Förlossningspepp

Igår kväll så kom Carina över. Världens bästa Carina. Carina är barnmorska och driver Babyz.se och när jag väntade Gillis så fick jag tips av mina vanliga barnmorska att jag skulle boka en träff med Carina och ha egen förlossningsförberedande kurs hemma med Odd. Det är mycket tack vare henne som att jag upplevde min förlossning så himla bra. Det går inte att öva på att föda barn men det går att öva på att kunna bli avslappnad och via henne fick jag rätt verktyg så att jag kunde ta mig igenom min förlossning lugn och fokuserad. Nu innan denna förlossning så ville jag bli påmind om alla verktyg och mantran så vi bokade in en ny träff så hon kom hit igår efter att Gillis hade somnat.

Jag har ju upplevt mina sammandragningar hittills lite jobbiga, dels för att de började i vecka 26 och man vill ju inte gärna ”välkomna värken” i den veckan. Men nu kommer sammandragningarna mer ofta och Carina påminde mig att jag ska ta emot dom positivt. Att det är ju mitt sätt att träna på hur det känns. Jag sa att det är svårare nu när vi har Gillis, att om han är ledsen och jag får en sammandragning så är det svårt att slappna av trots att Odd tröstar, mina mammainstinkter vill ju göra allt för honom nu nu nu. Men Carina vände det och sa att med distraktion runt omkring mig är ett ännu bättre tillfälle att verkligen gå in i mig själv varje sammandragning och säga ”ja” till den och andas och bli tung. Hon har ju faktiskt alldeles rätt. När jag födde Gillis så var just det sista så viktigt, att slappna av helt i hela kroppen, bli tung och andas med näsan ut och in. Avslappningen kommer när man andas ut och jag ska se värken som en våg som sköljer över mig och jag ska stå stadigt i den och inte bli rädd. För vissa kanske det här låter alldeles för flummigt men just dom här tankesätten fick mig att ha kontroll över min kropp och andning förra gången. Jag födde Gillis fokuserad.

IMG_3789

Carina har förresten dragit igång en superbra sak på Babyz. Det heter Amning Online och dygnet runt kan man få hjälp av flera barnmorskor som är i ”jour”. Idag finns det såklart bra ställen att vända sig till men bor man på en liten ort eller behöver hjälp mitt i natten för att bebisen inte tar bröstet (hände mig) så kan man få hjälp direkt via skype så man kan visa. Så bra!

 1. Spännande med en till förlossning! Läs gärna min blogg där jag skriver om livet som nybliven mamma efter en vår med IVF. Har även skrivit om mitt kejsarsnitt. In o läs!

 2. Det är ju bra med mental träning och att försöka att ladda inför en förlossning . Men den mentala träningen kan omöjligt förbereda dig på allt som kan gå fel eller allt som kan hända under en förlossning! Det kan sluta i akut snitt, i ur akut snitt och att bebis fastnar så man får plocka ut din lilla tjej med täng och våld på magen….allt detta KAN hända även en ung pigg positiv Bella!
  Jag blir lite rädd över vad du förmedlar med dina inlägg, du är ung Bella knappast någon 36 åring som levt och upplevt särskilt mycket ännu bortsätt från alla dina företag mm, där är du duktig och kan ditt MEN du saknar extremt mycket ödmjukhet, nåde inför livet i stort och i smått. Du kan och vill så mycket och nej att leva är inte bara att jaga pengar, framgång och lycka genom positivt tänk. Jag är en 40 åring kvinna med tre barn chef för 40 personer och utbildad i botten som barnsjuksköterska nu jobbar jag faktiskt i bygg branschen då jag inte stod ut att se barn må så dåligt orkade inte , blev utbränd fast brann för detta yrke som yngre då hag trodde jag kunde allt och visste allt….du ödmjukhet lär man sig i livet genom att se människors olikheter och inse att man själv inte är den perfekta människan som bara man tänker positivt så löser sig allt, allt från en bra förlossning till att du om 10 år har ett eget plan….?!?? Drömmar har vi alla…
  Jag är inte negativ enhet avundsjuk utan realist till tusen att livet blir inte alltid som man planerar och tänker, samma med din förlossning!!! Alla kvinnor är kämpar och duktiga när dem föder oavsett vaginalt eller med snitt. Jag vet också att alla föräldrar vill det bästa för sina barn!! Du är inte unik Bella!! Var inte så kaxig tagga ner lev i nuet och ta en dag i taget. Din mamma borde lärar dig att ödmjukhet kommer man med längre än din stora övertro till dig och dina tankar…
  Sen att du haft förverkar sen v 26 är ju inte henjer unikt med andra barnet och du kan lika gärna gå 14 dagar över tiden…däremot ska väl du nån gång tagga ner och vila lite mer. Jag önskat dig all lycka men snälla ge dina läsare som är unga tjejer mest en sann bild och en ödmjuk bild av livet för ärligt Bella du lever nog inte så perfekt liv som du skriver… Eller hur??

