ANNONS

Låt ingen sänka dig

/

Andra dagen hemma: startar dagen med läsning i lilla S rum (så mysigt att vara här inne). Jag är fortfarande på Fredrik Eklunds bok Sälj! och hittade ännu ett citat som jag älskar:

Ett helt hav kan inte sänka ett fartyg, så länge inte vattnet strömmar in. Världens negativitet kan heller inte dra ner dig om du inte låter den fylla dig.

IMG_5099

Jag fick frågan en gång om hur jag hittar just entreprenörsandan när jantelagen är så himla stor i Sverige. Jag har ju alltid gått min väg, haft mina enorma mål och drömmar utan att brytt mig om vad andra tycker. Först och främst så handlar det om att jag inte riktigt förstått att jag har haft stora mål, jag har ju bara dröm högt. När jag var 10 år så skulle jag ha ett hotellimperium med fokus på frukttema (varje hotell skulle se ut som en frukt). När jag var 12 år så sa jag att jag skulle bli statsminister och när jag var 16 år så sa jag att ”nu är det dags att bli ekonomiskt oberoende”. När jag var 19 år tjänade jag min första miljon. Självklart är det viktigt att ha rätt umgänge, vänner och partner som tror på mig men det viktigaste är att man tror på sig själv. När jag ser mig i spegeln så ser jag en kvinna som lyckas med allt hon tar sig an. Kanske inte första försöket eller tionde, men förr eller senare. Det handlar inte om att jag besitter superkrafter utan jag vet att om jag bara satsar riktigt hårt och aldrig ger mig så kommer jag till mållinjen. Enda krokbenet skulle vara OM jag började låta andra människors jantelags-smitta komma åt mig men det finns ingen chans! 🙂

39
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00