ANNONS

Bok (& inställnings)-tips

/

Odd var iväg med Gillis till Gillis kusiner under dagen så jag la mig bekvämt i sängen och läste Fredrik Eklunds bok Sälj! Jag älskar Fredriks driv och boken är riktigt inspirerande. Men den meningen som jag hittills har fastnat mest vid är när han skriver uttrycket:

 Livet är 10 % det som händer och 90% hur man reagerar på det.

Jag håller med. Slår man ut livets alla stora händelser så är det inte så mycket ”enormt” som sker ofta jämfört med antal dagar i livet. Men ändå upplevs våra dagar bra och mindre bra när vi låter dom spegla vardagens alla händelser. Mitt bästa inställningsknep till när det händer saker i vardagen som skulle kunna få mig på dåligt humör är att välja om det är värt det att lägga energi på det. Som tex att det är skrik och kaos hemma, ett möte gick inte som jag hade tänkt mig eller det som skedde för en stund sedan: Gillis hittade Odds lössnus och öppnade upp dosan över över soffan.

.. Då gäller det att bestämma sig för om det är värt att fastna i sura tankar. Som med snuset skulle jag kunna bli blixtarg och ringa Odd (som är på middag) och gnälla över lössnuet. Eller så städar jag upp det och rycker på axlarna. Självklart är det irriterande men livet skulle bli ganska jobbigt om man hela tiden fastnade i händelser, det skulle ju äta upp all min energi! Sedan är man bara människa, klart att jag blivit tokarg över vissa konstiga saker, speciellt när jag är gravid. Jag har ju kunnat börja gråta om Odd fått med sig gröna vindruvor om jag varit sugen på röda (…). Det jag vill komma tilll är att, OM du kan, så försök påminna dig själv om inställningen. När en liten skitsak uppstår, inse att du har ett val; Antingen så ger du sura tankarna energi och då lovar jag att du snart kommer möta fler skitsaker att irritera dig över (dom kommer sällan ensamma). Eller så försöker du att rycka på axlarna och tänka ”Nu vill min hjärna känna irritation men det är ju faktiskt inte värt det”.

Många tycker att jag tjatar om det här med inställning och det gör jag av omtanke. Om det nu är så att uttrycket ovan stämmer så är det ju betydligt enklare att bli lycklig om det ”räcker” med att se över sin inställning än att ständigt jaga förändringar eller att tänka ”om det bara det här hände..” för att på så sätt bli glad. Eller hur? Gör ett försök!

Skärmavbild 2015-03-29 kl. 19.16.59

Nu ska jag värma resterna från igår till middag, Odds boeuf bourguignon! Lyx!

39
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00