  1. Åh herregud! Ibland kan man bara inte låta bli att svara på såna här inlägg. Jag är ingen person som i vanliga fall sitter och kommenterar bloggar (men läser gärna, tycker om att läsa om alla olika människors uppfattning om saker och ting) MEN såna här kommentarer får mig att koka inombords. Jag förstår att du vill alla unga läsare väl och att du ser en fara med att ungdomar ska tro att livet är så lätt som det ibland kan låta i alla dessa bloggar.

   Men varför ta bort lyckan från Isabella? Varför säga till henne att hennes syn på livet och hennes sätt att leva är fel? Du får det att låta som att du sitter på all sanning om livet för att du har levt. Jag vet inte hur jag ska formulera mig, jag blir bara så upprörd när inte folk kan se att människor är olika. Det är väl jättebra att leva livet i en positiv anda, vad tror du ska hända? På vilket sätt blir livet bättre genom att tänka på allt som kan gå fel? Att fokusera på att livet inte blir som man har tänkt sig? Jag förstår inte resonemanget.

   Även om nu Isabellas förlossning skulle gå fel, att det blir akut kejsarsnitt eller vad som helst, på vilket sätt tycker du att det hade hjälpt om hon inte var positiv inför förlossningen? Jag kan lova dig att hon är medveten om riskerna, du är inte den första som påpekar det, och dessutom är det helt omöjligt att inte höra om dessa historier när man är gravid.

   Varför blir så många provocerade?

   Jag är ingen person som har gått genom livet utan svårigheter, jag har gått igenom de två största sorgerna jag någonsin hade kunnat tänka mig (förlora min mamma och ofrivilligt barnlös). Jag ser inte mig själv som någon jättepositiv person (men måste ändå säga att när jag läser liknande kommentarer känner jag mig väldigt positiv, i jämförelse). Men en sak jag ändå har lärt mig, det är att väldigt mycket sitter i huvudet, det var ord jag inte alls ville höra när jag mådde som sämst. Man vill inte känna att det är ens eget fel att man mår som man gör (vilket det till stor del inte heller är!!) Men genom att försöka fokusera på de fina delarna i livet så har allt blivit så himla mkt lättare, jag bryter ihop ibland men återgår ändå alltid till att kunna vara lycklig över det jag har. Trodde aldrig det skulle hända, min enda tanke var att jag kommer må dåligt tills jag är gravid/har blivit mamma, för hur skulle jag kunna bli glad så länge jag inte hade det jag var ledsen över? Men på något konstigt sätt sitter jag här nu, längtar fortfarande, men övertygad om att min dag kommer, och dessutom lycklig över det jag har.
   Nu blev det visst ett sidospår och min kommentar kanske blev något helt annat än jag hade tänkt ;P

    1. Det var ju just det jag skrev, att jag är lycklig över det jag har, Det tycker jag är att leva i nuet. Men man kan ju för den skull inte ge upp sin dröm bara för att det går lite tungt, man måste ju kämpa för att nå dit man vill. Men vägen dit kan man ju antingen sitta hemma och tycka synd om sig själv eller njuta av det livet har att ge. Men jag skulle aldrig någonsin ge upp drömmen om ett barn, det skulle vara att ge upp på livet, i mina ögon sett.

