10 frågor – Till er!

Jag såg i Odds blogg att han ställde frågor till sina läsare och då blev jag lite avis och tänkte att – Det vill ju jag också göra! Jag vet några av er har följt mig sedan jag var tonåring och många av er är nya sedan jag blev mamma till Gillis. Har ni en minut över ikväll så svara gärna på frågorna i kommentarsfältet, det vore så roligt för mig att läsa och lära känna er lite bättre.

1. Varför läser du min blogg och när började du?
2. Vad är din största utmaning i livet just nu?
3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?
4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?
5. Hur ser ditt drömliv ut? 
6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?
7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?
8.  Vad jobbar du med?
9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?
10. Vad skulle du behöva? 

Skärmavbild 2015-03-25 kl. 20.06.57

Sätter mig och jobbar under tiden. Jag gjorde misstaget att glömma att godkänna alla löner. Gissa om ursäkt-meddelanden har gått ut.. Sådant får absolut inte hända men nu kommer de efter midnatt. Hänt två gånger på åtta år. Gravidhjärna.

 1. 1. Varför läser du min blogg och när började du?

  Jag läser inte din blogg dagligen, ibland går det månader mellan tillfällena som jag tittar in här. Jag tycker du är inspirerande för många, inte bara för kvinnor eller unga, utan alla.

  2. Vad är din största utmaning i livet just nu?

  Min son fick precis diagnosen Atypisk autism, så att lära sig och underlätta för honom är en av de största utmaningarna just nu. Att samtidigt vara gravid och kämpa för att bli fastanställd är lite av en utmaning.

  3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?

  Lakrits och hallon döskallar!

  4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?

  Tyvärr blir det ofta en bit choklad då det är lättast. När inte foglossning härjar försöker jag unna mig även promenader.

  5. Hur ser ditt drömliv ut?

  Min familj som jag har idag, vårt hus som jag älskar att fixa i, en fast tjänst på mitt jobb.

  6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?

  Har i dagsläget två barn; Lucas och Amanda. Väntar en liten pojke nu som troligtvis kommer heta Adrian.

  7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?

  Jag ser alltid ljuset. Jag har gått igenom saker som ingen människa bör behöva gå igenom, såsom cancerbehandling under graviditet. Men jag försöker alltid se ljuset.

  8. Vad jobbar du med?

  Jag jobbar med aktiviteter och sinnesstimuleringar hos personer med grava och svåra funktionsnedsättningar.

  9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?

  Jag vet faktiskt inte. :S

  10. Vad skulle du behöva?

  En person som kommer hit och säger att denne väljer att kämpa för min son i skolan, så att han får den resurs som vi efterfrågar. Jag behöver mer sömn och en piggare kropp. Mer vänner skulle även det sitta fint.

 2. 1. Varför läser du min blogg och när började du?
  – Jag har nog läst din blogg i 7-8 år. Inte dag för dag, men kikar in en gång i månaden för att komma ikapp.

  2. Vad är din största utmaning i livet just nu?
  – Bli klar med mitt Bachelor’s Degree i Biomedical Sciences i Florida och börja plugga till läkare!

  3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?
  – Choklad! Vilket svenskt godis som helst funkar eftersom jag bor i USA och inte kan unna mig riktigt gott lördagsgodis 🙁

  4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?
  – Pedikyr & manikyr är lyxigt för mig eftersom jag inte ofta fixar mina naglar!

  5. Hur ser ditt drömliv ut?
  – Power husband, ett jobb som jag tycker om, snälla barn och bra böcker.

  6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?
  – Mason, Halle, Bentley & Elle

  7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?
  – Jag är nog som du. Jag är en väldigt positiv människa och ser alltid glaset som halvfullt!

  8. Vad jobbar du med?
  – Just nu är jag student på fulltid, men hoppas på en praktikplats på ett sjukhus snart!

  9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?
  – Girl power boosts!

  10. Vad skulle du behöva?
  – Stipendium eller vinna på lotto för att betala för Medical School :/

 3. 1. Varför läser du min blogg och när började du?

