Resor 2015!

Jag och Odd pratade lite igår om hur våra resor kommer att se ut i år, jag har världens res-sug just nu men det är bara att glömma. Att resa med två barn blir en utmaning men vi ska passa på medan jag ammar och innan lilltjejen börjar gå, det är enklare att flyga så än med två barn som har spring i benen. Förra året blev en hel del resor trots att det var Gillis första år. När han var tre månader åkte vi till Milano för att jag skulle besöka fabriken som gör Löwengrip Care & Colors mascara, det var helt klart den enklaste flygningen av dom alla för Gillis ammade och sov i min famn alla timmar. Sedan åkte jag själv ett dygn till Paris för att träffa fabriken som gör parfymen men då var Gillis kvar med Odd i Sverige. När Gillis var ett halv år så åkte vi till Alicante och bodde hemma hos Elaine och Gustav. I november skulle Gillis fylla ett år och då åkte vi till Dubai och hyrde hus en vecka och så blev det ju Teneriffa över nyår. Flygresan hem från Teneriffa var den tuffaste av alla då Gillis var övertrött och skrek i två timmar. Men bortsett från det så tycker jag att det har varit enkelt att resa med barn. Hemligheten är  en massa nya leksaker, favoritkexen och två pigga föräldrar som kan turas om för underhållning och upptäcksfärd…

IMG_2652_Fotor_Collage

I år blir det nog två resor till. I sommar tänker vi bara vara i Stockholms skärgård, dels på Vindö på Odds föräldrars lantställe men också ett annat hus vi har hyrt i Stavsnäs, nära Vindö. Det känns skönt att vara på samma ställe länge och landa dom första månaderna när vi har en ny familjemedlem. Men efter sommaren så vill vi gärna åka någonstans. Just nu är planen att åka till Dubai igen i oktober/november, vi älskade staden och det är riktigt barnvänligt trots att det är en storstad. Att flyga ner sex timmar med Emirates i business class var också supersmidigt. Sedan vill vi också åka bort över nyårsafton igen men gärna en längre resa än Teneriffa denna gång, antingen Mexico, Miami eller Thailand. Kraven är ett direktflyg på kvällen så att vi får natten på planet och att det är business, det är betydligt enklare att flyga med två barn då!

I framtiden drömmer jag om att besöka varenda nöjespark i som finns i världen med barnen (Disney world, Universials studios i LA, Six flaggs och en massa andra), åka på safari i Sydafrika, Jurassic Park-världen som byggs i Dubai, mysiga skidsemestrar och Bamseklubb-bus på Kanarieöarna. Herregud så kul vi ha ska det 🙂

 1. Åhh vad härligt med en sommar ute i skärgården!

  Är i USA just nu och jobbar med barn och kommer i sommar besöka disneyworld å universal studios i LA. Men ett fastpass är verkligen att rekommendera då du slipper köerna och kan njuta så mycket mer. Ett annat tips om jag gör är att du kommer till öppning och åker allt du kan sen tar du en paus och kommer tillbaka senare under dagen (om du har ett dagspass så låter dem den ju komma å gå under hela dagen) för senare på dagen så har folk börjat tröttna 🙂

  Och sen så skulle jag undvika Six Flags (det är nog jättekul men är också lite mer lågklassat) för det finns andra som är så mycket bättre, jag bor i DC och har Six Flag ca 2h bort men åker heldre 2h till och kommer till Busch Garden som är framröstat till vackraste nöjesparken i världen och har superroliga rides, finns även ett Busch Gardens i Florida så då kan man ta det på samma gång som man tar Universal Studios och Disneyworld 🙂

  Lycka till med alla planerna å såklart med Lilla S när hon anländer! 🙂

 2. M skriver:

  Härligt med resor!

  Kan tipsa om Mauritius över nyår! En fredlig och vacker ö med mycket barnvänligt att upptäcka om man vill, restiden är ungefär lika som till Mexico men tidsskillnaden är endast på 3 h vilket kan vara fördelaktigt om ni reser med barn. Fritidsresor har många resor dit med direktflyg och trevliga hotell till samma priser som Mexico och Thailand, kanske skulle vara något? 🙂

 3. Susanne skriver:

  Oj vad folk verkar vara upprörda över det här med att ha med barn i business class. Det var ju inte länge sedan folk var så oerhört kränkta över caféägaren som hade ett café för bara vuxna med en barnfri zon…

  Att barnfamiljer åker med business class kan ju faktiskt bero på att de har just större säten så barnen får en möjlighet till att sova ordentligt. Kanske är det dags att vara lite realistisk och införa en del av business class som har en barnfri zon för de som behöver arbeta och har svårt att koncentrera sig med barn runt omkring. På så vis kan även barnfamiljer och övriga som inte blir lika störda av barn åka i business class och få en möjlighet att sträcka lite på sig under flygresan. Behovet verkar ju finnas hos båda parterna.

  Ser man en problematik att dela upp det så kanske man helt enkelt får acceptera att alla människor, oavsett ålder, är välkomna om man har betalat för biljetten.

 4. Sabina skriver:

  Hej! Härligt att resa. Funderar bara på hur du/ni tänker kring smittor? Ex mässlingen som är luftburen där det räcker att vistas eller gå förbi ett område där någon som bär på smittan vistats. Mässlingen är ett ex på en sjukdom som många insjuknar i just nu, senast idag ett fall i Gbg. Barnen får vaccinet först vid 18 mån ålder (kan ges vid ca 9 mån men får ges igen då…). Bara en fundering 🙂

 5. Res förfan inte i Buissness class! Vi som reser med Buissness vill kunna jobba ifred/hinna vila mellan jobben. Min flygresa till NY blev precis förstörd pga skrikande barn/barn som sprang i gången. Det borde vara förbjudet för barnfamiljer att resa i Buissness.

  1. gwilly skriver:

   Använd öronproppar. Så länge det inte är förbjudet så får väl folk boka vart de vill. Andra människor kanske också vill sitta skönt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..