  2. Oj snacka om att försöka sätta nån på plats, vem är du att förminska hennes tankar och upplevelser inför hennes förlossning? Vem är du att förminska hennes förvärkar? ja, fler har det, men får då hon inte tycka att de är jobbiga? Får man inte säga det högt? och Om hon mår bättre av att inte tänka på allt som kan gå fel, varför måste man då tvunget berätta för henne Vad som kan gå fel? Det betyder väl inte att någon ser ner på någon annan?
   Nej, att föda barn är vi inte ensamma om, många har gjort det, men kom inte och säg att min förlossning inte är unik! Jag är unik. Just för att det är min egen, förstår du? Ingen har MIN upplevelse som jag delar med min sambo.
   Jag kommer aldrig att förstå deta måste att berätta för andra människor hur de ska leva sina liv, tänka och vara. Att knäppa folk på näsan för de ska minsann inte tro att de är något.

   Varför tex är det fel att ha drömmar om ett eget plan?
   Hon lever sitt liv och vi lever vårt.

   Jag blir fan knäpp på detta tänk.

  3. Och jag tycker att du precis förmedlade till alla unga tjejer att de ska inte tro att de är något, de är bara en i mängden. Ja tjejer, ni får drömma, men bara om ni har rätt drömmar som är realistiska. Lär inte av era egna misstag?

   Trist inställning.

  4. Du kan inte ha följt Isabella speciellt länge eftersom du skriver en så dum kommentar. Sluta upp med att behandla Isabella och hennes unga läsare som om dem vore korkade!

  5. Du vet väl att du bara pratar om dig själv och din egna misstro till livets mirakel och fina stunder, inte om Bellas inställning till livet?!

   CHECK YOSELF BEFORE YOU WRECK YO SELF!!!!!!!!!

   Over n OUT

  6. ”Ödmjukhet lär man sig av livet” Är du säker på det? Du har ju inte gjort det till exempel! Du är fyrtio år och försöker näpsa åt en 21-åring. Du kan inte ha lärt dig särskilt mycket av livet. Nu är jag övertygad om att du kommer att misslyckas med ditt försök för Bella tar säkert inte åt sig men du framstår som en riktigt obehaglig människa…!

  7. Man får höra sämsta storys om hemska förlossningar och att ALLT kan gå illa och något måste hända, för at det är så förlossningar går till. Isabella är en av dom få som jag har hört som faktiskt ser fram emot förlossningen, som peppar sig själv och andra och säger att ”jag vill att detta skall bli en bra upplevelse” . Det du säger om den mentala syken är också ganska ignorant, eftersom det mentala styr väldigt mycket över hur situationen ska gå. Går man in utan mental förberedning, inte har jobbat bort rädslan då spenner man kroppen och muskler, säger ”NEJ jag vill inte det här!!” Håller igen sammandragningarna och det blir en vond cirkel.

   Jag förstår att du kanske baserar Bella sin ”naivitet” aka positivitet på hennes ålder, och det känner jag mig väldigt diskriminerad över. Det är hur hon väljer att tackla livet, inte för att hon inte ver bättre.

  8. Att ödmjukhet kommer med åldern och erfarenheter verkar vara en vanlig missuppfattning.
   Men de kan båda spela stor roll.
   Jag själv är snart 23 år och kommer från en trygg barndom, där både mamma och pappa varit lyckligt gifta i snart 30 år. Jag skulle med största ödmjukhet aldrig kunna mäta mig i den erfarenhet och kunskap som en 13åring med motsatta bakgrund har. Jag skulle ha mycket att lära, säkert inte på alla plan förstå. Inte heller när jag var 53.
   Men jag är övertygad om att jag gått igenom saker som skulle kunna inspirera och lära en 85åring.
   Att ha gått igenom en jobbig förlossning, haft en tuff barndom eller varit väldigt sjuk gör mig dock inte automatiskt till ödmjuk.
   Det är en inställning och till skillnad mot vad många tror en styrka (och inte en vek sida ). Den kan fattas en 40åring men vara uppfylld av en 16åring.