  Jag läser din blogg främst för att jag liksom dig har stora mål och drömmar inför framtiden. Det är en inspiration att läsa om hur du tänker i ditt entreprenörskap. Jag håller inte alltid med dig men så är det ju, vi är alla olika. Men ofta kan jag reflektera över vad du skriver och ta till mig av sånt jag själv behöver höra.

  2. Vad är din största utmaning i livet just nu?

  Att trots fyra diagnoser, däribland kraftig reumatism och kronisk feber fullfölja min ekonomutbildning (inrikting marknadsföring och entreprenörskap), fortsätta ORKA jobba kvar på mina två jobb (bank och butikssäljare) sen efter sommaren skaffa hund med min sambo.

  3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?

  Riesen!

  4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?

  Jag gör gärna gelénaglar, går på massage eller tar en lång tid hos frisören. För att pigga upp mig själv under värre sjukdomsperioder (ungefär 7 dagar på en månad tvingas jag spendera hemma och/eller på sjukhus) unnar jag mig den där dyra märkeströjan jag vill ha, eller kanske en ny kavaj.

  5. Hur ser ditt drömliv ut?

  En stor villa i Uppsala eller en penthouse lägenhet i new york. Bröllop i central park, honeymoon i ny. Jag vill starta ett eget företag som konsult till andra väldigt stora företag runt om i världen. Jag vill vara den som vet hur de ska växa och utvecklas. Eller jobba inom nationalekonomi högt uppsatt i samhället. Två barn innan 30, gift med min sambo om max 5 år och en hund inom 6 månader.

  6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?

  Saga Isabelle (ett blir andranamn) och Elton eller Vilhelm.

  7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?

  Jag ser alltid livet ljust och kämpar på som om jag vore vilken frisk människa som helst. Dock har jag lärt mig sen jag blev vuxen att sakta ner ibland och lyssna på kroppen.

  8. Vad jobbar du med?

  Studerar till ekonom på heltid samt jobbar på Handelsbanken och inom venue retail group.

  9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?

  Entreprenörskap! Älskar även föräldralivet men det får jag alldeles lagom av redan.

  10. Vad skulle du behöva?

  En frisk kropp. Allt annat kan jag alltid nå och få om jag vill!

