Inreda om sovrum

Igår när jag kom hem så hade Odd möblerat om vårt sovrum. Hade hade ställt sängen åt ett annat håll och köpt korgar som en bänk vid fotändan. Först blev jag skitsur, gravidhormonerna svämmade över ”Hur kan du möblera om utan att fråga mig!?” Just det här med att boa in sig blir så viktigt med ett barn i magen (fattar egentligen inte varför) men sedan tänkte jag att jag ger det en chans. Dock är det inte klart än så vi båda spånar lite kring hur vi ska förbättra det ännu mer:

IMG_4180

TV:n ska ju inte sitta där längre utan den ska placeras på någon vägg vid fotändan. Sedan ska vi sälja våra gamla nattduksbord och köpa nya lite mindre och högre, på min sida längst in ska ju även NG Baby-sängen skruvas fast (mätte igår och det fungerar). Tavellisten till höger ska också få en ny plats. Och så funderar jag på om vi ska byta ut sänggaveln till en annan och eventuellt korgarna också.

IMG_4181

Vi har denna yta också som går att göra smartare. Målet är att övervåningen ska kännas som en hotellsvit i och med heltäckningsmattan. Så vi klurar hur vi ska göra ytan ni ser på bilden ännu finare. En mysig fåtölj och läslampa kanske? Ni får gärna komma med ideér, det står still just nu.

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 13.12.48

Jag blev lite kär i denna sänggavel från DUX. Undrar om det blir fint i och med den bruna heltäckningsmattan eller om det blir för mycket brunt och det är finare att behålla den beiga vi har just nu. Får klura! Hur som helst så är det två rum just nu som är igång här hemma, vårt och lillskruttans. Nästa vecka kommer en målare och ska ge offert för tapetseringen och så ska vi sälja stringhyllan i helgen, efter det visar jag bilder när bebisrummet är igång :- )

 1. Helen skriver:

  Som alla andra här säger och som tvåbarnsmamma själv. Ta bort räcket och bygg en vägg. Jag blir också jätterädd när jag ser ert sovrum. Det är jättefint men väldigt farligt för en liten som gärna drar en stol fram för att titta ner. Jag skulle hellre bygga väggar och slippa tänka på ”tänk om”, ”det händer aldrig oss, vi har koll”:
  Det sista, det säger alla föräldrar. Men det räcker med att man är ouppmärksam bara 1 halv minut och olyckan kan vara ett faktum.
  Och alla föräldrar är ouppmärksamma flera gånger om dygnet varje dygn. När man t.ex. går på toaletten, då har man inte uppsyn över sitt barn. Eller så håller man på med något distraherande som mobilen, datorn, teven, matlagning, städning m.m.
  Bättre att överdriva säkerheten och slippa olyckan än att faktiskt få vara med om varje förälders mardröm.
  Ni har ju det gott ställt med så anlita några hantverkare, väggarna är uppe på nolltid. Gör som en här kommenterade, sätt in ett runt fönster i väggen. Eller flera fönster….

  Ni kanske tänker, amen vi har inga stolar han kan dra dit. Han kan lika gärna hoppa i sängen och få fart och komma för nära räcket. Fixa en lösning nu, skjut inte upp det, snälla!

  Du är jättevacker som gravid!

  Kram

 2. Ellie skriver:

  Jag tycker att blev riktigt snyggt! kommer ihåg att jag störde mig lite på en bild där sängen stod åt andra hållet.

 3. F skriver:

  Två mardrömmar: Livsfarligt för barnen då de kan trilla ner om de ställer sig på bordet. Ni kommer aldrig ha något privatliv när barnen växer upp för att det är helt öppet. Hur kan man vilja bo så?????

 4. Gillis och nya bebisen kan ju dela rum? Så att ni får ett eget ordentligt sovrum liksom! Jag och min storasyster (samma ålderskillnad som gillis och bebis) delade rum hela våran uppväxt, och det var så himla bäst! Hon lärde mig att läsa och skriva på kvällarna haha 🙂 Förstår liksom inte varför de måste ha varsitt rum, och ni knappt något rum alls? Tänk vad mysigt att göra om den där delen till typ läshörna/kontor? Nu när ni båda är företagare så är ju ett hemmakontor att prioritera? Lite tankar och idéer iallafall! Kram 🙂

 5. Hej Isabella!
  Det känns lyxigt med heltäckningsmattan, och jag förstår hur du vill få til det! Jag ser lite träsinslag i räcket och så, kanske skulle fortsätta på den linjen för att få till ett skandinaviskt designat rum? Olika nyanser av beige med lite trä och guldinslag för att göra rummet sådär burrigt och ombonat?
  En fåtölj i mindre variant med ett mindre sidebord och nån lampa låter ypperligt, framför klädkammaren skulle man kunna hänga upp ett stort stycke, tjockt, yxigt tyg!
  Hoppas att det hittar er stil! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..