  9. Som 40 åring eller äldre så borde du vet bättre än att använda dig av den här sortens ”härskarteknik”. Svårt att ta denna kommentar seriöst, jag ställer
   mig frågan: kan verkligen en 40 årig person som verkar vara mitt uppe i sin karriär verkligen gå in på en blogg och skriva ”du är inte unik” ”tagga ner”? Finns det inte viktigare saker att göra? En negativ pch sarkastisk underton genomsyrar kommentaren, så onödigt! Lägg ner tid på att reflektera över ditt eget liv och bli inte provocerad av att det finns människor som har en positiv inställning till livet.

   Med ödmjukhet från en som slutat förvåna sig över vad människor kan säga till andra.

   1. Erika, vem är DU att skriva hur jag är som 40 åring?? Jag blir så förundrad över er alla advokater för Bellas räkning…ni sväljer allt hon skriver i sin blogg som hon tjänar pengar på…!?!? Jag ska reflektera över mitt liv? Ja du vännen, jag har gjort det många gånger och jag lever och har levt, ni unga tjejer har inte svaret på allt, det trodde jag också att jag hade, ni vet jag har också varit 23…unikt?? Vad menar ni med unikt? Vem är unik? Alla är vi individer med fel och brister MEN livet lär en ödmjukhet och det kommer med åldern. Härskarteknik använde inte jag utan ni väljer att tolka det på eran sätt då alla i Sverige är så lätt kränkta…oj vad jobbigt ni måste ha det, du Erika tog ju åt dig annars hade du aldrig skrivit detta riktat till mig?! Jag tycker Bella ska ha drömmar och hat lyckats med mycket, men hon tror så mycket om sig själv hela tiden, tar på sig lite för stor kavaj och förmedlar allt till er oftast unga tjejer …
    Att jag har tid och kan gå in på bloggen är väl min ensak? Jag är chef och tycker det är intressant med Bellas blogg , det är psykologi bakom hur både hon skriver och förmedlar saker och många är naiva och sväljer allt utan att ta reda på källor utan att reflektera att en bloggare ofta ljuger för att sälja …
    Jag stöttar visst unga kvinnor idag som vill något, jag anställer fler kvinnor än män som har ambitioner och utbildning men även är ödmjuka mot livet och inte kaxiga som många unga tjejer är, dålig attityd, jag kan allt jag vet allt jag är 23 år då visst är jag bäst..???
    Nej drömmar är skit bra att ha men man ska också vara realist eller hur? Jag är allt annat än negativ utan är positiv till allt jag har i mitt liv däremot måste man också leva i nuet och vara realist för annars går man på en nit förr eller senare! Någon av er advokater skrev att vem är JAG att döma och att säga vad som kan gå fel hända vid en förlossning…ja du, jag själv har tre barn på jorden och ett i himlen där min pojke dog just under förlossningen så jag har rött att yttra mig om risker och varna att bara för att man tänker positivt så blir allt perfekt!! Not, ödmjukheten inför livet kommer i med ålder och erfarenheter…tyvärr tjejer så är kivet inte bara rosa och positivt jämt…

    1. Vissa saker har du rätt i. Till exempel att man ska förhålla sig ödmjuk inför livet..och döden.

     Vet dock inte varför du väljer att skriva romanlånga inlägg om vad för sorger du upplevt i ditt liv och hur lite Isabella hunnit uppleva osv.

     Ps, du skriver väldigt svårläsligt och i dina inlägg verkar det som du tycker att endast du har det det rätta tänket, vilket ju är lite motsägelsefullt mot vad du just hävdat; att Isabella tror sig vara förmer än andra.
     Jag tycker det är underbart att hon kämpar med sin inställning och vill det bästa möjliga för sig själv och sitt liv å tvivlar inte på att hon vet att det kan uppstå komplikationer vid förlossning.

    2. Det kokar inom mig när jag läser detta. Även om du säger att du varit ung en gång i tiden så är det svårt att tro för du låter bara gammal och bitter i det du skriver.
     Du är en sådan typ som klappar en ung tjej på huvudet och säger ‘lilla gumman då, så ung och naiv och dum’. Det är personer som dig som släcker gnistan hos unga personer, ‘för du ska väl inte tro att du är speciell’.
     Alla är unika, speciella och fantastiska oavsett ålder eller status, det är inget som kommer med åldern.

