henne. Har försökt förklara, berätta om dig och andra. Men det funkar inte. Är totalt desperat….
  Har du som är så klok ngt tips?
  Kramar Erika

 4. Vilket bra sätt att göra på 🙂 söta fina barn.

  Måste bara få ur mig att jag är imponerad utav hur du klarat av allt internet ”hat” och sådant.
  Jag kommentarer knappast aldrig på något som nån lägger ut eller skriver. Men idag ville jag göra det och då fick jag skit med en gång för vad jag Skrev- puh. Hahaha 1 gång och jag ger upp. Ville bara säga att det är bra att du klarar det – oj vad mkt människor som är negativa och tråkiga med sina svar!

  Take care ?

 5. Petra skriver:

  Jag tycker att ni gör helt rätt med barnen. Vi gar gjort precis likadant. Det är viktigt att tänka på att det är det stora barnet som behöver lite mer uppmärksamhet. Det kan vara svårt för mamman, men pappan och släktingar får ta sig tid och som mamma har man tid när den lilla sover. Våran son var två år när dottern kom, de är idag 1 och 3, det är så himla roligt att se hur snäll och omtänksam han hag varit och fortfarande är. Ni kommer få fina barn som tycker mycket om varandra som ni uppfostrar dem!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..