Bebisförberedelser

Det är lite fixar-söndag hemma hos oss. Imorgon kommer en snickare från Elfa som ska bygga om vår förvaring i hallen och i Gillis rum så vi har tömt all plats och gjort redo. Tapeterna har också kommit från Cole & Son så jag ska boka in en tapetserare och greja med det rummet men det är det inte lika brådis med men däremot behöver vi fota och sälja några av de möbler vi har där inne såsom Stringbokhyllan/skrivbordet. Rummet förvandlas ju från ett arbetsrum till bebisrum.

Det är också tvättning av alla lilltjejens kläder! Alltså åh så litet allt är. Denna är i storlek new born (48) från Livly. I och med att jag har haft så ont så köpte vi några plagg i minsta minsta, om hon skulle komma lite tidigt. Annars har fokus varit på 50-56 i hennes nya garderob. En body med knappar är superbra tycker jag, så slipper man greja över huvudet. Förresten, Johanna skrev för några dagar sedan den ”ultimata inköpslistan” . Väntar ni ert första barn så gå in och läs tycker jag.

Jag ammade hela tiden med amningsnapp, inte den ovan utan jag köpte en gul plastförpackning på apoteket med silikonskydd i men den ovan är nog samma. I början gjorde de så ont med amningen så amningsnappen var min räddning då och sedan fick jag inte till det utan den. De flesta kvinnors bröstvårtor ändrar ju form för att bebisen ska kunna greppa lättare (efter några månader brukar själva vårtan vara tydligare formad) men jag har alltid haft små och ”platta” bröstvårtor, det finns liksom inget att greppa för bebisen, det finns ett grepp som heter ”hamburgar-greppet” och det fungerade ibland men lättast var absolut en amningsnapp, då hittade Gillis bröstet direkt. Nu har vi också laddat med vanliga nappar till lilltjejen, dom ska med till BB direkt, sist väntade vi 1 vecka innan Gillis fick napp (råd av BVC) men det går jag inte på igen. Jag vill gärna att nappen ska vara med direkt så jag slipper vara en levande napp första halvåret. Jag kan inte räkna gångerna vi åkte buss på 15 minuter och Gillis blev otröstlig och jag fick plocka fram mitt bröst mitt i vintern under alla kläder, alla dessa stunder önskar jag att jag hade haft en napp som kunde trösta i några minuter…