     Och att tro att man är någon som har rätt till att skrämma upp eller trycka ner eller ta ifrån någons ‘unikhet’ på grund av att just du har livserfarenheter och ålder är fel.

     Tvivlar starkt på att du ger unga kvinnor en chans, för du har redan din uppfattning om att alla är kaxiga icke ödmjuka monster som vet och kan bäst.

     Nej usch säger jag för negativa personer. Man kommer långt med positiv inställning, se bara på bella. Hon är en förebild för unga tjejer som har lågt självförtroende och inte tror att de kan bli något i ung ålder. Det behövs inte mer negativitet, för sånt skit finns det gott om i världen.

 3. Jag vill också ha mer förberedande material! Det är en liten slöja över förlossningen känner jag som inte många vill prata om. Jag vill bara veta rent tekniskt hur allt går till! Man förstår ju att det är olika, men precis som med mycket annat så kan man ju få ett någorlunda hum om förloppet! Jag trodde (innan en unge i minuten på fyran) att man låg och krystade i 8 timmar . Det är ju fel. Men alla vägrar. Alla säger att det är så olika och underbart och man glömmer. JAG TROR DOM! men det är läskigt att kasta sig ut för ett stup utan någon som helst information om hur det ser ut nedanför! Mer ”verkliga” berättelser och kurser hade hjälpt åtminstone mig. Jag blir inte avskräckt, bara mer taggad. Förr var jag livrädd för förlossningen, nu ser jag bara fram emot den och att ta den med storm. Nu när jag vet mer! Alla är såklart olika. Men de som vill blund behöver ju inte gå eller läsa på sånt 🙂

  1. Kss skövde har varje år en föreläsning för den som vill (dom ska föda barn) som var helt suverän. Två barnmorskor som höll i den och pratade om hur en förlossning går till, pappans roll, de körde rollspel osv. Den hjälpte både mig o min sambo!

   Vet att den fått väldigt bra betyg och börjat sprida sig i landet. Sök på kss och läs där 🙂

  2. Det finns faktiskt väldigt mycket information om just det du skriver att du efterfrågar. Det svåra är att veta var du ska leta. För ofta är inte den där informationen samlad. Och det som hjälper en kvinnor är bara avskräckande för en annan.

   För mig personligen var det viktigt inför förlossningen att både gå igenom tekniska fakta (kanske är för att jag ingenjör?) och att veta varför saker och ting skedde eller hur olika bedövningsmetoder fungerade. Jag försökte också gå igenom olika litteratur om avslappning och andra övningar och läsa om andras upplevelser. (Jag var också väldigt noga med att bara läsa positiva berättelser eftersom jag inte kunde se hur t.ex de som fått men för livet eller förlorat sitt barn skulle kunna hjälpa mig.)
   Men när det väl blev dags att föda spelade inget av det där någon till. För mig gick det nämligen från noll till hundra på ca ingen tid alls. Det enda som spelade någon roll var att ambulansen kom i tid och att alla sjukvårdare, läkare, kirurger och barnmorskor jag träffade var lugna, säkra och välutbildade. Och jag minns hur jag mitt i allt tänkte på vad jag läst om att jag skulle ”säga ja till smärtan” och ”känna mig tung” var bara ett jävla skitsnack för det hjälpte ju inte mig ett dugg. Det som hade hjälpt mig var mer tid och bedövning. Å andra sidan fick jag ju känna exakt allt och hur sjukt det än låter så var det som att min kropp tänkte ”just det, det var ju precis så här jag visste att det skulle kännas att föda barn” och det var en ganska trygg känsla mitt i allt kaos.

  3. Tipsar om Ina mays guide to childbirth, föda utan rädsla, att möta förlossningssmärtan och Att föda. Väldigt bra böcker med fantastiska verktyg att använda under förlossningen. Jag och min man blev så stärkta av böckerna att jag kunde föda båda mina barn med enbart avslappningsteknik.

