Sista dagen v38

Jag fick en kommentar häromdagen om att jag borde smörja in mig med brun utan sol. Ja jag vet att jag är blek men jag gillar att se ut som jag är. Jag är väldigt ljus och jag tycker att det är fint. Jag skulle aldrig över min döda kropp lägga mig i ett solarium, pressa i solen under en solsemester eller kladda med brun utan sol. Dessutom är jag så känslig i min hy att jag reagerar på varenda brun-produkt och helt ärligt .. Hur fint blir det? Jag har gjort dom missarna tidigare i mitt liv (kolla här om ni vill skratta!). Så fort solen tittar fram rejält i vår så kör jag solskydd fram till i höst.

Men nu till gravidteten … *Trumvirvel* jag är ju faktiskt i vecka 38!

IMG_5134

Viktigt att smörja magen! Använder min egna Grow & Glow varje dag. 

Men går över till vecka 39 redan imorgon. Magen fortsätter att växa. Nu tror jag dock att jag inte bli så mycket större. Bebisen är rätt klar där inne. Stora grejen nu är att jag känner mig tung i kroppen. Att gå och lägga sig i sängen, sätta sig i bilen eller i soffan är ett projekt varje gång. I soffan så böjer jag på mig och sedan släpper jag allt och hoppas på att jag landar bra. Det är som att ha en stor overall på sig och det är trögt att göra rörelser. När jag ska plocka upp Gillis leksaker på kvällen så använder jag sopkvasten och sopar upp allt och sedan lägger det i hans lådor.

IMG_5140

Vad mer? Jo jag börjar känna att jag har kommit in i min förlossningsbubbla. Det är rätt vanligt sådär två veckor innan det är dags. Världen hamnar liksom lite diffust i bakgrunden och jag är inne i min egen värld. Jag tycker att det är härligt för jag känner inte av ADHD:n lika mycket. Hjärnan är på slowmotion och alla tusen ljud som jag brukar snappa upp är inte lika höga längre. Det är som att jag jämt har öronproppar på mig och är lite nyvaken. Jag skulle inte längre fungera i superkreativa möten så det är nog bra att jag inte är på plats på jobbet. Jag hade mest varit intresserad av bullarna.

Ja ja.. Nu räknar vi ner! Jag ser fram emot den dagen då jag postar ett inlägg om att vi är på väg !

 1. Mm skriver:

  Vad elaka ni är som säger att man blir orange och ful av BUS. Min åsikt är att alla får göra exakt vad de vill med sina kroppar utan att någon ska ha en åsikt om den (det kan man i så fall hålla inom sig). Jag själv är naturligt blek, men trivs inte med det, dels av den anledningen att jag är rödflammig, dels för att idealet för dagens kvinnor är solbränd hy och alla i min närhet berömer varanda för deras pepparkaksbruna kroppar när de varit på solsemester.

  Själv blir jag inte i närheten så brun som dem. Jag har också fått kommentarer ”Varför är du så blek”, ”Ut i solen med dig vettja!” och så vidare. Ska tilläggas att jag ALLTID är ute på sommaren för jag vill så himla gärna vara brun. Egentligen borde jag ju undvika solen helt, som du Bella.

  Lättare sagt än gjort när man har dålig självkänsla och bara vill passa in och känna sig fin. Jag använder brun utan sol! Visst, det är jobbigt när det blir fläckigt efter några dagar och inte så snyggt, men den första dagen när det ger effekt (som jag ser skillnad på) så känner jag mig fin.

  Det är väl huvudsaken hur man själv känner. Man vill inte höra kommentarer om hur fult det är (även om jag vet att det är klassiskt att skämta om hur orange man blir). Man får såklart tycka så, men i detta kommentarsfält när ni vill peppa vissa, så sårar ni andra.

 2. Åh vad jag tycker det är bra att du står upp för vad du är. Man är ju svenska och då blir man vit på vintern, det är ju hur man ser ut och det ska man vara nöjd med! 🙂

 3. Herregud, hur orkar människor? Det är fint och naturligt att vara blek. Gick också på solarie ofta förr men har slutat helt med det. Finns inget snyggare än en naturlig tjej som vågar vara den hon är och inte fixa till sig för någon annans skull!

 4. Annie skriver:

  jätte viktigt med solskydd, dock fick jag veta av min pojkväns mamma som jobbar inom vården och med hud att det är viktigt att gå ut några minuter utan solkräm dock absolut iNte så man bränner sig. För tydligen kan inte kroppen ta upp D-vitamin om man har solkräm utan den blockerar den så Hon har haft fall där folk som är super duktiga med hög solskyddsfaktor fått D-vitamin brist. Det kan lösas med D-vitamin tillskott, men det bästa sa hon är 5-10 min i solen utan solkräm då och då. Sedan kör man solkräm. Mvh Annie 🙂

 5. Haha så skön du är ”jag hade nog varit mest intresserad av bullarna” 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..