Mentala spärrar

Jag älskar den här bilden med Pippi. Den påminner mig att aldrig tänka ”det här kommer jag inte klara” utan istället vända det till ”Klart att det går!”. Just körkortet har varit en mental spärr för mig. När det inte gick med körlektionerna och teorin för tre år sedan så gav jag upp och struntade i det totalt. Sedan undvek jag ämnet så långt jag kunde. Men så kom den stunden då jag kände att ”nä nu ska jag greja det på en gång. DET SKA GÅ”. Bestämma sig är halva vägen. Man behöver något som motiverar än. I mitt fall blir jag tvåbarnsmamma om 10 veckor så det var bara att hugga i.

Andra mentala spärrar jag ska använda Pippi-tänket med:
1. Springa en 1 mil. 7 km är hittills min ”gräns”.
2. Laga en riktigt god middag till familjen, inte bara värma på något.
3. Läsa böcker på engelska, jag känner mig lite rädd inför att inte förstå allt.

FullSizeRender-13

 1. Hanna skriver:

  Tack! Den bilden behövde jag just nu, är inne i en period där allt känns motigare än vanligt (och då är jag van vid tufft tempo och höga krav). Min man skattade precis åt mig (med) för att jag satte Pippi som min nya skrivbordsbild på datorn 🙂

 2. Louise skriver:

  Att läsa böcker på engelska är bland det bästa jag vet (som finns). Det blir bara enklare med tiden. Jag brukar stryka under dom ord jag inte förstår, och vid varje sidas slut, slå upp orden på internet eller i en ordbok. Kan ta lite tid men värt det iallafall. Oftast hänger man med iallafall när man förstår sammanhanget.

  Böcker på engelska är ju sååå mycket bättre än på svenska också 😀

 3. Sabina skriver:

  Min mentala spärr är att föda ut vårt barn i maj 😉

 4. H skriver:

  Jag tror faktiskt att min man blev inspirerad av dig. Jag berättade för honom att du tog ditt körkort häromdagen och det var som om han fick eld i baken för idag så klarade han sin uppkörning (andra gången gillt) han skrek av lycka och av lättnad när han ringde 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..