Tillbaks bland böcker

Lördag förmiddag och jag har bestämt mig för att ta det så lugnt som det bara går (Läs: så mycket Gillis tillåter). Jag har inte kunnat läsa en enda vanlig bok på 2,5 vecka på grund av körkortsteorin (ville inte blanda böcker i huvudet, var rädd för att jag liksom skulle mixa ihop allt). Men nu! Jag har sedan några månader tillbaka, nästan bara snöat in mig på böcker om roliga frågor och teser. Dels för att det är intressant och det stillar min nyfikna sida men också för att tvinga mig tänka utanför min comfort zone och det väcker ny kreativitet hos mig. Jag har hittat ett förlag som bara ger ut sådana här böcker, Volante heter dom. Där hittade jag Max Tegmarks bok om universum, Michael Dahléns fantastiska bok Nextopia, Tänka snabbt och långsamt och gamla goda Freakonomics.

Böcker helt i min smak. Nu är det dags för denna:

IMG_444393242

… Uppföljningen av Freakonomics, jippie! Om ni inte har lyssnat på Freakonomics podd så gör det.

Skärmavbild 2015-01-31 kl. 11.38.36

När jag är klar med den ovan så ska jag ta mig an dom här böckerna, herregud så jag längtar. Jag går ju på mammaledighet första april och kommer S som beräknat den 14:e så har jag massor av boktid innan. Men å andra sidan blev det en hel del läsning under alla amningstimmar tidigare också.

 

 1. Joanna skriver:

  Another book I can recommend ” in that alley” is ” Blink” by Malcolm Gladwell.

 2. Läsning är avkoppling och förkovran i mitt liv. Jag älskar att läsa men inte sliskiga romaner, utan just den här typen av böcker. Hittade en specialutgåva med både Freakonomics och Tänk som ett freak på min favoritbokhandel på nätet i specialutgåva som E-bok – bara 49 kr. Hurra, måste beställa genast! Kolla här http://ow.ly/IhIE6
  Slår vad att de har flera av de andra titlarna som du nämner 🙂

 3. Minna skriver:

  Ser verkligen framemot en recension av Pikettys bok:)

 4. Sofie skriver:

  Har du något tips på hur man kommer ner i varv för att kunna läsa en bok? Jag älskar böcker men får aldrig ro att läsa mer än någon sida..

 5. Dessa ska jag kolla in. Tack för tipsen! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..