 4. Nu gick jag inte nån kurs eller så, men hade samma tankesätt inför förlossningen. Att vara avslappnad, ta emot värken, bli tung i kroppen osv. Funkade så jädra bra verkligen. Ont som satan självklart, men jag var tokfokuserad på att inte spänna mig och få panik utan andas och slappna av. Så fort jag spände mig eller tappade fokus blev smärtan värre. När vi kom in till förlossningen var jag 9 cm öppen, trodde knappt mina öron! Vilken pepp jag fick att fortsätta! Vad man klarar av 🙂

  Hoppas nästa förlossning får gå lika bra för dig, att du slipper komplikationer osv.

 5. Bra med amningshjälp, men vad dyrt pris med 250kr/20 min! Amningshjälpen (googla!!!) har kostnadsfri hjälp. Du kan maila, ringa dygnet runt! Superbra stöd från experter på amning. Bra tips ????

 6. Håller helt med. Fokusera, andas, slappna av och att inte bli rädd är nyckelorden. Jag har fött tre barn och inte behövt smärtlindring med någon ( vet att det sticker i folks ögon). Men dessa nyckelord har hjälpt för mig!

  Kram å lycka till, Isabella!

 7. Du kanske ska skriva ut att Amningshjälpen online kostar 250 kr för varje påbörjade 20 min. Annars som du säger, vända dig till Amningshjälpen.nu eller till sjukhus. Gratis.

 8. Vilket underbart initiativ! Visst att det kostar endel, det kan jag ju inte förneka.. Fast just att en kan använda skype tyckte jag lät fantastiskt. Finns ju en hel del personer som inte kan ta sig iväg till amningshjälpar pga vart en bor. Blev så glad att läsa det 🙂

 9. Varför skulle man betala 250 kr/20 minuter när man kan få samma hjälp gratis…?!

  Isabella, MÅSTE du smeta in alla dina inlägg med sunkig reklam? Det är så himla tröttande att man aldrig kan lita på att dina ”tips” är äkta, eller om du bara säger vad du får pengar för att säga.

  🙁

  1. Jag tycker att alla alternativ som hjälper till är bra! Självklart finns det gratis rådgivning men jag älskade initiativet att kunna få hjälp via skype mitt i natten. På amningshjälpen har jag förstått bara är via tele och det är ju lättare att visa live via skype. Det var verkligen ingen reklam (jag skriver alltid ut om de är samarbeten) utan jag vill pusha för bra idéer!

  2. Amningsproblem; absout frivilligt ! Du väljer! Men Babyz Of Sweden har enbart barnmorskor lång erfarenhet att svara på Dina frågor och vägleda Dig Rätt !

 10. Jag gick aldrig någon kurs, läste böcker eller annat. Hade alltid en positiv inställning till förlossningen och att ta allt som det kommer. Födde båda sönerna med endast lustgas. Gick snabbt båda gångerna och hade bra barnmorskor som hela tiden informerade mig (min sambo eftersom jag var så konsentrerad). Känns lite surt att det inte blir fler barn. Bara man är positiv så löser sig många problem automatiskt, 🙂
  Fick all hjälp jag behövde med amningen på BB. Annars fanns alltid BVC att fråga om råd. Skulle aldrig betala en krona för att få hjälp som finns gratis.

 11. Carina är helt underbar! Har också haft henne före mina två förlossningar. Finns ingen bättre förberedelse och jag är helt säker på att jag inte hade känt mig så pass lugn under mina förlossningar om jag inte hade fått hennes hjälp innan. Självklart har jag tipsat om henne och babyz i min barntips blogg också 🙂

 12. Tack snälla Bella att du delar med dig av ditt positiva tänk. Jag födde min flicka i April i fjol och hade tagit tillvara på dina tips om tankesätt inför förlossningen. Jag upplevde min förlossning som fantastisk, den slutade dock akut men allt gick bra tillslu. Jag kände att mitt positiva sätt att möta smärtan och det ”okända” bidrog till att jag hade kontroll och verkligen UPPLEVDE det häftigaste man kan uppleva. Dock hoppas jag kunna fortsätta tänka så till nästa förlossning och inte låta rädslan att samma sak ska hända igen ta kontroll. Så tack Bella för hjälpen att föda utan rädsla 🙂

