En jobbig rädsla

Jag har hittills inte tänkt en enda negativ tanke med att få ett syskon till Gillis men nu från ingenstans så har jag lite småångest för att jag kommer att försvinna ifrån honom. Jag mailade min barnmorska i panik och frågade hur länge jag som minst måste stanna på förlossningen om allt går som det ska och hon svarade åtta timmar. Fast sedan sa hon till mig att det är fel fokus att skynda därifrån. Att jag behöver tid med lilla tjejen kanske en natt i alla fall. Jag och Odd har inte varit ifrån Gillis en natt tillsammans och det känns jobbigt. Sedan drömde jag mardröm om att Gillis stod och drog i min arm och sa ”Va med mig mamma” och jag satt där och ammade och ammade. Jag vet att det inte blir så dramatiskt. Det är klart att jag och lilleplutten behöver tid ihop men jag tror att det går att ”bjuda in” Gillis så att han känner att det är familjens bebis. Jag är rätt bra på att multitaska så vi får ju fortsätta att bläddra i böcker och leka med bilar trots att jag ammar. Något klokt som jag fick höra var att nyfödda behöver ju inte mer än närhet och mat, resten av uppmärksamheten ska de äldre barnet få istället och jag håller med. Det blir nog så oavsett om man vill eller inte att ”tvåan” hänger på familjen lite mer.

Jag tror att det är känsligt just nu för att Gullis har varit så himla pappig sedan starten. Men de senaste månaderna så har jag varit lika mycket prio i hans ögon. När han är ledsen så kommer han till mig och säger mamma och vill att jag ska blåsa och jag behöver höra det fastän det låter egoistiskt. Jag antar att jag undermedvetet tror att det ska raseras nu men min logiska hjärna säger ju att allt det här löser sig och det kommer att bli hur bra som helst.

isabella löwengrip

Dags för lunch med Aram, VD i Spotlife och stämma av. Kappa Max Mara, mammatopp Mamalicious, jeans Proud, väska Linde och så nya Converse på fötterna (mammaledighetspresent till mig själv)

 1. Kan du komma ihåg hur det blev så här i efterhand? Jag måste stanna på
  BB i minimum tre dygn med min kommande bebis, och har aldrig varit ifrån min första mer än tre timmar. Hon är bara 15 månader än men jag har sådan ångest över att ”lämna henne för en ny bebis.” Jag vet att hon kommer att överleva och antagligen bättre än mig, jag vet inte hur jag ska klara av det.

 2. Hej, tänk inte på allt du tar ifrån Gillis när nr 2 kommer. Tänk ist allt han kommer få. Umderbar barndom med sin syster och allt kul dem skall göra tillsammans.
  Också allt man får lära sog gratis när man inte är ensambarn.. Tålamod, rättvisa, dela med sig! Det är ju också att dela mamma och pappa. Båda har lika rätt till mamma och pappa och får ju ibland vänta på sin tur. Det kommer ju gälla dem båda! ? Njut och avgör situation till situation vad som skall prioriteras. Ta inte död på dig själv genom att försöka ge båda 100% av mamma och pappa för med enkel uträkning går ju faktiskt inte det och det är ju inget hemskt när man fundera på det. ??

 3. Lisa skriver:

  förlåt men vad konstigt ni tänker, blev nästan lite chockad haha! Att få syskon och bilda familj är ju så naturligt, hur kan ni ens tänka att det blir ångestfyllt med flera syskon? Det ingår ju i föräldra rollen att uppfostra det äldre syskonet till en bra storasyster/storebror. Det är inget konstigt att bli fler i familjen. Svartsjuka och rivalitet mellan syskon är ju någonting man får uppmärksamma och försöka uppfostra bort. Det är en dålig egenskap som man får lära barn att kontrollera ungefär som att ett barn inte får slå ett annat barn bara för att de ville ha deras leksak, inte lägga handen på plattan mm. Man ger ju disciplin, omsorg och kärlek till alla sina barn.

 4. Jenny skriver:

  Förstår din ångest! Tycker folk verkar vara rätt elaka i kommentarerna! Det är otroligt mycket känslor inblandade då man har/får barn och hormonerna är lite överallt.
  Lillen kommer sova mycket så det finns gott om tid för gillis, och som du själv sagt, se till att bjuda in honom, få honom att känna att han är storebror! 🙂

 5. Frida skriver:

  1. Ni kanske skulle övat/testat att lämna bort honom en natt innan du ska föda?
  2. Sluta hönsa, han överlever en natt utan er, jösses?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..