Järn-tävla!

Att gå på mammaledighet är precis som gå på semester. Alltså, det tar ett tag innan man landar i det. Just nu är jag i en fas då jag liksom inte vet vad jag ska göra. Men jag hör min barnmorskas mening i huvudet ”Det är nyttigt för dig att ha tråkigt Isabella, din kropp jobbar för fullt med din bebis så slappna av och gör något lugnt”. Det är precis vad jag har gjort. Jag har läst massor. Ni ska få se min hög av böcker som väntar på mig, det är så lyxigt. Idag har jag alltså fått massage av bästa Dinah hemma och besökt Birgitta på Privata Barnmorskor. Vi har bara två bokade gånger kvar + kontrollen sex veckor efter förlossningen. Jag blir så ledsen när jag tänker att vi inte kommer att gå till henne mer. Även om vi skulle få en trea i framtiden (då pratar jag om 6-7 år) så kommer hon ha gått i pension. Jag skrev mycket om det i min bok Babyboost men det är så viktigt att trivas hos sin barnmorska. Jag bytte ju när jag väntade Gillis. Kemin måste stämma. Birgitta har ju blivit min trygghet under graviditeterna. Jag har valt att aldrig googla smärtor eller gravdmyter utan låta henne vara min faktakälla till allt. Skippa familjeliv-sajten och alla som vill väl och hitta din källa istället!

unnamedo

Min lunch idag, mums! + Latte och en chokladboll till efterrätt. 

Bebisen hade vuxit en centimeter sedan sist (magen alltså) och mina värden var bättre. Förra gången hade jag lågt järnvärde på 110 vilket är rekordlågt för min del. Men jag gav mig tusan på att få upp dom till idag så jag har järn-tävlat mig med mig själv. Köpt blutsaft, ökat dos hemofer och ätit pumpakärnor till filen. Idag, två veckor senare hade jag 118 igen. Skönt! Blodtrycket har alltid varit lågt men det är tydligen ingen fara. Snarare bra. Nu ska jag hämta Göllis. Han har fått många smeknamn. Mest Gullis men Göllis säger vi också. På föris säger dock kompisarna ”Lillis” hmm…

Det är alltid en lika mäktig känsla när man öppnar grinden och så står det små gulliga barn och säger ”Är du Lillis mamma?”. Älskar att svara stolt ”Ja det är jag!”. 🙂

 1. ema skriver:

  ser att andra redan har kommenterat det, men var försiktig med rå fisk när du är gravid! big no till rå fisk och rött kött.
  /störig sjuksköterskestudent

 2. Hej, Jag har alltid tyckt att det har varit så himla tradigt med järntabletterna- jag har alltid haft problem med magbesvär och jag har provat alla sorter- det hela blev mer relevant när vi blev två som påverkades 🙁 Förra sommarn köpte min mamma hem järntabletter från Italien och de funkade faktiskt! härom dan såg jag att man kunde köpa dem på Apotea. Tror de hette Sideral Forte.

 3. ida skriver:

  Hihi, min storebror har alltid kallar mig för lillis! Jag älskar det smeknamnet 😀

 4. Då jag är lite insatt i det här med Hb värden ich järnvärden vill jag bara förtydliga en liten sak. När man pratar om HB värde så är det inte järnvärdet man pratar om, utan det är hemoglobinvärdet, dvs antalet röda blodkroppar i ens blod. Men ja, om du har för låga järndepåer (Ferritin) så orsakar det ett lägre blodvärde, Hb värde. Sen kan även B12-brist orsaka låga Hb-värden, och då kanske man behöver få tillskott av det också. 🙂

 5. Sara skriver:

  Skönt att du fick upp värdena igen. Håller med om att en bra barnmorska är guld värt. Även fast jag nyligen fått mitt tredje barn så kändes det lika viktigt och tryggt att få ha en kunnig och bra varje graviditet. Snart får ni åter uppleva livets mirakel. En sådan lycka att få en till att älska och bli älskad av ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..