ANNONS

Dålig? Nej supermamma!

/

Full fart idag! Jag har filmat ett jobb som kommer upp senare. Jag såg en kommentar om att jag är en dålig mamma som lämnar Gillis till barnvakten Eva medan jag är borta 2,5 timma och jobbar för att han är hemma från dagis. Det här är den enda och sista gången jag låter något så dumt ta plats i denna blogg. Herregud! Jag är inte anställd, jag driver in mina egna pengar varje månad och har ingen kollega som kan hoppa in för mig. När man är sitt egna varumärke kan man inte boka av. De flesta möten kan jag flytta på tack vare att jag är min egen chef och 90 % av det jag gör kan jag jobba ikapp hemifrån men vissa saker som kräver mitt ansikte går liksom inte att rucka på. Tänk om jag gick runt och hade dåligt samvete över det, då skulle jag inte kunna prestera alls på mitt jobb. Jag jobbar stenhårt för att kunna hämta 15.00 varje dag vilket inte är lätt med flera bolag och anställda och att det då innebär att jag måste vara borta när han är småsjuk eller vissa kvällar, ja det får vara så. Dessutom vet vi ju att Gillis gillar Eva (de har träffats massor av gånger tillsammans hos oss med mig och Odd) och hade vi varit osäkra hade vi ju inte anlitat henne. Det är ju vårt barn.

Det finns vissa mammor som alltid kommer att ha åsikter om att jag jobbar för tidigt efter bebis eller också att jag aldrig verka jobba ”på riktigt”. Folk kommer ha massor av åsikter kring min inställning till förlossning – Att jag faktiskt älskar att föda, val av smärtstillande, min bild av amning, val av kläder på lillskruttan utomhus, att Gillis är på förskolan när jag är hemma med henne, eller om jag handlar på ICA eller tränar innan jag hämtar Gillis. Jag kan liksom inte alltid skriva en A4 förklaring om att jag faktiskt jobbar kväll fem dagar i veckan efter nattning och ofta helger, därför kan jag ta långlunch på dagen med en vän eller göra något annat själviskt och ”hemskt”. Jag tar inte ens ut mammapeng fastän jag betalar skatt för det eftersom jag vet att folk gärna anmäler mig i och med att jag bloggar om dagarna. Summan av kardemumman så har jag bloggat i 10 år och jag är så luttrad och trygg i mig själv att jag inte behöver andras pekpinnar. Jag vet att jag är den bästa mamma Gillis kan ha.

FullSizeRender-21

… Däremot når jag ut till en miljon människor och om det är något jag önskar så är det att klimatet blir trevligare bland oss kvinnor på nätet. Du som mamma behöver inte rätta alla andra mammor bara för att man gör på ett annorlunda sätt. Sedan jag blev förälder har jag blivit ännu mer ödmjuk inför att alla gör så gott man kan. Man måste ha den inställningen mot varandra.

199
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00