ANNONS

Fyra saker

/

Fyra saker jag har lovat mig själv:
 

1. Balans är mitt recept på lycka och harmoni därför har jag som mål att alltid sträva efter det. Balans mellan tiden jag jobbar, egentid, mammatid, Oddtid och kompistid. Det kan låta som en omöjlig ekvation och ska man balansera varje dag eller vecka så blir det tufft och kravfyllt. Man jag tänker inte så, jag har bara livets tårtbitar i bakhuvudet och när jag kan så känner jag efter vilken bit som har fått minst prio på senaste tid och den lägger jag mer krut på när det blir möjligt.
2. Jag får stundtals vara ledsen över mitt förflutna som inte alltid varit så lätt, men jag måste alltid påminna mig själv att min bakgrund och mina barndomsupplevelser inte bestämmer över min framtid. Det har heller inget med att göra med hur jag är som förälder eller hur Gillis och hans syster kommer att ha det. Vi skriver vår egna historia. Tar våra egna beslut.
3. Jag har slutat att oroa mig för saker jag inte kan påverka. Kan jag inte göra något här och nu åt saken så ”plockar jag bort” problemet från min radar. Det äter annars bara energi. Jag ältar inte jobb-beslut, eller ångrar saker. Vartenda gupp på min väg har varit lärorikt när jag ser tillbaka. Med det i facit behöver jag aldrig ångra något.
4. Jag får ha hur höga mål jag vill. Vissa människor skäms över att säga något väldigt stort som man vill uppnå. Den mentala spärren har jag arbetat bort för länge sedan. Enda sättet att faktiskt lyckas är att vara tydlig med sin dröm, både mot sig själv och andra. För att nå till mål måste man först bestämma sig vad det ska vara, se det framför sig tydligt, göra en plan för att nå dit och gärna prata om det med sig själv och andra som att det är på väg att hända. Det kan låta flummigt men man tänker 60 000 tankar om dagen och då är det inte så konstigt att dom tankar som får störst plats också påverkar livet mest.

 
 

emelieohlsson
Foto: Emelie Ohlsson. År 2010, även omslag för min bok Egoboost
15
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00