 4. Nilja skriver:

  1. Varför läser du min blogg och när började du?
  Jag tycker ditt liv och tankar och strategier är spännande att läsa om, även om jag inte alltid håller med! Jag har läst din blogg till och från sedan åtminstone 2008 tror jag.
  2. Vad är din största utmaning i livet just nu?
  Jag går just nu ett smärtrehabprogram på 10 veckor då jag lever med långvarig smärta och två kroniska sjukdomar, som båda ger smärta. Det är väldigt tufft att få livet att fungera när man har ont konstant, i stora delar av kroppen. Jag kommer inte bli av med smärtorna men vi tränar mycket på medveten närvaro/mindfulness och att röra oss mot våra mål och värden i livet och inte ifrån. Vi har både sjukgymnastik, kbt och arbetsterapi flera gånger i veckan. Det är supertufft, både att förändra sitt liv och att uthärda smärtorna, men jag gör det, jag går dit varje dag och jag fixar det och jag är så jävla stolt över mig själv! (Screw jante!)
  3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?
  Surt! Älskar soda pops bla. Men även choklad och lakrits!
  4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?
  Just nu, då jag precis börjat med sjukgymnastik och lite träning, så är det träningskläder och redskap jag unnar mig, jag har köpt en träningsmatta så jag kan göra mina övningar hemma, ett par löpskor från Nike och träningstights, allt för att belöna och motivera mig själv att fortsätta! Men jag unnar mig även ofta god mat, semlor och liknande, då det är så mycket i livet som jag inte orkar så bra så unnar jag mig kanske lite extra när det kommer till ätbara saker, då det är något jag fortfarande kan njuta av, åtminstone i perioder (mår illa mycket).
  5. Hur ser ditt drömliv ut?
  Självklart skulle jag ju vilja vara frisk, det vore att ljuga att påstå något annat, men eftersom sjukdomarna jag har är obotliga så får jag jobba utifrån min situation helt enkelt, jag vägrar lägga mig ner och ge upp! Jag jobbar på för att kunna få en utbildning, även om jag kanske aldrig kommer klara av att jobba heltid så vill jag ändå inte ge upp precis allt! Jag måste däremot tänka om lite när det gäller vilken utbildning jag ska välja, vad som är realistiskt och inte, men jag kommer fortfarande att kunna välja något som jag ändå VILL, så jag har inte gett upp alla mina drömmar! I vilket fall som helst så är ändå familj nummer ett för mig, jag vill inget hellre än att bilda mig en egen! Man får lite perspektiv på saker och ting när man är sjuk och lever med smärta, och inser lite mer vad som är viktigt och inte (för mig!), och kärlek och gemenskap är väldigt viktigt för mig! Jag har än så länge sambo och katt, men hoppas att vi kommer att få barn inom 5-10 år i alla fall!
  6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?
  Jag vet inte helt, jag har hur många namn som helst på min lista!
  7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?
  Det är inte alltid lätt, det kan jag medge, men jag har ändå väldigt lätt för att se positiva saker i vardagen, jag kan bli väldigt glad över ”det lilla”. Såklart bryter jag ihop ibland och reagerar väldigt starkt på småsaker, jag kan börja gråta om min sambo köpt ”fel” glassort, men för det mesta så är jag ändå väldigt positiv och jag är för det mesta glad! På kbtn ska vi skriva dagbok över behagliga och obehagliga händelser, sidan med behagliga händelser är full (tex ”fick solen i ansiktet”, ”hörde fågelkvitter”, ”fick en parkeringsbiljett av en främling” etc) medan den med obehagliga är tom, det handlar ju inte om att jag inte varit med om obehagliga händelser, för det är jag ju hela tiden, men jag låter dom inte ta lika mycket energi och tankekraft helt enkelt. Just då när de händer kan jag reagera, men jag ventilerar kanske med sambon och sen släpper jag det, medan jag kan vara glad en hel dag om kassörskan på Ica önskar mig en bra dag!
  8. Vad jobbar du med?
  Jag pluggar just nu upp mina gymnasiebetyg, men är sjukskriven för smärtrehabprogrammet för tillfället, men planen är att gå tillbaka till studierna efter programmet och sen längre fram söka till universitet.
  9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?
  Jadu, jag tycker du får till en väldigt trevlig blandning, så har inget att önska egentligen. Kanske lite fler boktips, då jag älskar att läsa! Har koncentrationssvårigheter nuförtiden pga smärtan, men jag vill så gärna läsa så har gett mig själv i läxa att läsa en stund varje dag!
  10. Vad skulle du behöva?
  Bra fråga, inget speciellt egentligen, jag har kärlek i min sambo, jag har en nära vän som finns där och förstår mig, jag har en mamma och en bror som finns där och som hjälper mig när jag behöver. Jag behöver inget mer! <3

 5. sanna skriver:

  1. Varför läser du min blogg och när började du?
  Jag börja läsa bloggen när du blev gravid med Gillis. Var själv gravid med mitt första barn så det var roligt att följa med bloggen.

  2. Vad är din största utmaning i livet just nu?
  Att vara hemmamamma med en 1,5 åring när min man reser väldigt mycket. Tufft att vara ensam.

  3. Vad är ett MÅSTE i lösgodispåsen?
  Salmiak (salt lakrits är det väl på svenska 🙂 )

  4. Vad gör du när du vill unna dig något extra?
  Tända ljus i badrummet när jag tar en varm dusch

  5. Hur ser ditt drömliv ut?
  Som det nu ser ut men att min man skulle vara mindre på arbetsresa.

  6. Vad heter dina barn? Eller om du får barn, vad ska dom heta?
  Nästa flicka kunde heta Linnea och pojken skulle kunna heta Elias

  7. Är du som jag som ser livet ljuset eller är det svårt?
  Har en vana att se det svåra i livet och måste kämpa för att se det ljusa och goda.

  8. Vad jobbar du med?
  Hemmamamma. Innan det hälsovårdare

  9. Vad vill du läsa mer av i denna blogg?
  Livet med två små barn

  10. Vad skulle du behöva?
  Ett par yllesockor. Har kalla fötter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..