 13. Om Amning Online med SKYPE:
  Se den som en jättebra hjälp de tider du inte kan få tag i en hjälpmamma på amningshjälpen eller under påskhelgen då BVC är stängt.
  Om din nyfödda bebis krånglar mitt i natten & inte under kontorstid.
  När du hellre stannar i hemmet och får hjälp än att ge dig iväg.
  Är en av de barnmorskorna som ger dig den hjälpen via SKYPE i ditt eget hem på dina villkor.
  Se mig som en hantverkare, på din värdefullaste ägodel.
  Varmt välkommen att ringa någon av oss.
  Helén,
  SKYPEnamn NikiMajaMoa

 14. Fast om man tar all bedövning man kan få(som du sagt att du tog) så är det ju mycket lättare att hantera allting. Det lär ju vara en helt annan sak om man föder utan någon bedövning alls. Nu menar inte jag att kvinnor som föder utan bedövning är ”duktigare” även om det låter så, jag menar mest bara att om man har nånting som tar bort tippen av smärtan så blir det nog lite lättare att hantera själva förlossningen.

 15. På Amning Online finns specialistbarnmorskor i amning detta kan stor göra skillnad!! Det finns ingen annan som har öppet helger, kvällar och nätter vilket ökar att du kan få stöd direkt och inte flera dagar senare.
  Jag fick proffshjälp direkt eftersom jag via SKYPE kunde visa min problematik, jag betalar gärna de billiga 250:- Det är ju inte heller gratis att ta bilen med parkeringsavgift (eller buss/taxi) till amningsmottagning (vilket också kostar) och för att inte prata om tiden det tar. Nej, heja Amning Online för proffshjälp HÄR och NU!!

 16. Förstår dig så att Du vill o träffar carina igen! Vi gick också hemmakurs med Carina/Babyz jag och min sambo och det var suveränt!? som du säger man fick verkligen rätta verktygen. Och det var skönt att få öva avslappning och prata igenom förlossningen hemma i lugn och ro. Lycka till med förlossning o nya familjemedlemmen!
  Förresten måste jag säga att jag är djupt impad av dig som kommit så långt när du är så ung. You go girl!

 17. Isabella; Helt Fantastiskt att Du hade möjlighet till Carina Rylander ; Babyz of Sweden ! Att Du tog tid för eftertanke, förberedelse

 18. !
  Önskar att allting fungerar naturligtvis som det skall men om det skulle uppstå några …stora..eller mindre..AKUTA ..eller bara städ…NY ; AMNING ONLINE ; BABYZ OF SWEDEN

 19. Isabella & Carina! Of Babyz Of Sweden! !
  Fantastiskt ; tänk om jag hade detta på -80 talet..! Yes; hade tur; fick en barnmorska som kom från Karibien! Där av min Yoga..födande. födandet…förberedelser….. ! Skrämmande ljuvlig / ljuvligt tanke! Men här är VI!
  Tack Carina!
  Efter; amning…hm allt från noll till ett…till tio..gråter..fungerar ej , funkar ..stöd ..lite eller mycket! NY BABUZ OF Sweden SKYPE ONLINE ! VÄLKOMNA!/Malla Bm

 20. Grattis till din nya graviditet och ett fantastiskt bra val av förberedelsekurs inför förlossningen!! Du om nån vet ju att Babyz strategier fungerar o hjälper i verkligheten. Tycker att det är beklämmande att man väljer att se snålt på amning online, som jag bara kan hålla med om är en heeelt fantastisk tjänst, att det skulle vara dyrt med 250kr/20min… Värt varenda krona och mer för att få hjälp PRECIS NÄR MAN BEHÖVER DEN, AV ETT PROFFS! Kan bara konstatera att vi svenskar är väldigt väldigt bortskämda som tycker att allt ska vara gratis! STORT LYCKA TILL MED RESAN MOT OCH MED 2 BARN ISABELLA! ❤

 21. Superbra ide med amningsjour!
  De pratas inte mycket om amningen innan förlossningen, bara om man tänkt amma eller inte.

  Jag minns många nätter av tårar, smärta och att bebis inte fick i sig någon mat och hade verkligen behövt den hjälpen.

  Lycka till med bebis nummer 2! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..